Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért utálnak az osztálytársai...

Miért utálnak az osztálytársaim azért, mert gazdag vagyok?

Figyelt kérdés

Az egész novella...középiskolába kerülésem első napján kezdődik.Az egyik osztályfőnöki órán kis bemutatót kellett írni magunkról.Hobbi (mondjuk kavics gyűjtőgetés), háziállatok, sport (komolyabban), jövőbeli terveink.Meg még ilyen alap dolgok.Nem hiszem hogy bármilyen provokálással is kivívtam volna az osztály utálatát.Csak azt írtam amire rákérdeztek.Kifejtem bővebben, ezeket írtam: hobbi-állatos medálok, ékszerek gyűjtése, háziállatok-két Gidrán ló, egy Akita Inu, és egy Maine Coon, sport-görkorcsolya, versenyszerű lovaglás.Nem hinném hogy ezek közül bármelyik is luxus dolognak számítana, bár láttam hogy az osztályban már néhányan a medálos résznél húzták a szájukat.Reménykedtem a jóban, avagy abban, hogy: ezek miatt nem leszek sem utálat, sem nevetség, sem pedig a "sarki lányok" jelképe.Nos, furcsa módon nem is ezek miatt hanem az öltözködésem miatt lettem az.Burberry, Metal Mulisha ruhákat, illetve cipőket hordok.Meg néha még egy kis japános gyaru öv+cseresznyés parfüm.Ettől kezdve szidtak, csúfoltak engem hol ez miatt, hol az miatt.Már szóba került minden amit el lehet képzelni.Anyagi helyzet, beszédstílus (imádok régiesen beszélni, a yolo meg swag, meg ehhez hasonló szavak nem jönnek be), írásmód, háziállatok, sportjaim, beépített medence, nyaralók, utazások, úgy kb minden ami szem, szájnak ingere.Természetesen ez nem egyik napról a másikra történt, hanem szép fokozatosan.De mégis...Tudok ellenük valamit tenni, vagy inkább hagyjam?Köszi a válaszokat előre is, helyesírás kommandósok pedig legyenek szívesek kímélni. 😔

15/L

2015. márc. 5. 08:19
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/115 anonim ***** válasza:
80%
Bocs, de nekem sem vagy szimpatikus. Nem azert, mert gazdag vagy, hanem azert, mert ezzel felvagsz. Szallj le a magas lorol es akkor nem fognak utalni.
2015. márc. 5. 14:55
 52/115 anonim ***** válasza:
83%

Értsd már meg. S*ggedbe dughatod a találékonyságot, ha nem is akarnak meghallgatni se, mert nincsen semmi tapasztalatod.

Ne kérjél elnézést minden egyes helyesírási "hibáért" > elütésért kérlek. És ne magázzál, mert 19 éves vagyok. És amúgy ez a baj, hogy már 19 évesen nincsen pozitív jövőképem, ismétlem nem azért, mert hülye vagyok és lusta, hanem mert sajnos többe kerül az élet, mint a fizetésem. Nem kell engem "szakácstitkokba" beavatni, megvannak a saját praktikáim köszi, azt hiszem, hogy még te is megnyalnád tíz ujjad is. Vagy mind a 20at. Na ezt anyukámtól örököltem.

Félreértés ne essék, nincs nekem semmi bajom alapvetően veled sem, meg senkivel, de ez a fellengzés, amit leművelsz itt, na az a szánalmas. Meg az, hogy jajj te mennyit olvasol stb. Hát ha állandóan dolgoznod kellene, lehet nem lenne rá időd. :) Annyival van a bajom, hogy te ezeket a dolgokat természetesnek veszed, és "lovam" "gazdag vagyok" stb. Magadénak tekinted mindezt, amikor neked gyakorlatilag semmid nincs, hiszen mindezt a szüleidnek köszönheted. Legyél nekik nagyon nagyon hálás! De tényleg, iszonyatosan legyél hálás (tessék egy kis szóismétlés.)

Csak próbálom kissé felnyitni a szemedet, hogy érezd, hogy jelenleg ebben az országban a legtöbb ember ezerszer rosszabb helyzetben van, mint te a "utálnak az osztálytársaim, mert sznob vagyok" problémáddal. Majd jön az egyetem, vagy ha nem mész, akkor a munka világa és akkor majd nem fognak utálni, ha dörgölöd anyukádék pénzét az orrod alá.

2015. márc. 5. 14:57
 53/115 anonim ***** válasza:
23%
Szerintem a kérdező egyáltalán nem vág fel. Van önbizalma, ez tény, de ez közel sem ugynaz, mint ha felvágna.
2015. márc. 5. 14:58
 54/115 anonim ***** válasza:
70%
fú te örülj h ilyen családba kerültél, szar d le a barmokat, hogy utálnak :D bár nekem is megadatott volna ez..
2015. márc. 5. 15:00
 55/115 anonim ***** válasza:
90%

"Munkatapasztalat kell?Nyilván több évbe telik az mire valaki kitapasztal egy szakmát, de a szakácsság nem ilyen.Éttermünkben lévő séf mondogatja nekem, mióta vendéglátózók: "A jó szakács holtáig tanul!" Nem csak a szakács tanul holtig, hanem mindenki, aki a szakmájának él és nem csak pár évig szeretne abban dolgozni, mint ahogy a művészetben és az orvoslásban is például, mindig lesznek új és új irányzatok és eszközök.

És ugyancsak nemcsak a szakács szakmára vonatkozik az, hogy munkatapasztalatra van szükség, ahhoz, hogy dolgozhass. Hiszed vagy sem. Másrészt pedig pont a szakács szakma olyan, hogy minél több dolgot kóstoltál, készítettél stb, annál jobb leszel, mi más ez, ha nem tapasztalat? Munkatapasztalat nélkül nem fognak neked túl nagy fizetést ajánlani, ha egyáltalán felvesznek. Ha nincs tapasztalatod, akkor nem dolgozhatsz, ha nem dolgozol, nem lesz tapasztalatod. Sajnos ördögi kör. Na ne aggódj, majd apa felvesz az éttermébe. :)

2015. márc. 5. 15:02
 56/115 A kérdező kommentje:

Igaz...Én nem úgy dolgoztam meg a lovakért ahogy a felnőttek.

Szüleim kikötését idézem, és nem is volt évekkel ezelőtt:

"Ha ebben az utolsó általános iskolás évedben csak is kizárólag ötöseid lesznek akkor megkapod azt a 2 lovat."

Sikerült a "küldetés", well done, perfect, good job stb.A lényeg hogy megkaptam őket a kutyus és a cicus pedig még az elemi eredménye.:)

2015. márc. 5. 15:08
 57/115 A kérdező kommentje:
Otthon szoktam gyakorolni.Sütés, főzés, kóstolgatás, ilyen olyan tippek, találgatások, másféle fűszerezés, amit hallok másoktól azt megcsinálom vagy továbbfejlesztem valamilyen módon.Ételekből formázok...rizslabda+paradicsomkockák+uborkakockák=magyar focilabda, paradicsomból vagy paprikából virág, és így tovább szépen.:)
2015. márc. 5. 15:13
 58/115 anonim ***** válasza:
71%
Jézusom Máriám :) Ide az én válaszom szükségtelen.
2015. márc. 5. 15:25
 59/115 A kérdező kommentje:
Nos igen...:)
2015. márc. 5. 15:32
 60/115 t_GaRami_a ***** válasza:
86%
Amíg azt hiszed, hogy te vagy a gazdag, nem a szüleid és szerinted alap dolog két ló... Hát addig utálni is fognak. Sznob vagy, látszik az írásodból.
2015. márc. 5. 15:35
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!