Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mièrt lett divat szidni a...

Mièrt lett divat szidni a kormányt?

Figyelt kérdés
Nagyon sok ismerősöm, csak azt viszi, hogy ki kell menni külföldre. Igazából egy érettségivel ott is csak mosogatni veszik fel őket. Jóformán örülhetnek, ha nettó 1500 eurót megkapnak pl.: Ausztriában. Én 2 év tapasztalattal diplomával Pesten megkeresek bruttó 750 ezret + cafeteria és karácsonykor bónusz pènz. Ehhez pedig nem kellett elhagynom az orszàgot, heti 3 nap home officeba vagyok, kinek éri meg kimenni, akkor külföldre, azoknak akik nem tanultak?

nov. 26. 15:39
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/79 anonim ***** válasza:
77%

"Felőlem minden egyes nap panaszkodhattok, hőböröghettek"

Amúgy te miért hőbörögsz?

A kérdés arról szól, miért szidják a kormányt. Erre te pontosan ugyanazt csinálod, mindenért másokat hibáztatsz, mindenkit szidsz, mindenért másokat okolsz és természetesen te magad vagy a megtestesült tökéletesség.

Ja bocs, te "másabb" vagy :D

Hiszen te nem ugyanaz az egyszeri proli vagy mint bárki más, te mindenkinél több, jobb vagy csak azért, mert homokba dugod a fejed.

Pont mint a kormány, aki szintén "másabb" mindenkinél és természetes, hogy nem ő megy szembe az autópályán, hanem mindenki más. És bárki kritikát merészel megfogalmazni arra az a válasz hogy "el lehet menni".

Ezt mondta a Gyurcsány, az Orbán és ezt mondja az egyszeri proletár is, mint te.

Másabb vagy? Dehogy vagy másabb.

nov. 27. 16:07
 72/79 anonim ***** válasza:
0%

"Ellenkezőleg, a pszichológia jelenlegi állása szerint ő boldogabb lesz, mivel ő tényleg megdolgozik a céljaiért, míg te azt mondod, hogy "áh, inkább kisebb madárra lövök"."

Ez írtad a 30-as válaszban. Most meg hirtelen nem tetszik, hogy éltem a te általad istenített hasonlítgatással, csak éppen nem felfelé, hanem lefelé? Hisz, te írtad, hogy fontos és hasznos a másikhoz való hasonlítás, most meg hirtelen nem tetszik?

Na látod, ezért nincs értelme a hasonlításnak. Így legalább szembesítettelek saját példámmal is azzal, hogy nekem van igazam, hogy nem jó, ha hasonlítgatunk.

Örülhetsz annak is, hogy van mint enned, mert másnak nincs.. ne csak felfelé hasonlítgass, hanem lefelé is, de tudom, az már snassz dolog.

Miért foglalkozol azzal, hogy a politikusok gyerekei hova járnak? Miért irigykedsz? Az irigység energiáját máshova is fordíthatnád.

Én egy szóval se állítottam azt, hogy "hogy az érem másik oldala nem is létezik." Azt próbálom a fejetekbe verni, hogy most ez a helyzet áll fent, hogy drága a kaja, nektek alacsony a fizetésetek, ami nektek nem tetszik, de az, hogy ezekhez napi szinten hogyan álltok, milyen érzelmeket társítotok hozzá az nagyon nem mindegy.

Minden egyes érzelemmel, gondolatoddal vagy rombolod, vagy építed a saját egészségedet.

Próbálom levezetni, hogy hátha megérted:

Gondolom minden egyes nap bosszankodsz azért, hogy drága az étel és kevés a fizetésed. Milyen érzés fog el ilyenkor? Depressziós, frusztrált és boldogtalan vagy, ugye? Tudsz azért tenni bármit is, hogy az árak csökkenjenek? Semmit. Tudsz azért tenni bármit, hogy több legyen a fizetésed? Egyrészt nem, másrészt igen, munkát váltasz és továbbképzed magad, vagy kimész külföldre dolgozni. Ha valami tőled független, azért miért bosszankodsz? Jól esik neked, élvezed, hogy magadat hergeled teljesen feleslegesen?

Az élet folyamatosan változik, egyszer fent, egyszer lent. De az ember azért van, hogy a szorult helyzetből is kilábaljon. A kilábalásnak meg nem a napi elégedetlenkedés a megoldása, ami teljesen lehúz téged érzelmileg, mert a frusztráció, düh, harag, ezek mind legyengítenek téged és az egészségednek is ártanak.

Ha elfogadod, hogy most ez a helyzet, nem fogsz napi szinten ezen háborogni, ebből a megváltozott helyzetből hozod ki a legjobbat, sokkal boldogabb leszel.

nov. 27. 16:16
 73/79 anonim ***** válasza:
73%

“ munkát váltasz és továbbképzed magad, vagy kimész külföldre dolgozni.”

Ahh, szóval még mindig ott tartunk, hogy omoljon össze az ország működése?

nov. 27. 16:37
 74/79 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy te prolinak tartod magad, én nem.. bocsi..

nov. 27. 16:38
 75/79 anonim ***** válasza:
0%

Ha neked nem felel meg az adott munkáért kapott fizetés, akkor változtatsz. Azonban van, akinek megfelel, tehát nem fog összeomlani. Nem mindenki isteníti a pénzt, hogy ezért bármit bármi áron. És még mindig ott tartunk, hogy csak az egyén igényén múlik minden.

nov. 27. 16:40
 76/79 anonim ***** válasza:

"Hisz, te írtad, hogy fontos és hasznos a másikhoz való hasonlítás, most meg hirtelen nem tetszik?"

A 30-as választ nem én írtam.

"Na látod, ezért nincs értelme a hasonlításnak"

Mégis hasonlítgatsz.

"Így legalább szembesítettelek saját példámmal is azzal, hogy nekem van igazam, hogy nem jó, ha hasonlítgatunk."

Az, hogy önmagadnak mondasz ellent nem szembesítés, hanem beégés.

"Örülhetsz annak is, hogy van mint enned, mert másnak nincs.. ne csak felfelé hasonlítgass, hanem lefelé is, de tudom, az már snassz dolog."

Újabb semmitmondó böfögés amivel csak terelsz.

"Miért foglalkozol azzal, hogy a politikusok gyerekei hova járnak?"

Nem velük foglalkozom, csak az általad hangoztatott "csak rajtad múlik" elvet cáfoltam meg egy egyszerű példával, miszerint nem csak rajtad múlik. Ezt szemmel láthatóan nem tudtad megcáfolni ennek megfelelően sértegetni kezdtél.

"Miért irigykedsz? Az irigység energiáját máshova is fordíthatnád"

Nem irigykedem, miért hazudsz? Egy tényt írtam le.

"Én egy szóval se állítottam azt, hogy "hogy az érem másik oldala nem is létezik.""

De konkrétan ezt állítottad :)

"ezekhez napi szinten hogyan álltok, milyen érzelmeket társítotok hozzá az nagyon nem mindegy"

Azt próbálom a fejedbe verni, hogy hazug állításaiddal és tévképzeteiddel ellentétben nem arról van szó, hogy minden nap minden percében "hőbörög" az ember. És próbálom a fejedbe verni, hogy a mindennapi hozzáállástól függetlenül aki kellő intelligenciával rendelkezik, az nem fogja homokba dugni a fejét és elhinni, hogy minden rendben van, hanem időnként nevén fogja nevezni a problémát.

Próbálom a fejedbe verni, hátha megérted: A probléma létezik, a kritika pedig jogos. Függetlenül attól, hogy tudsz-e tenni ellene vagy sem, attól még ott van. Te viszont azt állítod, hogy a probléma nem létezik, ha nem veszünk róla tudomást, és ha mégis meglátjuk akkor az a mi hibánk :)

nov. 27. 16:55
 77/79 anonim ***** válasza:
58%

"Gondolom minden egyes nap bosszankodsz azért, hogy drága az étel és kevés a fizetésed"

Látom továbbra is a tévképzeteid rabja vagy és igyekezel a létező problémát elbagatellizálni.

"Tudsz azért tenni bármit, hogy több legyen a fizetésed?"

Eleve megtévesztő a több fizetés fogalma, amikor a fizetésed összegének növekedése mellett is csökken a fizetésed értéke és ezzel az életszínvonalad.

"munkát váltasz és továbbképzed magad, vagy kimész külföldre dolgozni"

Igen, ezeket mind megteheted, és közben pedig teljesen jogosan illeted kritikával a kormány munkáját, hiszen ők tehetnek arról, hogy neked mint egyén külföldre kell menned.

Másrészt eleve normális gazdaságban a munkahelyváltás, karrierépítés, tanulás, továbbképzés célja az anyagi előrelépés és nem a szinten tartás. Ez a nem mindegy.

"Ha valami tőled független, azért miért bosszankodsz?"

Minden ember bosszankodik, ha az életére, életminőségére kiható történések vannak. Ez természetes dolog és joggal illeti ezért kritikával az egyén a rendszer döntéshozóit.

"Jól esik neked, élvezed, hogy magadat hergeled teljesen feleslegesen?"

Ahogy korábban említettem, ahogy nem "hőbörgök" úgy nem is "hergelem" magam, pusztán csak jogos kritikával élek az én életemre is kiható döntésekkel szemben.

nov. 27. 17:13
 78/79 anonim ***** válasza:
58%

"Ha elfogadod, hogy most ez a helyzet, nem fogsz napi szinten ezen háborogni, ebből a megváltozott helyzetből hozod ki a legjobbat, sokkal boldogabb leszel."

A kérdés nem a boldogság.

A kérdés az, hogy miért divat szidni a kormányt.

A válasz továbbra is ez:

A jogos kritika nem szidás.

A jogos kritika nem hőbörgés.

A jogos kritika nem divat kérdése.

A kormány minden döntése kihatással van az emberek életére, akik joggal reagálnak ennek megfelelően. Attól függően, hogy ez a változás pozitív vagy negatív szidni vagy üdvözölni fogják.

Ennyi a sztori, hogy te hogy szapulod az embereket az már az egyéni döntésed.

nov. 27. 17:44
 79/79 anonim ***** válasza:
54%

Te jó ég, mi törtért itt?! :DD

"Ez írtad a 30-as válaszban."

Nem, azt én írtam. Nekem az is volt az utolsó válaszom, mert nem voltam 1 napig, most tudok reagálni az ökörségeidre a #31-es válaszban.

"Első sorban nem az oktatási intézmény feladata az egészségtudatosságra nevelés, hanem a szülőé"

De, az oktatási intézményé elsősorban. Azért alakult ki a kötelező közoktatás, hogy a társadalom attól függetlenül, hogy milyen háttérből származik a gyerek egy közös kulturális alapot biztosítsanak.

Kifejezetten pont azért volt erről szól, mert tudták, hogy nem fog minden szülő megfelelő ismeretanyagot, kultúrát átadni a gyereknek, ezért kellett ezt az oktatáson keresztül megtenni.

Egyébként a NAT-nak is része, szóval duplán az oktatást feladata.

"Nekünk, suliban volt egészségmegőrző és drogmegelző órák. Gondolom azért, ezek a mai napig meg vannak."

Nekem emlékeim szerint egyik se volt, szóval erről ennyit.

"Sőt, ott az internet, amin nemcsak a Face, Insta és a Tiktok létezik."

Te tényleg végtelenül sötét vagy, vagy csak a kormány fizet, hogy f*szságokat írj.

Ha egy gyerek tudna magától tanulni, akkor nem lenne szükség az oktatási rendszerre. Pont az a baj az internettel, hogy tele van félrevezető félinformációkkal, amiket a hozzád hasonló tanulatlan emberek osztanak meg. Ezért van szükség egy oktatási rendszerre, ahol szakemberek által átvizsgált és jóváhagyott tananyag kerül a diákok elé.

"médiából, hírekből folyamatosan azt hallani, hogy nyáron mit tegyünk hőség idején és mit ne együnk/igyunk"

Jó, akkor maradjunk ennél a példánál.

És ha valaki tanulatlanul elkezd utána járni ennek, akkor fog olyan információkat találni, hogy minden halálos kivéve a desztillált víz, ezért csak azt szabad inni, miközben a másik oldalról meg elolvashatja, hogy a desztillált víz nem olyan egészséges, ezért nem érdemes azt inni.

És akkor ott áll a nagyon okos utánajárt gyerek, hogy mit igyon és nem fog tudni dönteni.

"Az életre nevelés még mindig a szülő feladata"

Nem, az az oktatási rendszer feladata volt az elmúlt 100 évben, pont ezért jött létre.

Pont az volt a cél, hogy a különböző hozott háttér ellenére, még az elhanyagolt gyerekeket is az életre neveljék.

"Tévedsz, de nagyon. Tessék néhány pszichológiai cikk, hogy miért ne hasonlítgasd magad a másikhoz:"

Nem, igazam van, csak meg kéne tanulni olvasni.

Amiket belinkeltél azok arról szólnak elsősorban, hogy hogyan ne csináld. Mindennek van káros hatása, pl. a vízivásnak is, akármennyire nyáron sokat kell inni, viszont ha megiszol mondjuk 10-15 liter vizet egy nap, akkor abban is meghalsz, mert vízmérgezést kapsz.

A valóság ezzel szemben az, hogy:

- "According to psychology, downward social comparison is the number one best way to feel better about yourself."

- "Upward social comparison is one of the best ways to improve."

- "If you don't compare yourself to people who are doing what you want to be doing, then you're missing out on opportunities to learn from them."

[link]

Szóval de, a legboldogabb élet titka az, ha megtanulod magadat "jól" másikhoz hasonlítani, mert így fejlődsz a legtöbbet, így van esélyed elérni a céljaidat, amit minden pszichológiai kutatás alá is támaszt.

"Saját magadhoz hasonlítsd csak magad, mert te nem vagy ugyanazon a szinten, nem rendelkezel ugyanazokkal a képességekkel, mint a másik, akihez próbálod magad hasonlítani."

És így lesznek a leggyorsabban tömeggyilkosok az emberek, mert saját magához hasonlítva sosem fejlődik az ember. Pont az a motiváció hiányzik ilyenkor az emberből, amit a másokhoz való egészséges hasonlítás ad.

"Szóval a kormány hibája az is, hogy egy nevelő pl. leordítja a gyereket, vagy azt bántalmazza?"

Ha versenyképes fizetést adnak, akkor a jelöltek versenyezni fognak a pozíciókért, így ha egy oktató alkalmatlan a munkára, akkor bármikor le lehet cserélni.

Tehát igen.

"A főiskolán, egyetemen nem azt tanítják, hogy pszichésen, meg fizikálisan bántalmazd a gyereket."

Retardált... :DD

Viszont egyetemen lehetne pszichológiai vizsgálat. Nagyon sok pozícióhoz alkalmassági vizsgát kell tenni, a kormány erre hozhat szabályozást stb., de egyébként az egyetemen nem nagyon tanítják, hogy hogy kell rendbontó diákokkal foglalkozni, ezért igaz, hogy nem tanítják, hogy ne bántsd a gyereket, de azt se tanítják, hogy mit tegyél, ilyenkor pedig a tanár random kitalál valamit, hogy az ő esetében ez hogy legyen, pl. bántja.

Ha az oktatási rendszer felkészítené a tanárokat erre, akkor mindjárt mást lenne a helyzet.

"Ja, szóval, ha neked magasabb a fizetésed, akkor majd nem fogod fizikálisan bántalmazni a szerencsétlen gyereket"

Ha elég magas a fizetés, akkor verseny helyzet alakul ki, így a rossz tanárokat ki lehet rúgni.

Viszont ma ott tartunk, hogy valaki diploma nélkül lehet ma tanár, mert annyira nincs tanár vagy konkrétan katonákat vezényelhetnek órát tartani.

De egyébként meg igen, attól függően, hogy mennyit fizetsz, az ember türelme máshogy működik. Ez szintén ismert pszichológiai jelenség.

"ha meg neked az igényeidhez mérten alacsony, akkor ezzel felhatalmazod magad, hogy bántsd a gyereket?"

Ha ostoba vagy, akkor miért netezel és miért nem keresel rá, ahogy fentebb írtad, hogy ott az internet?

Ha azt mondom, hogy a padlóra szarok és takarítsd fel 10 forintért, akkor elsétálsz. De ha azt mondom, hogy 100 milliárd forintot fizetek érte, akkor a többség megcsinálni.

A pénz befolyásolja, hogy mit tűrsz el és mennyire, mert a magatartásnak is megvan az ára.

"Hagyjuk... értelmetlen, amit írsz. Az ember, hogy hogyan viselkedik az csak is az egyéntől függ, nem a fizetésétől."

Ja, végülis csak egy olyan jelenségről van szó, ami a teljes pszichológiában ismert, de biztos értelmetlen az, amit írok. :DDD

[link]

[link]

[link]

A valóság az, hogy a pénz nagyban befolyásolja a viselkedés formáját az embernek. Mindenki mindent lefordít magában pénzre. "Megéri ennyiért reggel 5-kor felkelnem és bemenni dolgozni?", "Megéri hidegben 12 órát dolgoznom?", "Megéri eltűrnöm a főnök leordításait?" stb-stb. Attól függően, hogy mi a válasz egy megéri kérdésre az egyén máshogy viselkedik, más az a határ, ahol azt mondja, hogy feláll.

Leegyszerűsítve, az ember hozzáállása - mint megannyi más dolog - megvehető. Persze az összeg mindenkinél más, de tagadhatatlan tény, hogy ez egy létező jelenség.

nov. 29. 02:43
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!