Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Csak engem idegesít az olyan...

Csak engem idegesít az olyan szobatárs az irodában, aki reggel felteszi a fejére a fejhallgatót, aztán egész nap nem lehet szólni hozzá, vagy kiabálni kell, hogy észre vegye, integetni, odamenni hozzá, mert Ő ugye zenét hallgat?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy én vagyok régimódi, de ha én egy szobában vagyok másokkal 8 órán keresztül, akkor nem tudok nem tudomást venni róluk, kizárni őket teljesen.

Úgy érzem megtisztelem a többieket azzal, hogy nem bújok egy rohadt fejhallgató mögé a teljes munkaidő alatt.

Ráadásul a munkát is hátráltatja, a francnak van kedve valakit mindig így kizökkenteni a kis zenehallgatásából.

Nyilván tök oké meghallgatni pár számot, megnézni egy videót stb., én is teszem, de ez a 8 órás zombi üzemmód, ez micsoda már??

2023. márc. 22. 15:31
 41/94 anonim ***** válasza:
12%

Pedig igaza van a kérdezőnek, valóban illetlen és hátráltató egy munkahelyen fejhallgatót használni. Ez csak most divat, amikor dívik az önzőség és aszociális viselkedés. Egyenesen büszkék rá egyesek (főleg a gyakorikérdések felhasználói), hogy mennyire sz..rnak mindenki fejére.

Pedig az ilyen mentalitás mindig ciki volt, az ilyeneket közösítették ki a suliban, és erre alakult ki bennük válaszul ez a hárító viselkedés.

Hát egészségére mindenkinek, aki így szeret élni, hálisten a való életben ez szánalmas, csak itt a neten menő :D

2023. márc. 22. 17:41
 42/94 A kérdező kommentje:

A buddhisták nem gondolkodása egészen mást jelent, mint a fogyasztói társadalom átlagemberére jellemző nem gondolkodás.

Hidd el, a buddhistáknak rengeteget gondolkodtak, mielőtt eljutottak a nem-gondolkodásig.

Éppen azért jutnak túl a gondolkodáson, mert teljesen kimerítik azt, megértik a gondolkodás lényegét. Az ő nem-gondolkodásuk magasabbrendű tudatállapot, mint a gondolkodás.

A modern, átlagos, nyugati ember nem-gondolkodása ezzel szemben azt jelenti, hogy még el sem kezdett igazán gondolkodni. Nem hogy nem haladja meg a gondolkodást, de még el sem jut addig. Az ilyen nem-gondolkodás alacsonyabbrendű tudatállapot, mint a gondolkodás.

( Amit itt nyugaton gondolkodásnak hívunk az sokszor (tisztelet a kivételnek) csak betanult dogmák ismételgetése, előítéletek, asszociációk, gondolati automatizmusok káosza. )

2023. márc. 22. 17:45
 43/94 anonim ***** válasza:
100%
Én is már túljutottam a gondolkodáson, és nem érdekel, hogy a 20. Dávidka mit csinált már megint az oviban. Akkor már inkább a zene.
2023. márc. 22. 17:52
 44/94 anonim ***** válasza:
100%
Van olyan ember, köztük én is, akiket fáraszt az egésznapos csacsogás. Ha dolgozni megyek, akkor azzal szeretnék foglalkozni és nem azzal, hogy ki mit csinált hétvégén. Persze érdeklődök emberek után, meg van hogy van kedvem beszélgetni, de a munka nekem munka és akkor tudok koncentrálni ha nem csacsognak felettem és főleg, ha nem akarnak ebbe belevonni engem is. Nem vagyunk egyformák…
2023. márc. 22. 17:56
 45/94 A kérdező kommentje:

#44 Az egésznapos csacsogás nekem is sok.

Van azért különbség a munkahelyi beszélgetések között.

Van az egész napos , idegesítő, felszínes csacsogás, amitől képtelenség dolgozni és van az értelmes beszélgetés, ami csak néha szakítja meg a munkát, és, ami feltölt, felfrissít, erőt ad a munka folytatásához.

2023. márc. 22. 18:00
 46/94 anonim ***** válasza:
100%
Mint említettem, nem vagyunk egyformák. Téged feltölt, engem lehúz.
2023. márc. 22. 18:02
 47/94 anonim ***** válasza:
100%

42

Ezzel én teljesen egyetértek, de akkor szerinted aki a munkahelyén nem beszélget, az egy (nem spirituális értelemben vett) üres ember? Feltételezem a többi kollégáddal ti se ilyen magasröptű dolgokról beszélgettek, hanem olyan gondolatokról, amik nem biztos, hogy értékesebbek, mint a csend, amit megtörtetek velük (hogy ilyen nyálas legyek). Ha így van, akkor elítéled, ha valaki nem akar felszínes dolgokról cseverészni?

2023. márc. 22. 18:07
 48/94 A kérdező kommentje:

Téged az értelmes beszélgetés is lehúz, vagy csak a felszínes csacsogás?

Vagy neked az értelmes beszélgetés is felszínes csacsogásnak tűnik?

2023. márc. 22. 18:09
 49/94 anonim ***** válasza:
100%

Ami neked értelmes, az lehet számomra nem az és fordítva.

Ha kizökkentenek a munkából az engem lehúz igen. Persze nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem szólok senkihez munka közben, de ha valakivel kapcsolódni szeretnék, megvitatni dolgokat, akkor azt munka időn kívül teszem.

2023. márc. 22. 18:11
 50/94 A kérdező kommentje:

#47 Én nem állítottam, hogy aki nem beszélget a munkahelyén, az üres.

A #42. válaszommal a #40. kommentre reagáltam, miszerint, ha valakinek nincs gondolata, az tuti elérte a buddhisták által évekig gyakorolt szintet.

Nyilván lehet valaki egy hatalmas bölcs, és emiatt hallgatag.

De eddigi tapasztalataim szerint, aki egy munkaközösségben reggel felveszi a fejhallgatót és este leveszi, és nem egy csodálatraméltó spirituális tanító, akinek a lába nyomát sem vagyunk méltóak csókolgatni, hanem egy antiszociális egyén, aki sajnos nem lesz szociálisabb attól, hogy marhajó zenéket rak be magának 8 órán keresztül és nem szól senkihez.

Amúgy szerintem értelmes dolgokról szoktunk beszélgetni, nem felszínesekről, de ez tényleg relatív, ahogy a #49. komment utalt rá.

2023. márc. 22. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!