Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért utálnak az osztálytársai...

Miért utálnak az osztálytársaim azért, mert gazdag vagyok?

Figyelt kérdés

Az egész novella...középiskolába kerülésem első napján kezdődik.Az egyik osztályfőnöki órán kis bemutatót kellett írni magunkról.Hobbi (mondjuk kavics gyűjtőgetés), háziállatok, sport (komolyabban), jövőbeli terveink.Meg még ilyen alap dolgok.Nem hiszem hogy bármilyen provokálással is kivívtam volna az osztály utálatát.Csak azt írtam amire rákérdeztek.Kifejtem bővebben, ezeket írtam: hobbi-állatos medálok, ékszerek gyűjtése, háziállatok-két Gidrán ló, egy Akita Inu, és egy Maine Coon, sport-görkorcsolya, versenyszerű lovaglás.Nem hinném hogy ezek közül bármelyik is luxus dolognak számítana, bár láttam hogy az osztályban már néhányan a medálos résznél húzták a szájukat.Reménykedtem a jóban, avagy abban, hogy: ezek miatt nem leszek sem utálat, sem nevetség, sem pedig a "sarki lányok" jelképe.Nos, furcsa módon nem is ezek miatt hanem az öltözködésem miatt lettem az.Burberry, Metal Mulisha ruhákat, illetve cipőket hordok.Meg néha még egy kis japános gyaru öv+cseresznyés parfüm.Ettől kezdve szidtak, csúfoltak engem hol ez miatt, hol az miatt.Már szóba került minden amit el lehet képzelni.Anyagi helyzet, beszédstílus (imádok régiesen beszélni, a yolo meg swag, meg ehhez hasonló szavak nem jönnek be), írásmód, háziállatok, sportjaim, beépített medence, nyaralók, utazások, úgy kb minden ami szem, szájnak ingere.Természetesen ez nem egyik napról a másikra történt, hanem szép fokozatosan.De mégis...Tudok ellenük valamit tenni, vagy inkább hagyjam?Köszi a válaszokat előre is, helyesírás kommandósok pedig legyenek szívesek kímélni. 😔

15/L

2015. márc. 5. 08:19
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/115 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem nagyon eltértünk a témától.

Én azt tudom tanácsolni, hogy kevesebb jelentőséget tulajdoníts a vagyoni helyzetnek, még akkor is, ha valaki beszól neked. Nem azért szól be, mert ő szegény, te meg gazdag vagy, hanem mert egyszerűen bunkó. Ha visszaszólsz, akkor is anyagiaktól független módon, de határozottan építsd le a kötekedőt. És ne vegyél mindet a szívedre!

Magyarázkodni meg nem vagy köteles a hobbid miatt. Aki kedvel, szeret, az elfogad a hobbiddal és szokásaiddal együtt. Nem kell mindenkinek megfelelni, pláne nem azoknak, akik csak kötekedni akarnak veled.

2015. márc. 5. 12:54
 32/115 anonim ***** válasza:
71%
Hazudsz, mint a vízfolyás! Gazdag lány, szakmunkásképzőben, ötösökkel, lovakkal. Meg a nagytata f..t! :-D
2015. márc. 5. 12:59
 33/115 A kérdező kommentje:
Igen, szakmunkásképzőben.Mivel mint írtam: szakács leszek.Nem veszem a szívemre, hogy nem hiszed el...viszont szerintem én jobban tudom mi az igazság, mint te.
2015. márc. 5. 13:04
 34/115 anonim ***** válasza:
54%

#33: Attól, mert valaki jó módban él, miért ne mehetne szakmunkásképzőbe? És ott miért ne szerezhetne ötösöket?

Ő legalább tisztában van a képességeivel és az elképzeléseivel, nem úgy, mint sokan, akik csak azért, mert gazdagok, muszáj a csemetét a legjobb nevű gimibe betuszkolni, tök mindegy, hogy ott csak szenvedni fog, 6 év alatt végzi el a 4 évet, eleve nem is akarna oda járni, de azért erőltetik.

2015. márc. 5. 13:06
 35/115 A kérdező kommentje:

Mi nem lehetséges ezen?

gazdag lány-apja éttermeket vezet

apja éttermeket vezet-megszereti a vendéglátósdit

megszereti a vendéglátósdit-szakács akar lenni

szakács akar lenni-jól tanul

jól tanul-lova van, kutyája és cicája

Szimpla ennyi.

2015. márc. 5. 13:10
 36/115 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem félreértettél, én is azt mondom, hogy semmi extra nincs abban, ha valaki jó anyagi helyzetű szakmunkásban tanul. :-)

Csak ezt sokan nem képesek felfogni.

2015. márc. 5. 13:14
 37/115 A kérdező kommentje:
33/37-esnek írtam.Én kérek elnézést!:)
2015. márc. 5. 13:17
 38/115 anonim ***** válasza:
12%
Semmi gond ;-)
2015. márc. 5. 13:36
 39/115 Andizsuzsi ***** válasza:
77%
Nekem valahogy olyan érzésem van, hogy ezek nem egy 15 éves gyerek válaszai.
2015. márc. 5. 13:40
 40/115 A kérdező kommentje:

Mivel riaszthatnám el a kétségeidet?

És megmagyaráznád hogy miért nem hiszed el a 15..."letöltött" életévem?

2015. márc. 5. 13:42
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!