Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Kinek van igaza?

Kinek van igaza?

Figyelt kérdés

Kollégámmal fogadtunk, de tét nélkül, csak tippelni kellett. Egy-egy számot mondani.

Volt a földön egy marék csavar és meg kellett tippelni hány darab.

Én 10-et mondtam, ő 12-őt.

15 darab volt. Erre ő azt mondta, hogy ő nyert, mert az ő tippje közelebb volt. Holott ez nem volt megbeszélve, hogy az is számít. Csak a két szám. Tehát egyikőnk sem találta el. Én így látom. Ő pedig úgy, hogy ő nyert, mert közelebbi a tippje. És a többi is vele értett egyet.

(Igen, jelenleg ez a legnagyobb problémám, mert nem az első eset, hogy érvényteleníteni akarnak. Komolyabb dolgokban is.)

Értem a nézőpontot, és ha ez lett volna megbeszélve, hogy a közelebbi is számít, akkor nem zavarna.

tegnap 21:39
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
77%
Attól függ, miben állapodtatok meg. Ha nincs egy ilyen előre kikötés, hogy az nyer, aki pontosan eltalálja, akkor valóban a ténylegeshez legközelebb álló tipp nyer.
tegnap 21:47
 2/26 anonim ***** válasza:
87%
Az én fejemben (és a kollégáidéban is) az a default, hogy a közelebbi nyer. A tiedbdn meg nem. Az viszont nem normális, h ezt személyes sértésnek veszed.
tegnap 21:47
 3/26 anonim ***** válasza:
86%
Alap már általános iskolában is hogy a közelebbi saccolás a jó 2 sacvolt ertékbol bakker.
tegnap 21:51
 4/26 anonim ***** válasza:
58%
*Ebben nem kell kulon megallapodni jézusom
tegnap 21:51
 5/26 A kérdező kommentje:

Komolyan senki nem olvasta, hogy az volt megbeszeléve, hogy a pontos szám számít? Miért nem vagytok képesek a valóságra konventrálni? Amit írtam.

"Holott ez nem volt megbeszélve, hogy az is számít. Csak a két szám."

tegnap 21:52
 6/26 anonim ***** válasza:
66%

Neki.

"Komolyan senki nem olvasta, hogy az volt megbeszeléve, hogy a pontos szám számít?"

Nem, mert EZT nem írtad.

Talán úgy gondolta a kolléga, nem kell külön magyarázni, hogy ilyenkor az szokott "nyerni", akinek a tippje közelebb van.

Megjegyzem, a helyzet súlya nincs összhangban azzal, mint amilyen szintű egzaktságot elvárnál. Ez kb. olyan, mint amikor kolléga viccel, hogy a másik nem is dolgozik, erre Te (ignorálva a szituáció könnyed hangulatát) elkezdesz vitatkozni, hogy a kolléga igenis nagyon jó munkaerő. Annyit mondott, hogy ő nyert, és kész. Ha egymás kocsijában, feleségében stb. fogadtatok volna, akkor valószínűleg nem vicceli így el.

tegnap 21:58
 7/26 anonim ***** válasza:
86%

"Meg kellett tippelni hány darab"

Ez nem.azt jelenti te barom hogy el kell találni a megfelelő darabszámot, hanem becsüld meg!

Es a becslés az becslés és nem koccra ugyanannyi soha.

tegnap 22:01
 8/26 A kérdező kommentje:
Mit nem írtam? Hát ott van. Idéztem is. Jézusom. Ez komoly? Még idéztem is. Lassan olvasd el.
tegnap 22:02
 9/26 anonim ***** válasza:
83%

Tippeld meg= saccold becsüld meg!

A tipp/becslés fogalmát próbáld értelmezni.

tegnap 22:03
 10/26 A kérdező kommentje:

Ok.

Akkor majd mikor csak 100-al csap el egy autó, tippelj csak 80-at. Kevésbé sérülsz, mert az közelebb volt a nullához.

tegnap 22:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!