Mit gondoltok, ilyen esetben jó ötlet magántanulónak menni?
Ha van valaki, aki:
- gyorsabban tanul, mint a többiek
- egyedül, könyvekből, internetről is tud tanulni
- nem igazán kedveli a kortársai nagy részét, ezzel együtt az osztálytársait
Semmi lekezelés nem volt benne, inkább csak elmosolyodtam azon, hogy az ilyen kis fiatal zöldek kitalálják, hogy fognak dolgozni, minden rózsaszín még, és eszembe jutott, hogy eléggé valószínűleg én is így voltam még akkor. És ettől ilyen kedves/babám-os hangulatba jöttem.
Erre jöttél te eltartott kisujjal, hogy ne kezeljelek gyerekként (miközben az vagy, bäszod :D), és hát lássuk be, tényleg bazi nehéz megérteni, miért akar valaki magántanuló lenni csak azért, mert nem bírja az osztálytársait.
Szóval miért tartalak arrogánsnak és antipatikusnak?
- Mert beszólásként értékelsz egy pusztán segítő szándékú tapasztalatot valakitől, aki nyilvánvalóan idősebb nálad.
- Mert azt gondolod, hogy a te értékrended különb, mint másé.
- Mert azt hiszed, hogy a beilleszkedés arról szól, hogy mások viselkedésmódját vesszük fel napi szinten.
- Mert fogalmad sincs arról, valójában mi is az alkalmazkodás.
- Mert gyerek vagy, de felnőttnek akarsz látszani (mind közül ez a legellenszenvesebb).
- Mert elképzelsz egy világot magadnak, amiben majd élsz/dolgozol, és ha felvilágosítanak arról, hogy ez nem egészen így működik, leszólod őket.
De egyébként nem akartalak bántani. Csak azt akartam mondani, hogy engedd el ezt a problémát, ki nem fossa torkon, hogy milyen barmok járnak az osztályba? Járd ki a sulit, azt' cső. Én is így csináltam, általános iskolában mindenkit lenéztem magam körül (mondjuk nem véletlenül), középiskolába meg szimplán totál visszatetsző arcokkal jártam. Túléltem. Te is túl fogod. A gimi nem mindig a komfortérzetről szól, ott nem válogathatod meg, kivel vagy összezárva.
Na sok sikert!
Jó, akkor én is leírom, hogy miért vagy antipatikus: Mert azt képzeled, hogy mivel felnőtt vagy, ezért többet érsz, mint a nálad fiatalabbak. Te azt mondod, hogy nem kellene ennyire lenéznem a kortársaim, osztálytársaim nagy részét, de közben ugyanaz a lenézés, arrogancia megvan benned is, az én irányomba. Akkor hogy is van ez? Neked lehet, de nekem nem? (Kérlek, ne mondd, hogy nincs semmiféle lenézés, mert nagyon érződik az írásodból.) Csak annyi a különbség, hogy engem nem érdekel senki kora, nem is teszek rá utalásokat, én csak az emberek viselkedése, beszéde stb. alapján mondok róluk véleményt.
"- Mert beszólásként értékelsz egy pusztán segítő szándékú tapasztalatot valakitől, aki nyilvánvalóan idősebb nálad."
Jó, persze, mondhatod, hogy a babámban semmi lekezelés, lenézés nem volt, de valahogy nem jön, hogy elhiggyem. Az pedig, hogy idősebb vagy, teljesen irreleváns. Nem azon múlik, hogy igazad van-e, hogy fiatal vagy idős, nő vagy férfi, utcaseprő vagy író vagy.
"- Mert azt gondolod, hogy a te értékrended különb, mint másé."
Ez tényleg olyan rossz dolog? Te pl. nem gondolod, hogy a te értékrended jobb Hitlerénél, Sztálinénál, Kim Dzsongunénál stb.? Tudom, szélsőséges példa, csak azt szeretném szemléltetni, hogy talán nem akkora baj, ha valaki különbséget tesz értékrendek között.
"- Mert azt hiszed, hogy a beilleszkedés arról szól, hogy mások viselkedésmódját vesszük fel napi szinten."
Nem feltétlenül, de igenis létezik olyan társaság, ahonnan kiközösítenek, ha nem veszed fel valamilyen szinten a viselkedésmódjukat, és van mikor annyira fel kellene venned, amennyire már nem szeretnéd.
"- Mert gyerek vagy, de felnőttnek akarsz látszani (mind közül ez a legellenszenvesebb)."
Ez mit jelent? Szerinted a gyerek véleménye kevesebbet ér, mint a felnőtté, és ne pofázzon bele a dolgokba, amíg nincs 18? Vagy mit akarsz ezzel?
"- Mert elképzelsz egy világot magadnak, amiben majd élsz/dolgozol, és ha felvilágosítanak arról, hogy ez nem egészen így működik, leszólod őket."
Nem képzeltem el semmit, tudom, hogy fogok találkozni még antipatikus emberekkel, csak nem gondolom, hogy ilyen szinten, ennyi időt kellesz velük töltsek.
Onnan gondoltam, hogy lány vagy, mert úgy hisztizel itt, valahogy teljesen ez jött le.
Te amúgy asszociális felfuvalkodott kamasz vagy, aki azt hiszi különleges, mert volt ideje gondolkodni sok dolgon?
Mert ha igen, akkor már értem miért nem tudod mi a való életben a tömegnyomás. Van egy főkolompos, annak a társai követi őt, nagyobb figyelmet kapnak stb, ezért fosik a nagyrészük a következményektől, mert mi van, ha nem rabol bankot és szétszekálják, vagy szétverik. Na de te se voltál olyan sokat emberek közt, hogyha ez nem jött le neked. Ez mindenhol így van.
És ilyen kis felfuvalkodott valaki leszel, mert nem fogod megkapni a magántanulói jogot, az is biztos! Majd egy lelkisérültet mrgsajnálnak... persze Pityu..nem így működik a világ, nagyon el vagy tájolva.
"Van egy főkolompos, annak a társai követi őt, nagyobb figyelmet kapnak stb, ezért fosik a nagyrészük a következményektől, mert mi van, ha nem rabol bankot és szétszekálják, vagy szétverik. Na de te se voltál olyan sokat emberek közt, hogyha ez nem jött le neked. Ez mindenhol így van."
Ki mondta, hogy ezt nem tudom? Tudok róla, hogy van ilyesmi - persze, a félelem mellett ott van a s**gnyalókban is, hogy néha élvezik -, mégsem szeretek ilyen társaságban lenni. Ez miért olyan fura?
Tudod, kettőnk között az a különbség, hogy én pont leszarom, te minek tartasz engem, és én nem is kérdeztem meg tőled, miért tartasz annak, aminek. (Bár nem azért tartasz antipatikusnak, mert lekezelően bánok veled, hanem azért, mert versenyhelyzet elé állítalak, és egyébként az általam tartott tükörben meglátod a gyengeségeidet. Hát ez egy ilyen szar ügy.)
Figyi, te dolgod. Amikor annyi idős voltam, mint te, én is azt gondoltam, hogy nincs különbség életkor és életkor között, nem szabad különbséget tenni gyerek és felnőtt között. Aztán felnőttem, és az eltelt időben sokat tanultam. Azt is meg fogod érteni, amikor már egyébként másokkal is fogsz foglalkozni saját magadon kívül, hogy mások értékrendjét is értékelned kell. Mert igen, baj, ha csak a sajátodat fogadod el. (Egyébként az általad felsoroltak értékrendje is rendben volt a saját saját logikájuk mentén, ezért lehetett megvalósítani őket.)
Egyébként ha nem lennék neked szimpatikus, nem lovaltad volna bele magad ennyire a témába. Valójában nagyon is megmozgattam a fantáziádat. :DD Nem mondhatod, hogy nem szereztem kellemes perceket.. Legalább valaki stílusosan hülyézett le. Szerintem ez szép dolog. :)
Erre a "majd, ha felnősz, meglátod"-ra nem tudok mit reagálni. Szerinted így lesz, szerintem nem, majd meglátjuk.
Vannak emberek, akiktől sokat tanultam, tanulok, akiket példaképnek tartok, olyan is van, akit magamnál jobb embernek tartok. Ennyit arról, hogy csak magammal törődöm. Azt viszont, hogy semmilyen értékrendre nem kellene azt mondani, hogy rossz, nonszensznek tartom. Elméletben szép dolog ez a minden szubjektív, Sztálin értékrendje is rendben volt, de ha elvinnének a GULAG-ba, mert a rendszer ellensége vagy, biztos meggondolnád még egyszer. Érted, mire gondolok? Hiába ideologizálod, hogy Sztálin értékrendje is rendben van, gyakorlatban nincs igazad.
Az, hogy itt vitatkozunk (ha lehet ezt annak nevezni), számodra azt jelenti, hogy szimpatikus vagy? Nem tudom, miért gondolod így.
Félreértesz, itt nem vitatkozott senki. Te farkat méregetsz, én meg unatkoztam, és szórakoztató voltál.
Mellesleg kár volna, ha ilyen intellektussal felnőtt korodra nem olyanná válnál, mint amit leírtam, mert az azt jelentené, hogy bár megtanultál néhány idegen szót, és tudod alkalmazni, még a logikai gondolkodás nem megy.
Minden jót neked.
Erre a "majd, ha felnősz, meglátod"-ra nem tudok mit reagálni. Szerinted így lesz, szerintem nem, majd meglátjuk.
Akkor igenis jól fogalmazta az egyik előttem válaszoló, hogy az ilyes fajták álomvilágban élnek. Ahogy lesznek tapasztalataid, majd szépen lassan rájössz mi folyik körülötted és van bennük igazság a szójárt " tapasztalatokban" pl az öregeg mindig azzal viccelődnek, hogy ne házasodj (ez csak egy pl volt), van benne logika, mert ők még kiskalandokra vágynak.. de biztos te is isnersz ilyen szójárásokat, akik tapasztalatból beszélnek.
Én igyekszem minnél földhöz ragadtabban logikusnak lenni, ezért megpróbálom elmagyarázni, hogy Sztálin értékrendje és bárkimásé teljesen relatív. Például Józsi, aki a leggonoszabb ember (szerintünk), az kedveli Sztálin értékrendjét (mert tud azonosulni, de ez mellékes). Józsinak teljesen normális, hogy ilyen Sztálin. De vajon reális értelembe véve van jó és rossz? Elárulom, NINCS.
Minden ember egyenlő, mégha gonosz, ri banc, lopott, csalt, kedves vagy segítőkész, ezek mind-mind egyenlőek. Neked is ezt kell megtanulnod, mert világ életedben savanyú pofát fogsz vágni! Ezt most halál komolyan mondom, akár makacsul azt hiszed, hogy nem, ez így lesz, mert még jobban kiszakadsz az emberektől, még jobban azt hiszed, hogy te különleges vagy, jön az arrogancia stb stb...
Ezt jó, ha tutod! Én csak segíteni akartam.
# 37: Én méregetek farkat? Te vagy az, aki folyton megpróbálsz fölényeskedni.
Na, de erre azért megkérlek, hogy válaszolj:
"Te azt mondod, hogy nem kellene ennyire lenéznem a kortársaim, osztálytársaim nagy részét, de közben ugyanaz a lenézés, arrogancia megvan benned is, az én irányomba. Akkor hogy is van ez? Neked lehet, de nekem nem?"
Miért rossz az, ha én lenézem a kortársaim nagy részét - nem mindet, és nem az alapján, hogy hány évesek, hanem a viselkedésük alapján -, de azt teljesen elfogadhatónak tartod, hogy te fölényeskedj velem?
Nem milyenné válnék? Mi lenne kár? Kár lenne, ha felnőttkoromban is úgy gondolnám, hogy nem ér többet a véleményem egy gyerekénél, csak azért, mert idősebb vagyok nála? Vagy kár lenne, ha akkor is úgy gondolnám, hogy vannak jó és rossz emberek, jó és rossz értékrendekkel?
# 38: Ki is az, aki álomvilágban él? Aki ideologizálja a dolgokat, és azt mondja, hogy nem létezik jó és rossz, vagy aki azt mondja, hogy de, létezik: pl. koncentrációs táborokba vinni embereket a származásuk alapján rossz dolog, segíteni egy vak embernek átkelni az úttesten pedig jó dolog.
"Minden ember egyenlő"
Milyen szempontból? Ha azt mondod, hogy ugyanannyi joga kell legyen minden embernek, akkor igen, egyetértek. Ha azt mondod, hogy minden ember ugyanolyan jó/rossz (Sztálin és Hitler ugyanolyan emberek, mint Hitler), akkor erre csak azt tudom mondani, hogy szerintem nem én vagyok az, aki álomvilágban él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!