Mièrt lett divat szidni a kormányt?
Első sorban nem az oktatási intézmény feladata az egészségtudatosságra nevelés, hanem a szülőé. A szülőnek a feladata egy normális, egészségtudatos gyereket kinevelni.
Nekünk, suliban volt egészségmegőrző és drogmegelző órák. Gondolom azért, ezek a mai napig meg vannak.
Sőt, ott az internet, amin nemcsak a Face, Insta és a Tiktok létezik. Ha valami érdekel, főleg, hogy mivel a csapból is az folyik, hogy pl. az elhízásnak milyen egészségkárosító hatásai vannak, akkor utána nézek.
Nyáron is a médiából, hírekből folyamatosan azt hallani, hogy nyáron mit tegyünk hőség idején és mit ne együnk/igyunk. Szakemberek hívják fel erre a figyelmet, az, hogy az egyének ezt nem veszik figyelembe, az megint nem a kormány és a szakemberek hibája.
Az életre nevelés még mindig a szülő feladata, hogy megtanítsa, hogy nem két kézzel szórjuk a pénzt. De ha maga a szülő is ilyen, akkor a tanár hiába hívja fel erre a figyelmet, üres beszéd lesz ez az egész, mivel a gyereknek első számú minta a szülő.
""Igencsak szar életed lehet, bocsi, ha te úgy élsz, hogy folyton hasonlítgatsz."
Igencsak jelentéktelen életed lehet, ha nem úgy válsz jobbá, hogy magadat máshoz hasonlítod és motiválod magad."
Tévedsz, de nagyon. Tessék néhány pszichológiai cikk, hogy miért ne hasonlítgasd magad a másikhoz:
Saját magadhoz hasonlítsd csak magad, mert te nem vagy ugyanazon a szinten, nem rendelkezel ugyanazokkal a képességekkel, mint a másik, akihez próbálod magad hasonlítani.
Szóval a kormány hibája az is, hogy egy nevelő pl. leordítja a gyereket, vagy azt bántalmazza?
Normális vagy te egyáltalán? Nem, biztos, hogy nem. A főiskolán, egyetemen nem azt tanítják, hogy pszichésen, meg fizikálisan bántalmazd a gyereket.
""Ez szerinted hol a kormány hibája, hogy hogyan viselkedik az adott egyén?"
Pl. fizetésben, de egyébként oktatásban is, mert ez egy tanítható dolog."
Ja, szóval, ha neked magasabb a fizetésed, akkor majd nem fogod fizikálisan bántalmazni a szerencsétlen gyereket, ha meg neked az igényeidhez mérten alacsony, akkor ezzel felhatalmazod magad, hogy bántsd a gyereket?
Hagyjuk... értelmetlen, amit írsz. Az ember, hogy hogyan viselkedik az csak is az egyéntől függ, nem a fizetésétől.
“Mit jelent az, hogy "méltatlan fizetések"?”
Azt, amit írtam. Hogy bolti eladóként többet keres, mint doktorátussal a saját területén.
“Az oktatást, de az óvodai dolgokat is hagyjuk, mert rengeteg tanár, bölcsis nevelő nem méltó arra, hogy oktasson, gyerekek közelébe menjen.”
És persze ehhez semmi köze annak, hogy a normálisak már leléptek, ilyen fizuért csak az “alja” vállalja…
“Kultúrában dolgozom, és köszönöm szépen, teljesen megfelel nekem jelenleg ez a fizetés, amit kapok.”
Persze. 🤡 azért van tele a napokban az index azzal, hogy Demeter Szilárd szerint az alacsony fizuk miatt mondanak fel a szakemberek a múzeumokban. Olyan jó a helyzet.
Bolti eladói fizetés és bolti eladói fizetés között is van különbség.
"És persze ehhez semmi köze annak, hogy a normálisak már leléptek, ilyen fizuért csak az “alja” vállalja…"
Á.. szóval akkor neveljünk agyontraumatizált gyerekeket...yes... attól, hogy valakinek alacsony a fizetése, még nem kötelessége bunkón is viselkedni.
A kulturális intézmény nemcsak a múzeumokat foglalja magába. És megint csak hangsúlyozom, hogy minden csak az adott egyén igényétől függ.
Én, amit kapok, ebből is teljesen meg tudom valósítani önmagamat. És idézem "köszönöm szépen, teljesen megfelel nekem" NEKEM!! Így talán jobban szembe tűnik neked ez az egy szó.
Ha valaki napi szinten odafigyel saját testi és lelki egészségére kisebb a valószínűsége, hogy komolyabb bajai lesznek, legfeljebb majd csak 70 vagy 80 fölött jöhetnek elő a problémák.
"Mindenki a képességeihez mérten ki tudja magából hozni a maximumot."
Igen, és továbbra sem mindegy, hogy ez a maximum 3-500 ezer Forint, vagy 3-4 ezer Euró :)
"Igencsak szar életed lehet, bocsi, ha te úgy élsz, hogy folyton hasonlítgatsz"
Ezt amit csinálsz úgy nevezik: TERELÉS :)
Szóval ha szóvá merem tenni az életminőségemtől függetlenül, hogy bizony a kormány IS tehet az országban kialakult helyzetért akkor arra az a válasz, hogy: SSSZZZZAAAAR ÉLLLTEEDEDDD VAAAAN!!!44!!!
Hát bocs, de bármennyire is próbálsz primitíven degradálni, nincsen szar életem. Egy egyszerű TÉNYT állapítottam meg, miszerint egyáltalán nem mindegy, hogy "Pista" ugyanabban a munkakörben, ugyanazzal a munkával egy biztonságos életszínvonalon tud létezni, miközben itthon eleve arról beszélünk, hogy "megélünk".
"Az megint a te hibád csak, ha nem tudsz nettó 500 ezerből megélni és nem tudod az álmaidat megvalósítani. Akkor rossz a pénzkezelési stratégiád."
Megint TERELSZ, hiszen nem a pénzkezelésről van szó, hanem arról, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy 500 ezerből vagy 1,5 millióból kell kigazdálkodnod ugyanazt az életszínvonalat.
Nyilván nem fog menni, hiszen nem elérhető ugyanaz az életszínvonal pusztán azért, mert másik országba születtél. Nyilván "el lehet takarodni" de ezért továbbra sem az egyén lesz a felelős.
"(Mi párommal ketten keresünk együtt nettó 610 ezret, mégis tavaly megvalósítottuk a legnagyobb álmomat, hogy egy fehérhomokos pálmafás parton nyaraljunk"
Ügyesek vagytok, és? A gond ott kezdődik, hogy ha mondjuk lakásra kellene gyűjtened, vagy autóra akkor az ott indul, hogy 600 ezerből albérlet mellett még az önerőt sem fogod összeszedni. Miközben az osztrák ugyanúgy nyaral, csak közben vesz lakást és új autóval jár :)
"Valahogy mi mégis meg tudjuk valósítani önmagunkat, céljainkat veled ellentétben."
Rühellem az alja proli spekulálást, hogy nem ismered a másikat ezért levezeted, hogy szerinted a másik sikertelen senki "veled ellentétben".
Nincsen igazad prolikám. Van saját lakásom, van saját autóm. Eljárok nyaralni.
A különbség annyi, hogy ugyanezzel a munkával, ugyanezzel a befektetett energiával nyugaton fele annyi idő alatt kétszer akkora lakást tudtam volna venni, meg 10 éves autó helyett újat.
A szó amit nem ismersz: ÉLETMINŐSÉG. Megélni meg lehet Indiában is, csak nem ugyanabban a minőségben mint itthon, meg nem ugyanabban mint az osztrákoknál :)
"Ez szerinted a kormány hibája, hogy egy tanár, nevelő, hogyan bánik a gyerekkel?"
Igen, a kormány hibája, hogy nem teremt olyan pedagógus életpálya modellt, ami vonzó az ÉRTELMES fiatalok számára. Ugyanez az egészségügy is. Nyilván aki tud az választ más pályát és maradnak azok állami szférában akik valójában nem odavalók.
""Imádom" ezt az országot, ahol mindenért az adott kormány a hibás, de az egyéni felelősségvállalás áááá.. az sehol sincs.."
"Imádom", hogy felelősségvállalásról beszélsz, miközben elegánsan átsiklottál a #26-os válaszban felvetett kérdésen:
A kormány nem tartozik felelősséggel semmiért? :)
Én mint egyén kizárólagos felelősséggel tartozom a saját életemért, oké.
Én mint egyén, nem kérhetem számon a kormányt, hogy vállalja a felelősséget NEM AZ ÉN ÉLETEMÉRT, hanem a SAJÁT DÖNTÉSEIÉRT? A kormány nyugodt szívvel mutogathat, hogy ős SEMMIÉRT NEM FELELŐS? Hiszen nyíltan ezt teszik.
Háborús infláció, Brüsszeli bombák, Soros, migránsok, mindenkire lehet mutogatni?
Az rendszerváltás óta nem látott infláció nincs kihatással az egyén életére?
Az, hogy a magyar fizetőeszköz értéke drasztikusan bezuhant nincs kihatással az egyén életére?
A kormány azt hazudta, hogy kanyarban előzünk. Azt hazudták, hogy nincsen infláció, azt hazudták, hogy mindenkivel ellentétben a magyar gazdaság szárnyal.
EU utolsók vagyunk minden gazdasági mutatóban, kivétel ez alól a korrupció, mert abban még az Albánokat is megelőztük.
A románok megelőztek minket! A kormány vállalta a felelősséget? Nem. Azt mondta KONKRÉTAN, hogy EL LEHET TAKARODNI. Nem Gyurcsány mondta, Orbán mondta 14 évnyi 2/3-ados egyeduralom után. Ez a felelősségvállalás?
Azt hazudták, idézem SZÓ SZERINT: Nem veheted el a magyarok munkáját.
Ehhez képest kínai gyárakhoz Kínából importálják az építőanyagot, a BMW gyárat Törökök építik migránsokkal miközben magyarokat rúgnak ki, hogy a helyükre felvehessenek 2-3 kínait, filippínót.
És akkor ne beszéljünk olyan dolgokról, mint a katasztrofális minőségű utak (nyilván neked nincs autód így nem zavar) a lezüllesztett tömegközlekedés (nyilván erre is az a válaszod, hogy felétek minden tökéletes).
De ja, igazad van, mindenről az egyén tehet :)
A kormány is felelős sok mindenért, de az, hogy a kialakult helyzetekre te, mint egyén hogyan reagálsz, hogyan hozod ki abból a lehetőségeidhez mérten a maximumot az csak rajtad múlik.
A kormány sok mindent elrontott, mint az elődei, de ehhez kell alkalmazkodni, és nem hőbörögni. Attól, hogy ti itt hőbörögtök, változik valami? Semmi. Csak a ti energiátok szintje ment lejjebb a hőbörgés által, mert a hőbörgés és elégedetlenkedés egy negatív energia, ami zabálja a ti pozitív energiátokat.
Azt az energiát, amit az elégedetlenkedésre fordítotok, azt másra is fordíthatnátok, pl. ami a javatokat szolgálja.
Hozod itt a régi időt. Gyerekkoromban (90-es évek) nem volt ennyi autó, mint mostanság. Régen, csak annak volt autója, aki jobb módú volt, akkor is csak egy autó volt egy családban. Ma mi van? Ma szinte a legalja embernek is van autója, a jobb családoknál meg legalább 2 autó van. De ugye, nincs jólét. Ma már zöld területekből vesznek el helyet, hogy parkolót építsenek az autóknak. Iszonyatosan sok autó van az utakon, több, mint amennyire szükség lenne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!