Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért utálnak az osztálytársai...

Miért utálnak az osztálytársaim azért, mert gazdag vagyok?

Figyelt kérdés

Az egész novella...középiskolába kerülésem első napján kezdődik.Az egyik osztályfőnöki órán kis bemutatót kellett írni magunkról.Hobbi (mondjuk kavics gyűjtőgetés), háziállatok, sport (komolyabban), jövőbeli terveink.Meg még ilyen alap dolgok.Nem hiszem hogy bármilyen provokálással is kivívtam volna az osztály utálatát.Csak azt írtam amire rákérdeztek.Kifejtem bővebben, ezeket írtam: hobbi-állatos medálok, ékszerek gyűjtése, háziállatok-két Gidrán ló, egy Akita Inu, és egy Maine Coon, sport-görkorcsolya, versenyszerű lovaglás.Nem hinném hogy ezek közül bármelyik is luxus dolognak számítana, bár láttam hogy az osztályban már néhányan a medálos résznél húzták a szájukat.Reménykedtem a jóban, avagy abban, hogy: ezek miatt nem leszek sem utálat, sem nevetség, sem pedig a "sarki lányok" jelképe.Nos, furcsa módon nem is ezek miatt hanem az öltözködésem miatt lettem az.Burberry, Metal Mulisha ruhákat, illetve cipőket hordok.Meg néha még egy kis japános gyaru öv+cseresznyés parfüm.Ettől kezdve szidtak, csúfoltak engem hol ez miatt, hol az miatt.Már szóba került minden amit el lehet képzelni.Anyagi helyzet, beszédstílus (imádok régiesen beszélni, a yolo meg swag, meg ehhez hasonló szavak nem jönnek be), írásmód, háziállatok, sportjaim, beépített medence, nyaralók, utazások, úgy kb minden ami szem, szájnak ingere.Természetesen ez nem egyik napról a másikra történt, hanem szép fokozatosan.De mégis...Tudok ellenük valamit tenni, vagy inkább hagyjam?Köszi a válaszokat előre is, helyesírás kommandósok pedig legyenek szívesek kímélni. 😔

15/L

2015. márc. 5. 08:19
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 111/115 anonim ***** válasza:
66%

Senki nem mondta hogy ne legyél híres szakács, csak azt mondtuk, hogy nem lesz olyan könnyű, mint ahogy azt te gondolod, ahogy az élet sem olyan könnyű, mint ahogy gondolod. Amúgy van híres női mesterszakács: Nigella Lawson. Őt nézd, én imádom. :)

Szeretnek a szüleim a menhelyeknek adományozni, de örökbefogadni már nem.Felhozom a témát, egyből jön a: "Hozunk a frászt.Bolhás, tetves, akármi bajuk lehet, aztán még elkapja a többi állat!" vagy "Kislányom jól vagy?!Pszichologusunkat ne hívjuk?!" Akkor már látjuk honnan örökölted ezt a sznob felfogást. Ha annyi pénzük van, akkor nyugodtan kialakíthatnak egy "elkülönítőt", ha ennyire parások. Amúgy meg az cicám is menhelyes, csak bolhás volt, de egy nyakörvvel meg lett oldva, már nem vakarózik és nem bolhás...

Munkatapasztalatom kimerül a lassan egy éve callcenteres piackutatásban, szórólapozásban, pultozásban (a MÜPÁban, ezt imádtam!), borítékolásban, csomagolásban, szociálismunkában, gyermekfelügyeletben. Nem felvágni akarok, de nekem nem büdös a munka és az a legjobb érzés, amikor kezembe kapom a fizetésem, amiért megdolgoztam, és aztán arra költöm, amire akarom. (Pl. rezsire. és a hobbimra, hogy turkálóban vásárolok! second-hand shopping a legjobb dolog. 3 óráig válogatni, míg 40 cuccból jó lesz max 10, de az nem jön velem szembe az tuti, és azokat kb. 4000ért elhozni kilós turiban. Te ennyi cuccra valószínűleg legalább 40-60ezret költenél amúgy. :))

"Szerintem ha rám mondta volna valaki hogy "hülyegyerek", szüleim keresztbe gyömöszölik le a karját a torkán" valószínűleg én meg beperélném a szüleimet, ha lehülyegyerekeznének. igen, nem lehet esetleg úgy érteni, hogy egy poén, viccelődés, lazaság? Elég karót nyelt szüleid lehetnek. Lehet azért írsz ide, mert valójában nem foglalkoznak azzal, hogy ki is vagy te, egyszerűen csak megkapsz mindent, amit kérsz.

Nem, nem hiszik azt amúgy, hogy a Maine Coon méregdrágafajta (bár igaz, hogy ára legtöbb esetben 60-80ezer között van, ha nem havertól veszed, ami elég sok egy macskáért(hozzáteszem mi is egy jó 20ast költöttünk a különböző cuccokra: szállító, tálkák, kaja, alomtál stb...). Szóval. Tudják mi az a Maine Coon, ha nem is tudják az árát pontosan, mivel elég híres macskafajta. Szóval nem idióták.

Lehet azért nem kedvelnek, mert teljesen különbözül tőlük egyszerűen. Ezekkel a PINK betűs csizmákkal. Meg ilyenekkel.

2015. márc. 6. 11:37
 112/115 anonim ***** válasza:
90%

Leírtad, hogy neked ilyen meg olyan luxuscikkek, igen mert egy földterület rajta két ló, és a fajmacskák bizony luxus dolgok, kb. olyan mintha a 10 éves kölyök fotózni akarnak, és rögtön odanyomnának neki egy csúcskategóriás DSLR-t a 10 ezer forintos kompakt helyett....

Igenis járja be mindenki az útját, hogy ne legyne oly' természetes, hogy magasan van, ismerje meg miylen 100 forintért porszívózni, esetleg 450 forintos órabérben diákmunkázni. Mindjárt nem lenne olyan természetes ez a sok minden.

A hangsúly tényleg a TERMÉSZETES szón van, 15 évesen, már lehetnél annyira érett, hogy megértsd, ezek a dolgok nem természetesek, hogy vannak, hanem te rohadt szerencsés vagy. Nem azt kéne gondolni, hogy ennek íg yis kell lennie, hanem hálásnak lenned a szüleidnek, vagy a vallásodnak megfelelő irányítónak, mindegy, csak tudatában kell lenned, hogy ez a helyzet kivételes...

Másrészt meg rohadtul fogsz szenvedni egyszer, ha valami gáz lesz, mert semmi garancia nincs rá, hogy te tudod majd tartani magadnak ezt az életszínvonalat, szóval élvezd amíg van, reméld, hogy megmarad, de ne vedd magától értetődőnek.

2015. márc. 6. 23:55
 113/115 anonim ***** válasza:
63%
nyugi kislány nem veled van a gond egyszerűen ilyen ez a társadalom...
2015. márc. 7. 11:12
 114/115 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem nem veled van a baj,hanem az osztálytársaid hozzáállásával.Amikor 15 évesen elköltöztünk Budapestről és egy vidéki gimibe kerültem úgy néztek rám,mint egy hülye sznob csajra,pedig nem viselkedtem úgy és szerintem nem is öltöztem úgy,bár ezt nem így látták akkor.A 4 év alatt én is éreztem némi kirekesztést,bár mi nem vagyunk gazdagok,de szerintem egy átlagos családtól jobban élünk,de az emberek többsége irigy,pedig előttük is ott áll a lehetőség,hogy jó munkájuk legyen jó fizetéssel.Tavaly elkezdtem az egyetemet és itt azt tapasztaltam,hogy az emberek többsége vagy hozzám hasonló vagy jobb anyagi helyzetű,ezért itt már nincs kirekesztés szerencsére:)Szóval ha az anyagi helyzeted miatt csúfolnak ne foglalkozz velük,csak légy barátságos,ne éreztesd,hogy több vagy jobb vagy náluk.Nekem ez bejött a gimiben is,még a gólyatáborban megtaláltam a saját baráti körömet:)
2015. ápr. 6. 23:52
 115/115 anonim ***** válasza:

Régi kérdés, de azért válaszolok. Nem tudom, milyen most az életed, hogy élsz, milyen kapcsolataid vannak, de a legnagyobb probléma az volt veled, hogy fiatal voltál és sosem kellett szembenézned az élet keménységével.

A válaszolók tapintatlanok voltak, mert bár volt abban igazság, hogy nem vagy/voltál tisztában a valódi pénzhelyzettel, nem egy 15 éves kiscsajt kéne kiosztani gyakorin felnőtt emberként. Majd érik, majd rájön...

Abban igazuk van, hogy nem kéne dicsekedned a szüleid pénzével és szakácsként valószínűleg nem tudod majd ezt az életszínvonalat fenntartani.

DE! Amit itt elfelejtenek: gazdagnak lenni nem bűn, és szegénynek lenni nem erény. És lehet jönni azzal, hogy könnyű annak, akinek apuci-anyuci mindig a sgge alá tett (ha így is van, miért feltétlenül baj ez?), de nem egy self-made embert ismerek, aki szinte a semmiből csinálta meg a szerencséjét. Keresztanyám például Ausztriában él magyar viszonylatban elég nagy lábon, úgy, hogy a nulláról indult a férjével szinte. És akárhányszor Magyarországra jön, a rokonaim úgy beszélnek róla a háta mögött, mintha szegénynek bocsánatot kell kérnie azért, amiért gazdag (irónia... :D). Becsülendő, ha egy fiatal kamaszkorától kezdve fedezi a szükségleteit, és elismerem a rátermettségét, de nehogy már elsüllyedjen mindenki a föld alá, akinek "apuci/anyuci megvesz mindent".

Kérdező: gondolom idősödtél és tapintatosabb lettél. Nem szégyen a gazdagság, de szegényebb környezetben nem illik hangoztatni az anyagi helyzetedet, akár beleszülettél, akár magad teremtetted elő. Nem kell H&M-be járnod vagy turiznod, csak mert mások nem engedhetik meg maguknak a luxusmárkát, viszont ne kérkedj a ruháiddal.

A legjobb tanács, amit adni tudok, hogy menj ki külföldre, vagy (bár ez a hajó elment) gimnáziumba kellett volna menned és valami "elitebb" egyetemre, ahol "sorstársakra" akadhatsz. Nem hiába van a mondás: "Guba gubához suba subához." Ebben nincs semmi sznobizmus, egyszerűen jobban kijönnek a hasonló érdeklődési körű és anyagi szinten lévő emberek.

2017. júl. 6. 14:47
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!