Mièrt lett divat szidni a kormányt?
"Igen. És továbbra is ott tartunk, hogy nem mindegy, hogy a "takaród" havi 3-500 ezer Forint vagy nettó 1,5-2 millió ugyanazért az elvégzett munkáért."
Rugózhatsz ezen továbbra is, ha ez neked jól esik. Igen, és most mit tudsz tenni? Vagy elfogadod ezt, vagy nem. Ha nem, mert te többre vágysz, ez a te egyéni döntésed.
De mindig az egyén dönti el, hogy hogyan hozza ki a maximumot a saját életéből a képességeihez mérten.
Fogadd el, hogy ebben az országban ennyit kapsz azért a munkáért, amit most csinálsz. Ha nem tetszik, szíved joga, akkor van lehetőséged a változtatásra.
Miért vagy még mindig ebben az országban, ha irigyled a németeket és az osztrákokat, hogy mennyit kapnak havi szinten?
"Rugózhatsz ezen továbbra is, ha ez neked jól esik. Igen, és most mit tudsz tenni? Vagy elfogadod ezt, vagy nem."
Ácsi.
A téma nem az volt, hogy elfogadom-e a szart, mert nyilván az az én döntésem.
Ellenben te azt állítottad, hogy a szar nem is létezik, hiszen csak rajtam áll. Ami egyszerűen nem igaz, nem csak rajtunk áll. És joggal hibáztatjuk a ormányt az egyértelműen rossz lépései miatt.
"De mindig az egyén dönti el, hogy hogyan hozza ki a maximumot a saját életéből a képességeihez mérten."
Csak nem mindegy, hogy a maximum azt jelenti, hogy keresel havi 500 ezer Forintot, vagy UGYANAZZAL A MUNKÁVAL keresel havi 1,5-2 milliót :)
Sajnos hiába hozod ki magadból a maximumot, ha közben rajtad kívülálló okokból még így is egyre távolabb kerülsz a céljaidtól mások hibás,vagy tudatosan rossz döntésének köszönhetően.
"Fogadd el, hogy ebben az országban ennyit kapsz azért a munkáért, amit most csinálsz"
Elfogadom, de ettől még hagy nevezzem már nevén a problémát b_zdmeg :)
Vicces ilyenkor a kettős mérce.
Az egyszeri ember esetén:
HÁÁÁ AZ CSAK RAJTAD MÚÚÚLIK!!!4444!!!!
Ha a kormány felelősségét nézzük:
BRÜSSZSSEEEEEL!
SSOOOOORROOOOOOSSSS!
MIGRÁNNNNCCCSSSOOOKKKK!
HHÁÁÁÁÁÁBBOORRRÚÚÚÚÚÚ!
INNFFLLÁÁÁÁCCIIIIJJJÓÓÓÓÓÓ!!!!444!!!
Akkor hogy is van ez?
Ha az én jólétem csak és kizárólag rajtam múlik, akkor az ország állapotáért véletlenül sem lehetséges, hogy a mindenkori kormány felel?
Vagy fordítva nézve: ha a kormány szerint mindenki felelős a szar helyzetért, csak ő nem, akkor az é helyzetemért miért is nem vehetem felelősségre a mindenkori kormányt?
Miért is van ez a kettős mérce?
“ az vagy vált, vagy kimegy külföldre”
Persze, de ez nem megoldás, hanem a probléma része.
Én írtam korábban, hogy állami szférában dolgozok. Nálunk iszonyatos felmondási hullám van, az elmúlt hónapokban a szervezet majdnem fele(!!!) felmondott, doktorált kollégák mennek inkább bolti eladónak Bécsbe, mert az jobban fizet.
SZERINTED EZ JÓ ÍGY?
Egyik jó haverom mentős, kevesebbet keres mint mikor diákként a Tescoban kasszázott.
SZERINTED EZ JÓ ÍGY?
Rengetegen hagyják ott az állami szférát a méltatlan fizetések miatt, rendben, juhhú, az egyén tett valamit, de mit fog csinálni az ország, ha minden alulfizetett ember felmond és lelécel? Mit fogsz csinálni alapvető szolgáltatások (közművek, szemétszállítás), egészségügy, oktatás, kultúra, infrastruktúra, bármi egyéb nélküli országban? Olyan szupi lesz így élni mindenkinek szerinted?
Ácsi. Nem az adott kormányon múlik, hogy az adott egyénnek mik a képességei, mihez ért, milyen a végzettsége, mennyire tanult..stb. Ez mindig az egyénen múlik. Mindenki a képességeihez mérten ki tudja magából hozni a maximumot.
Oké, a fizetéseket, nem az egyén szabja meg, de az egyén dönti el, hogy elfogadja-e azt, vagy sem. Ha nem, akkor megy tovább, de ez is egyéni döntés.
Mint már említettem, újra megemlítem, az ország lakosságának a nagy részének az igényei magasabbak, mint a fizetése, sőt, nem tudatos vásárló. Ez megint nem a kormány hibája, hanem az egyéné.
"Csak nem mindegy, hogy a maximum azt jelenti, hogy keresel havi 500 ezer Forintot, vagy UGYANAZZAL A MUNKÁVAL keresel havi 1,5-2 milliót :)
Sajnos hiába hozod ki magadból a maximumot, ha közben rajtad kívülálló okokból még így is egyre távolabb kerülsz a céljaidtól mások hibás,vagy tudatosan rossz döntésének köszönhetően."
Igencsak szar életed lehet, bocsi, ha te úgy élsz, hogy folyton hasonlítgatsz. Jaj, Pista többet keres, mert ő kint dolgozik az osztrákoknál ugyanabban a munkakörben, mint én itthon... így hogy lehet élni? Sose leszel boldog, mert mindig többre és többre vágysz, sose leszel elégedett, úgy meg főleg, ha hasonlítgatásokban élsz.
Az megint a te hibád csak, ha nem tudsz nettó 500 ezerből megélni és nem tudod az álmaidat megvalósítani. Akkor rossz a pénzkezelési stratégiád.
(Mi párommal ketten keresünk együtt nettó 610 ezret, mégis tavaly megvalósítottuk a legnagyobb álmomat, hogy egy fehérhomokos pálmafás parton nyaraljunk. Igaz, nincs hitelünk, nincs autónk, nincs gyerekünk, saját hitelmentes lakásban élünk, nincs káros szenvedélyünk. Nem nyomorgunk, tudatos vásárlók vagyunk és nem a legolcsóbb, legszarabb ételeket vesszük meg. Számunkra fontos az egészséges életvitel.) Valahogy mi mégis meg tudjuk valósítani önmagunkat, céljainkat veled ellentétben. Az elmúlt két évben csak külföldön nyaraltunk.
Mit jelent az, hogy "méltatlan fizetések"? Itt is megkérdezem: Mekkorák az adott egyén igényei, hogy nem elég neki az, amit megkap?
Az oktatást, de az óvodai dolgokat is hagyjuk, mert rengeteg tanár, bölcsis nevelő nem méltó arra, hogy oktasson, gyerekek közelébe menjen. Ismerősöm bölcsödében dolgozik és amiket mondott, hogy a mostani huszonéves nevelők hogyan bánnak a gyerekekkel, az nyomdafestéket nem tűrne el. Ez szerinted a kormány hibája, hogy egy tanár, nevelő, hogyan bánik a gyerekkel?
Kultúrában dolgozom, és köszönöm szépen, teljesen megfelel nekem jelenleg ez a fizetés, amit kapok. Ebből is megvalósítom álmaimat.
Egészségügy? Ahol az ápolók megint embertelenül bánnak a betegekkel? Ez szerinted hol a kormány hibája, hogy hogyan viselkedik az adott egyén?
"Imádom" ezt az országot, ahol mindenért az adott kormány a hibás, de az egyéni felelősségvállalás áááá.. az sehol sincs.. Sőt, ha egy picit az emberek lejjebb adnák az igényeiket, akkor sokkal boldogabbak lennének. A megelégedés az sokatoknál nem létezik. Na, ezért lesztek örökké boldogtalanok, mert sose elégszetek meg azzal, ami van.
"Ki tehet arról, hogy az egyének leszarják saját egészségük megőrzését? Megsúgom, nem a kormány, hanem maga az egyén."
Egyrészt, nem csak az emberek saját egészségével van gond, amikor az egészségügyi problémákról beszélünk.
Másrészt, az egészséges életmód oktatása bizony oktatásügy és a kormány feladata. Az ember nem születik úgy, hogy erre figyel, ahogy nem születik úgy, hogy nem szemetel. Az oktatásnak célja, hogy ezeket megtanítsa, ha egészségtelenül élnek a magyarok szerinted, akkor az a kormány hibája.
"Nemcsak a főváros létezik ebben az országban."
Azonban valaki csak ott tud elhelyezkedni, mert olyan munkája van. Akinek magas a végzettsége, az munkát csak jól frekventált helyeken talál.
Az országnak a vízfejűsége, értsd, minden értelmes dolog Bp-en van, az szintén a kormány hibája, ami nem fejlesztette vidéket megfelelő mértékben.
"Meg lehet élni, de ehhez tudatosság kell, ami a legtöbb emberből hiányzik."
Aminek a megtanítása szintén az oktatási rendszer feladata. Vagyis megint a kormány hibás emiatt.
Másrészt, nem, a megélés nem egyenértékű a jó élettel. Ha nem tudsz félretenni és szórakozásra is költeni, akkor a kormányod szar, mivel nem azért élsz, hogy dolgozz, hanem azért dolgozol, hogy élhess.
"most mit tudsz tenni? Vagy elfogadod ezt, vagy nem."
Na, erről szól a választás, hogy ezzel kezdjünk valamit, mert nem törvényszerű, ami Mo.-on van.
"Ha nem tetszik, szíved joga, akkor van lehetőséged a változtatásra."
Ezt a változtatást hívják kormányváltásnak.
"Nem az adott kormányon múlik, hogy az adott egyénnek mik a képességei"
A fizetésed nem csak ettől függ, hanem az ország gazdasági helyzetétől is, ami meg a kormány felelőssége.
"z ország lakosságának a nagy részének az igényei magasabbak, mint a fizetése"
Ami pont úgy alakult ki, hogy korábban jobb élethelyzetben voltak. A kormány inkompetenciája ezt rontotta el és így alakulhatott ki, hogy nyugati árak vannak keleti bérekkel.
Normális kormányzás esetén az árak nem zárkóztak volna fel kelethez.
Hogy értsd a saját pénztárcádon keresztül. Fogd meg a kiadásaidat és oszd el kettővel, akkor kapod meg, hogy mennyit költenél egy értelmes kormány alatt.
"Igencsak szar életed lehet, bocsi, ha te úgy élsz, hogy folyton hasonlítgatsz."
Igencsak jelentéktelen életed lehet, ha nem úgy válsz jobbá, hogy magadat máshoz hasonlítod és motiválod magad.
Az ilyen ember az, akit először ki szoktak rúgni.
"Sose leszel boldog, mert mindig többre és többre vágysz, sose leszel elégedett"
Ellenkezőleg, a pszichológia jelenlegi állása szerint ő boldogabb lesz, mivel ő tényleg megdolgozik a céljaiért, míg te azt mondod, hogy "áh, inkább kisebb madárra lövök".
"Az elmúlt két évben csak külföldön nyaraltunk."
Ez úgy mondod, mintha nagy eredmény lenne, miközben már jó pár helyen olcsóbb, mint itthon.
"Ez szerinted a kormány hibája, hogy egy tanár, nevelő, hogyan bánik a gyerekkel?"
Igen, mivel az oktatási intézmény feladata kinevelni a következő generáció dolgozóit.
"Ez szerinted hol a kormány hibája, hogy hogyan viselkedik az adott egyén?"
Pl. fizetésben, de egyébként oktatásban is, mert ez egy tanítható dolog.
Viszont a magyar társadalom rettentően nincs empatikussá nevelve, ezért szarják le egymást.
Ahogy ha alulfizeted a dolgozókat, akkor kevésbé fognak figyelni és jó munkát végezni. Ezek mind-mind a kormány hibájából vannak.
Ahhoz, hogy a társadalom empatikusabb legyen az összes gyűlöletkampányt abba kell hagyni és más típusú kampányokat indítani.
"ahol mindenért az adott kormány a hibás"
Nem mindenért. Ha én teljesítek alul az adott évben a cégnél, ahol dolgozom, akkor az én hibám.
De ha minden kollégám és feletteseim szerint kiemelkedő munkát végzek és ennek ellenére nem ér semmit az emelés, mert a kormány olyan magas inflációt hozott össze, hogy megette az emelésem, akkor az objektíven nézve a kormány hibája.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!