Mit gondoltok, ilyen esetben jó ötlet magántanulónak menni?
Ha van valaki, aki:
- gyorsabban tanul, mint a többiek
- egyedül, könyvekből, internetről is tud tanulni
- nem igazán kedveli a kortársai nagy részét, ezzel együtt az osztálytársait
Ha azt akarod mondani, hogy a 49-es hozzászólásomban leírt viselkedés azért jobb, mint a rasszizmus, mert ott tehetsz ellene, hogy nincs sok barátod, vagy hogy más témák érdekelnek, mint az átlag embert, akkor jelezném, hogy szerintem olyan dologért is megvetendő szívatni valakit, ami ellen tehetne, de nincs miért tegyen, mert semmi rosszat nem csinál vele, senkinek nem árt. Szerinted nem?
"hanem mert én látok olyan összefüggéseket a világban, amiket te még nem"
Persze, ha én mondok ilyesmiket, hogy jobban látom az összefüggéseket, mint a kortársaim általában, akkor biztosan egoista vagyok, aki csak saját magával törődik - véletlenül se lehet, hogy igazam van -, de te nyugodtan írhatsz ilyeneket.
Nyilván az is egy barom, aki kiközösít mást, csak mert a másik csendesebb, csak ezekkel én azért vagyok elnéző, mert a gyerekcsoportok ezt jobbára kinövik. Aki felnőttkorában reked meg ezen az éti csiga szinten, hát azt szimplán kiröhögöm. De nyilván értem a problémádat.
Lehet, hogy ellentmond a kettő egymásnak, mármint a partnernek tekintés és a kioktatás, de ha nem tekintenélek partnernek, akkor szóba se álltam volna veled, de értelmesnek látszol, úgy gondoltam, érdemes rád áldozni ezt a néhány percet, míg megosztom magvas gondolataimat veled. Értékeld. :D
"És szerinted az nem táplál semmiféle illúziókat, aki szerint Sztálin ugyanolyan ember, mint akárki más, nem rosszabb semmivel?"
Látom még mindig nem érdet mi az a realizmus, mint világnézet... Az embereket nem a tettük határozza meg, most írnék példákat, de annyira buta, tájékozatlan vagy, hogy csak azt hallanád meg, amit hallani akarsz, de biztos én vagyok az, aki álomvilágban él.
Végre!
Akkor kezded már megérteni, hogy miért nézem le elég sok kortársamat, és hogy mi az egyik érv, ami miatt meggondolnám, hogy magántanulónak menjek?
# 53: Nem is tagadtam, hogy van hova fejlődnöm, mindenkinek van, nekem is, neked is. Csak az, hogy valaki még tud fejlődni egy bizonyos dologban, az nem azt jelenti, hogy a jelenlegi állapotát/tudását ne lehetne értékelni..
# 54: Én nem is beszéltem realizmusról, mint világnézetről, ezt te hoztad fel.
"Az embereket nem a tettük határozza meg"
Ekkora hülyeséget! De, a tetteik is meghatározzák őket. Nemcsak azok, de azok is.
# 54: De amúgy értem, hogy azt akarod mondani (33-as hozzászólásban már leírtad), hogy nagyon fontos, hogy miért tesz valaki valamit. Ezzel egyetértek, igen, ez nagyon fontos.
De a két főkolompos s..gnyalói esetében nem arról van szó, hogy ha nem nyalnának nekik és nem viselkednének ők is úgy azokkal, akik nem hajlandóak s..get nyalni, akkor megölnék/durván megvernék őket, vagy olyan káruk lenne belőle, amiért inkább megéri bunkón viselkedni (számomra valami elég durva dolog kell történjen, hogy azt mondjam, inkább én is úgy viselkedek, csak hagyjanak békén).
Sőt, ha senki nem nyalna s..get, akkor a két főkolompos is elmehetne a p...ába, mert 2 bunkó hülyegyerektől nem annyira ijednek meg, ha nincs senki más mellettük.
Én eddig is értettem a problémádat, és azt is, hogy miért vetődött fel benned a magántanulóság gondolata. :)
Az a baj ezzel, hogy ez nagyon kevés ahhoz, hogy téged magántanulóvá nyilvánítsanak. Minimum élsportolónak, idegbetegnek, súlyosan beilleszkedési zavarosnak kellene lenned az ilyesmihez. Aki ezt eldönti, pontosan ugyanezt az érvet fogja felhozni, mint én (és ebben igaza is lesz): az iskola a szocializáció egyik legfontosabb színtere. Én napi szinten látok ilyen harcokat, mint amikről beszélsz, és az emberben ki kell alakulnia bizonyos megküzdési mechanizmusnak, különben életképtelen lesz. Komolyan beszélek, nem csak úgy a levegőbe jártatom a számat. Rossz irány így elszigetelned magad másoktól, még ha azok p*cccsfejek is. Abból is tanulsz, ha más nem, azt, milyen NEM szeretnél lenni. Egyébként nekik is vannak motivációik arra, hogy olyanok legyenek, amilyenek. Valószínűleg sokkal több problémával küzdenek, mint gondolnád, vagy mint amennyit feltételezel róluk. Az ilyenek jól titkolják ám teljes valójukat.
Te meg ne legyél már bamba. Mégis mi a fene határozná meg az embert, ha nem a tettei?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!