Miért utálnak az osztálytársaim azért, mert gazdag vagyok?
Az egész novella...középiskolába kerülésem első napján kezdődik.Az egyik osztályfőnöki órán kis bemutatót kellett írni magunkról.Hobbi (mondjuk kavics gyűjtőgetés), háziállatok, sport (komolyabban), jövőbeli terveink.Meg még ilyen alap dolgok.Nem hiszem hogy bármilyen provokálással is kivívtam volna az osztály utálatát.Csak azt írtam amire rákérdeztek.Kifejtem bővebben, ezeket írtam: hobbi-állatos medálok, ékszerek gyűjtése, háziállatok-két Gidrán ló, egy Akita Inu, és egy Maine Coon, sport-görkorcsolya, versenyszerű lovaglás.Nem hinném hogy ezek közül bármelyik is luxus dolognak számítana, bár láttam hogy az osztályban már néhányan a medálos résznél húzták a szájukat.Reménykedtem a jóban, avagy abban, hogy: ezek miatt nem leszek sem utálat, sem nevetség, sem pedig a "sarki lányok" jelképe.Nos, furcsa módon nem is ezek miatt hanem az öltözködésem miatt lettem az.Burberry, Metal Mulisha ruhákat, illetve cipőket hordok.Meg néha még egy kis japános gyaru öv+cseresznyés parfüm.Ettől kezdve szidtak, csúfoltak engem hol ez miatt, hol az miatt.Már szóba került minden amit el lehet képzelni.Anyagi helyzet, beszédstílus (imádok régiesen beszélni, a yolo meg swag, meg ehhez hasonló szavak nem jönnek be), írásmód, háziállatok, sportjaim, beépített medence, nyaralók, utazások, úgy kb minden ami szem, szájnak ingere.Természetesen ez nem egyik napról a másikra történt, hanem szép fokozatosan.De mégis...Tudok ellenük valamit tenni, vagy inkább hagyjam?Köszi a válaszokat előre is, helyesírás kommandósok pedig legyenek szívesek kímélni. 😔
15/L
Semmi baj nincs azzal, hogy van pénzetek. Ha már van, élj vele. (Bár miért is ne segíthetnél vele másokat?). Az a baj, hogy azok alapján, amit mondtál, és a stílusod alapján eléggé "sznob" lehet, ha szabad így fogalmaznom. Kifejtem:
A két ló, meg az anyakönyvezett macska nem olyan dolog, amit te valójában szeretnél. Ezt a gazdagok társadalma, az arisztokratikus berögződések és elvárások táplálják. Ha szereted a lovakat, oké. Ez is egy hobbi. De akkor ne versenyre készülj velük, mert ezt te sem szereted legbelül. Akkor ülj fel a lóra, és csak száguldj vele a pusztában. Nem kell profi pajta, nem kell a legzöldebb gyep. Szereted a macskákat? Oké. De ne vágj fel azzal, hogy neked ilyen meg ilyen 500ezer forintos XY vérvonalú macskád van. Gondolkozz kereskedésben, állatkozmetikában, mert ennek haszna is van azon túl, hogy csak a gazdagság és a feljebbvalóság szimbóluma. Vagy vegyél majd sportkocsit, kezdj el drágább, extrémebb sportokat. Csinálj olyasmiket, amiket megtehetsz, de valójában is szeretnél csinálni. Ne hallgass ilyen szempontból a szüleidre, nem ők tudják, hogy mi jó neked. Ezt csak te tudhatod, de magadba kell nézned, mélyebbre, mint a lovak meg a macskák. Gondolkozz el azon, hogy a pénz hogyan hasznosíthatnád mások, és a saját javadra egyaránt!
Van hozzá erőm.Akarom is az egészet!:)
Lány mesterszakács...aki híres...még úgy sincs!:)
Szeretnek a szüleim a menhelyeknek adományozni, de örökbefogadni már nem.Felhozom a témát, egyből jön a: "Hozunk a frászt.Bolhás, tetves, akármi bajuk lehet, aztán még elkapja a többi állat!" vagy "Kislányom jól vagy?!Pszichologusunkat ne hívjuk?!"
Bocsi az ékezetekért.
Na figyi. 19éves srác vagyok, csak mesélek valamit.
11! Éves koromtól kezdve dolgozom. Zsebpénzem sose volt. Általános iskolámat 4.5ös átlaggal végeztem, de szakközépbe mentem, mert tudtam hogy egy gimi után nem tudnám fizetni a továbbtanulást. 8.végén tudod mit kaptam a jegyeimért? Az apám megborzolta a fejem és azt mondta "szép volt hülyegyerek" érettségimet is 4esekkel meg 5ösökkel végeztem, de ezért se kaptam semmit. Technikumi ösztöndíjam a családnak adom. Hobbim pedig lenne, a fafaragás, és a nagyon szeretetreméltó keverék kutyám, de nemsok időm van rá mert délutánonként dolgozom. 17éves korom óta inhüvely gyulladásom van amitől hidegbe szó szerint nem tudok fogni, és ez csak a téli munkáim miatt van.
Ezt csak azért írtam le, hogy láss egy másik sorsot, és el tudj gondolkodni, mi is "természetes"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!