Miért utálnak az osztálytársaim azért, mert gazdag vagyok?
Az egész novella...középiskolába kerülésem első napján kezdődik.Az egyik osztályfőnöki órán kis bemutatót kellett írni magunkról.Hobbi (mondjuk kavics gyűjtőgetés), háziállatok, sport (komolyabban), jövőbeli terveink.Meg még ilyen alap dolgok.Nem hiszem hogy bármilyen provokálással is kivívtam volna az osztály utálatát.Csak azt írtam amire rákérdeztek.Kifejtem bővebben, ezeket írtam: hobbi-állatos medálok, ékszerek gyűjtése, háziállatok-két Gidrán ló, egy Akita Inu, és egy Maine Coon, sport-görkorcsolya, versenyszerű lovaglás.Nem hinném hogy ezek közül bármelyik is luxus dolognak számítana, bár láttam hogy az osztályban már néhányan a medálos résznél húzták a szájukat.Reménykedtem a jóban, avagy abban, hogy: ezek miatt nem leszek sem utálat, sem nevetség, sem pedig a "sarki lányok" jelképe.Nos, furcsa módon nem is ezek miatt hanem az öltözködésem miatt lettem az.Burberry, Metal Mulisha ruhákat, illetve cipőket hordok.Meg néha még egy kis japános gyaru öv+cseresznyés parfüm.Ettől kezdve szidtak, csúfoltak engem hol ez miatt, hol az miatt.Már szóba került minden amit el lehet képzelni.Anyagi helyzet, beszédstílus (imádok régiesen beszélni, a yolo meg swag, meg ehhez hasonló szavak nem jönnek be), írásmód, háziállatok, sportjaim, beépített medence, nyaralók, utazások, úgy kb minden ami szem, szájnak ingere.Természetesen ez nem egyik napról a másikra történt, hanem szép fokozatosan.De mégis...Tudok ellenük valamit tenni, vagy inkább hagyjam?Köszi a válaszokat előre is, helyesírás kommandósok pedig legyenek szívesek kímélni. 😔
15/L
De nocsak...:)
Lovasok.hu-n lehet 150.000 alatt is kapni kispacit.
Elég sokat!Remélem segítettem a lóproblémán.
Na jó én megyek mert nincs időm arra,hogy ilyen óvodás felfogással veszekedjek. Éretlen vagy te még, hiába hiszed, hogy érett vagy. Kb. a szövegértelmezésed a nullával egyenlő, a nagy olvasottságod ellenére, remélem csak átvertél és semmi nem igaz abból, amit írtál, inkább ültem itt feleslegesen néhány órát, minthogy sajnáljalak, hogy ennyire értetlen vagy.
Ha meg valóban igaz minden, akkor majd az élet megtanít mindent. :)
Tetszik ez nekem, mostanában elég sok 18 év alatti gyerek van, akik tudják, mi merre van, és simán beosztják bárki pénzét. A kérdezőnek is milyen csodálatos megoldása van a nehéz anyagi helyzetre: keress egy ismerőst, aki külföldön dolgozik.
Mellesleg, egricsillagom, nem nagyon ütsz szóközt a vesszők meg a pontok után. Ha már ennyire igényes vagy.
Minden igaz, és mások szövegértelmezésébe én is belekötnék.Mondták hogy túl választékosan fogalmazok, és biztos hogy nem vagyok 15 éves.Mondtam hogy szeretek olvasni, köztük az Egri csillagokat is.Sosem mondtam hogy "túlolvasott" vagyok.Egyszerűen kérdezték ti meg belekötöttetek mindenbe amibe csak lehetett.Lovaimtól kezdve a jövőbeli megélhetési terveimig mindent leócsároltatok mintha ti lennétek a kiskirályok.Az ég világon nem akarom beosztani senki pénzét se, de ugyebár könnyű más szavait a világ mélyéig kiforgatni.Arról meg már végképp nem tehetek, hogy nem tudtok aranyutat találni a luxus és az alapdolgok között.Nem is kell tovább veszekednetek, én is unlak titeket.A folyamatos kötözködéseteket.Csak azért, mert felnőttek vagytok ne higyjétek azt hogy körülöttetek forog a világ.És tudjátok mit?Akkor is szakács leszek, elhelyezkedek, annak ellenére hogy lány vagyok.És nem apuci fog szponzorálni, mint ahogy azt ti elképzeltétek.Ne általánosítsatok.Attól függetlenül, hogy valaki (aki nő) nem tudott elhelyezkedni...nos én akkor is megpróbálom.Érettnek se gondolom magam, ez is csak a ti fejetekben él.Nem tehetek a dologról, mármint arról hogy azt képzeltétek hogy érettnek hiszem magam!:)
Vesszőhiba, ékezethiba, szóismétlés, önbizalom: Bocsi!:)
84: Vesszők után mindig ütök...ha tehetem.:D
Mondat utáni szóközhiányom pedig a sárga földig is "elkritizálhatod".:)
83: Most azért vagyok értetlen, mert nem hagytam fel a szakácssággal a te "jószívű figyelmeztetéseid"-re hagyatkozva?Vagy azért, mert...khmm...nem bírod megérteni a kis "novelláimat" és inkább "aszondod": hülye vagyok!(mármint én, de biztos te is nagy munkatapasztalattal rendelkezel;))Ez így könnyű játszma.De keress csak rá itt Gyakori Kérdések-en hogy hány átlagos családnak van lova akik össz-vissz fejenként keresnek 120.000-ret.Meg fogsz lepődni, hidd el!:)
Uhm..Szóismétlés, vesszőhiba, ékezethiba: Bocsi!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!