Kinek van igaza?
Kollégámmal fogadtunk, de tét nélkül, csak tippelni kellett. Egy-egy számot mondani.
Volt a földön egy marék csavar és meg kellett tippelni hány darab.
Én 10-et mondtam, ő 12-őt.
15 darab volt. Erre ő azt mondta, hogy ő nyert, mert az ő tippje közelebb volt. Holott ez nem volt megbeszélve, hogy az is számít. Csak a két szám. Tehát egyikőnk sem találta el. Én így látom. Ő pedig úgy, hogy ő nyert, mert közelebbi a tippje. És a többi is vele értett egyet.
(Igen, jelenleg ez a legnagyobb problémám, mert nem az első eset, hogy érvényteleníteni akarnak. Komolyabb dolgokban is.)
Értem a nézőpontot, és ha ez lett volna megbeszélve, hogy a közelebbi is számít, akkor nem zavarna.
Komolyan senki nem olvasta, hogy az volt megbeszeléve, hogy a pontos szám számít? Miért nem vagytok képesek a valóságra konventrálni? Amit írtam.
"Holott ez nem volt megbeszélve, hogy az is számít. Csak a két szám."
Neki.
"Komolyan senki nem olvasta, hogy az volt megbeszeléve, hogy a pontos szám számít?"
Nem, mert EZT nem írtad.
Talán úgy gondolta a kolléga, nem kell külön magyarázni, hogy ilyenkor az szokott "nyerni", akinek a tippje közelebb van.
Megjegyzem, a helyzet súlya nincs összhangban azzal, mint amilyen szintű egzaktságot elvárnál. Ez kb. olyan, mint amikor kolléga viccel, hogy a másik nem is dolgozik, erre Te (ignorálva a szituáció könnyed hangulatát) elkezdesz vitatkozni, hogy a kolléga igenis nagyon jó munkaerő. Annyit mondott, hogy ő nyert, és kész. Ha egymás kocsijában, feleségében stb. fogadtatok volna, akkor valószínűleg nem vicceli így el.
"Meg kellett tippelni hány darab"
Ez nem.azt jelenti te barom hogy el kell találni a megfelelő darabszámot, hanem becsüld meg!
Es a becslés az becslés és nem koccra ugyanannyi soha.
Tippeld meg= saccold becsüld meg!
A tipp/becslés fogalmát próbáld értelmezni.
Ok.
Akkor majd mikor csak 100-al csap el egy autó, tippelj csak 80-at. Kevésbé sérülsz, mert az közelebb volt a nullához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!