Kinek van igaza?
Kollégámmal fogadtunk, de tét nélkül, csak tippelni kellett. Egy-egy számot mondani.
Volt a földön egy marék csavar és meg kellett tippelni hány darab.
Én 10-et mondtam, ő 12-őt.
15 darab volt. Erre ő azt mondta, hogy ő nyert, mert az ő tippje közelebb volt. Holott ez nem volt megbeszélve, hogy az is számít. Csak a két szám. Tehát egyikőnk sem találta el. Én így látom. Ő pedig úgy, hogy ő nyert, mert közelebbi a tippje. És a többi is vele értett egyet.
(Igen, jelenleg ez a legnagyobb problémám, mert nem az első eset, hogy érvényteleníteni akarnak. Komolyabb dolgokban is.)
Értem a nézőpontot, és ha ez lett volna megbeszélve, hogy a közelebbi is számít, akkor nem zavarna.
"Le vannak fektetve a szabályok"
Igen, hogy tippelni kellett. Ennyi. Érdekes, hogy miközben többen is úgy gondolják, alaps, hogy tippnél a közelebbi nyer (és ezért pl. a Honfoglaló internetes játékban is így megy ez), Te meg vagy győződve valamiért, hogy ilyen nincs, de mégis csak mi torzítunk, Te nem.
"Tényleg úgy érzem, hogy túlfejlődtem rajtatok."
Akkor fel sem teszel egy olyan kérdést, amire csak egyfajta választ vagy képes elfogadni.
#21: na, vártam, hogy erre ráugrasz-e. :D Imádom, amikor valakit így lehet pórázon vezetni.
Arra viszont még mindig kíváncsi lennék, hogy nem vagy képes 15 csavarrol megállapítani ránézésre, hogy az 10-nél biztosan több. Mert ez számomra abszurd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!