Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért utálnak az osztálytársai...

Miért utálnak az osztálytársaim azért, mert gazdag vagyok?

Figyelt kérdés

Az egész novella...középiskolába kerülésem első napján kezdődik.Az egyik osztályfőnöki órán kis bemutatót kellett írni magunkról.Hobbi (mondjuk kavics gyűjtőgetés), háziállatok, sport (komolyabban), jövőbeli terveink.Meg még ilyen alap dolgok.Nem hiszem hogy bármilyen provokálással is kivívtam volna az osztály utálatát.Csak azt írtam amire rákérdeztek.Kifejtem bővebben, ezeket írtam: hobbi-állatos medálok, ékszerek gyűjtése, háziállatok-két Gidrán ló, egy Akita Inu, és egy Maine Coon, sport-görkorcsolya, versenyszerű lovaglás.Nem hinném hogy ezek közül bármelyik is luxus dolognak számítana, bár láttam hogy az osztályban már néhányan a medálos résznél húzták a szájukat.Reménykedtem a jóban, avagy abban, hogy: ezek miatt nem leszek sem utálat, sem nevetség, sem pedig a "sarki lányok" jelképe.Nos, furcsa módon nem is ezek miatt hanem az öltözködésem miatt lettem az.Burberry, Metal Mulisha ruhákat, illetve cipőket hordok.Meg néha még egy kis japános gyaru öv+cseresznyés parfüm.Ettől kezdve szidtak, csúfoltak engem hol ez miatt, hol az miatt.Már szóba került minden amit el lehet képzelni.Anyagi helyzet, beszédstílus (imádok régiesen beszélni, a yolo meg swag, meg ehhez hasonló szavak nem jönnek be), írásmód, háziállatok, sportjaim, beépített medence, nyaralók, utazások, úgy kb minden ami szem, szájnak ingere.Természetesen ez nem egyik napról a másikra történt, hanem szép fokozatosan.De mégis...Tudok ellenük valamit tenni, vagy inkább hagyjam?Köszi a válaszokat előre is, helyesírás kommandósok pedig legyenek szívesek kímélni. 😔

15/L

2015. márc. 5. 08:19
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/115 anonim ***** válasza:
96%

Nem érzed magad sznobnak? "Nem hinném hogy ezek közül bármelyik is luxus dolognak számítana" már bocs, de jelenleg ebben az országban majd' 3 millió embernek a napi kaja is gondot okoz. Aki pedig itt azt írta, hogy "értelmes dolgokra kell fordítani a pénzt, nem cigire stb. Gondolom ezt onnan tudod, hogy a "háztáji gazdaságot" te hoztad össze nem a szüleid.

Kérdező, egyáltalán semmi tapintatosság nem volt benned, amikor elkezdted egyáltalán bármilyen módon is híresztelni, hogy "gazdag vagy." Mellesleg nem te vagy gazdag, hanem a szüleid. Kiváncsi lennék, hogy ha hozzád hasonló lányokat, fiúkat, akiknek ennyire "természetes" a ló meg a maine coon (mellesleg nekem is az van, INGYEN, menhelyről, mindegy lett volna, hogy mainecoon e vagy nem...), kiraknák egy random szállóra, 0 forinttal, akkor mit kezdene. Ha már a macskádat a fajtájáról ítéled meg, akkor mi van az emberekkel? Lehet el kéne gondolkozni azon, hogy hogy állsz te másokhoz...

Elmondom neked kisszívem, hogy én 15 éves korom óta dolgozom, hogy segítsek a családomnak, ma pedig nem tudom, hogy holnap miből eszek és nem azért, mert nem dolgozom, meg nem azért, mert nem tanultam, jelenleg is tanulok, iskolába járok. Hanem azért, mert nem anyámból akarok megélni....

2015. márc. 5. 14:24
 42/115 anonim válasza:
71%
Nekem is az az érzésem, hogy nem 15 éves vagy. Ez a gondolkodásmód, jó modor és választékos beszéd nem egy mai 15 évesre vall, még akkor sem ha figyelembe vesszük, hogy a lányok hamarabb érnek. Azért remélem nincs igazam.
2015. márc. 5. 14:29
 43/115 A kérdező kommentje:

1.Nem híreszteltem.Osztályfőnököm kérdésére válaszoltam.

2.A macskámat nem fajta alapján ítélem meg.Minden cicát ugyanúgy szeretek.Nem tudom ezt miből vetted.

3.Nyilvánvalóan én se "anyámból" akarok megélni ha tanulok, otthon gyakorlom a főzést stb.Nem hiába leszek szakács, amivel valószínűleg majd el tudok helyezkedni akárhol.

2015. márc. 5. 14:33
 44/115 A kérdező kommentje:

A választékos szóbeszédem a sok könyvből ered, amit eddig elolvastam.Imádom például az Egri csillagokat is.Gondolkodásmódomat apától tanultam.A modorom meg anyától.Nem a senkik földjén nőttem fel.Sok mindent tanultam, mint fiatal lány.Olyanokat is amiket a mai fiatal lányok nem tartanak szem előtt.

Néhány példa:

-káromkodás: nem nőies, alpári, közönséges

-mások megítélése: szintúgy közönséges, nem illik amíg nem ismerjük a célszemélyt, vagy nem találunk okot az ítéletre

-helyesírás: alap dolog a választékos szóhasználat, lehetőleg ne írjunk egy szót többször

-olvasás: folyékonyan, megfelelő tempóban, nem szabad hadarni

2015. márc. 5. 14:40
 45/115 anonim ***** válasza:
95%

Másik meg. Nem nézed le a "szegényeket" mellesleg már nem szegény, hanem állambácsi szerint rászorultnak hívják. Szóval nem nézed le? Nem, tényleg. Olvasd vissza amiket írsz. "Mind a 70ezred erre megy el?" Hát képzeld, neki nem fizeti apuci-anyuci a rezsit. Tudod egyáltalán azt, hogy az élet milyen drága, ha nem fizetik ki neked? 50ezer alatt alig kapsz Pesten albérletet, ha nem akarsz egy lukban élni, ahol a WC a folyosón van. Másoknak sokkal nagyon problémáik vannak az életben, mint ami neked valaha is lesz, úgyhogy csak csüccs le aztán örülj magadnak. Mi meg "rászorulók" majd megpróbálunk nem irigykedni. Elhihetitek, nem olyan egyszerű nem irigynek lenni. Azt is elhihetitek, hogy rohadtul nem kellemes látni, hogy semmire kellő kis lánykák kapnak jogsit, luxus táskát évi legalább két külföldi nyaralást, +síelést, meg még kitudja mit, aztán még majdnem buknak is, mert annyira idióták...

Az meg, hogy azt írod, hogy nem tudod sajnálni azt, akinek az apja részeges/alkoholista. A gyerek tehet róla szerinted?? Én már csak tudom, hiszen már évek óta nem látom apámat az alkoholizmusa miatt.

Azt már hozzá se teszem, hogy 4000 alatt kapni ilyen meg olyan nyakláncot. Tényleg? Én meg kihozom a vacsoránkat 2 főre 500-1000 forintból és rohadtul nem engedhetek meg magamnak 2000ért sem nyakláncokat. :)

Egy különbség van kettőnk között: nekem mindenért meg kell dolgoznom, neked semmiért. Viszont én akkoris meg fogok tudni élni, ha elvesztem mindenem, mert tudom, hogy hogy oldjam meg, mert már megtapasztaltam. Te viszont kb. a második percben fogsz sírva fakadni és anyu pénztárcája után könyörgni. Havi 5000 zsebpénz tényleg? Annyi volt a zsebpénzem, amit megkerestem a munkahelyemen...

2015. márc. 5. 14:41
 46/115 anonim ***** válasza:
26%
Nem értem, miért olyan hihetetlen egyeseknek, hogy egy 15 éves is lehet intelligens és értelmes. De úgy látom, emberileg a kérdező sok itteni felnőtt tagot felülmúlt.
2015. márc. 5. 14:43
 47/115 anonim ***** válasza:
92%

"Alap dolog a kiállítási, fantasztikus vérvonalú macsek, kutyus, és nekik a kiváló minőségű táp+tiszta ivóvíz." hát innen vettem kedves. :)

El tudsz majd helyezkedni akárhol? Szakács végzettséggel, lányként? :D Ezt komolyan is gondolod. Hajrá, helyezkedj el apuci közbenjárása nélkül. :) Majd mehetsz hidegkonyhás szakácsnak 80ezerért. A női szakácsokat semmire nem becsülik manapság, azért tudom, mert anyám 30 éve vendéglátózik. Azt már nem is mondom, hogy úgy látom, nem ismered azt a szót, hogy munkatapasztalan. Holmi középiskolai gyakorlatocska nem ér sokat, amikor azt mondja minden 2. hely, hogy 2-3 év munkatapasztalatot kér. :)

2015. márc. 5. 14:45
 48/115 A kérdező kommentje:
Látom te mindent kiszűrtél az eddig leírt mondataimból.Mármint azokat a szókapcsolatokat amiket megjegyeztél.Nem lenézésből írtam a "70.000-reset".De valószínűleg te jobban tudod.Nem fogom feltalálni magamat?Valószínűleg maga ezt is jobban tudja.Beavatom abba a kis szakácstitokba ami minden séf titka:találékonyság.Ha ez az egy tulajdonsága nincs meg egy konyhában dolgozó személynek...Akkor fújhatja a karrierjét.Alap dolgok közé tartozik.Találékonyság kell az ételek díszétéséhez, de persze ahhoz is ha hozzá akarsz csenni az étekhez valami kis különleges hozzávalót amitől még finomabb lesz a kaja.
2015. márc. 5. 14:48
 49/115 A kérdező kommentje:

*díszítéséhez

Elnézést.Gyorsírás, ékezethiba.

2015. márc. 5. 14:50
 50/115 A kérdező kommentje:
Munkatapasztalat kell?Nyilván több évbe telik az mire valaki kitapasztal egy szakmát, de a szakácsság nem ilyen.Éttermünkben lévő séf mondogatja nekem, mióta vendéglátózók: "A jó szakács holtáig tanul!"
2015. márc. 5. 14:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!