Csak engem idegesít az olyan szobatárs az irodában, aki reggel felteszi a fejére a fejhallgatót, aztán egész nap nem lehet szólni hozzá, vagy kiabálni kell, hogy észre vegye, integetni, odamenni hozzá, mert Ő ugye zenét hallgat?
Lehet, hogy én vagyok régimódi, de ha én egy szobában vagyok másokkal 8 órán keresztül, akkor nem tudok nem tudomást venni róluk, kizárni őket teljesen.
Úgy érzem megtisztelem a többieket azzal, hogy nem bújok egy rohadt fejhallgató mögé a teljes munkaidő alatt.
Ráadásul a munkát is hátráltatja, a francnak van kedve valakit mindig így kizökkenteni a kis zenehallgatásából.
Nyilván tök oké meghallgatni pár számot, megnézni egy videót stb., én is teszem, de ez a 8 órás zombi üzemmód, ez micsoda már??
#12 Nem mondtam, hogy én értelmes vagyok, csak, hogy értelmes emberekkel vagyok egy szobában. Érdekes, ők nem egész nap nyomják a mizantróp stílust.
Rajtam is van néha fejhallgató.
Nyilván, ha nincs érved, egyszerűbb annyit mondani, "benned van a hiba".
'Nyilván, ha nincs érved, egyszerűbb annyit mondani, "benned van a hiba".'
. Éppen ez az érv maga: az illető azért dolgozik fejhallgatóval, mert nem bír téged hallgatni. Gondolom, munkahelyen is ezeket a szövegeket és ebben a stílusban adod elő.
Nem azért, mert "zombi". Vicces amúgy, hogy éppen Te vagy, aki kezdetektől a hibát keresi másban, nem pedig megpróbálná megérteni az okot.
#20 Itt nincs pletykálkodás, csak néha beszélgetünk, de ez sose megy senkinél a munka rovására.
A munka miatt viszont gyakran kellene szólni a kollégához, de akkor meg csápolni kell, hogy észre vegye, hogy nem egyedül van valami cellában, hanem egy irodában másokkal, akikkel ráadásul közös a munkája.
Olyan irodában végzek adatrögzítő munkát, ahol három másik ember (két férfi és egy nő - utalok arra, hogy hangosan, erőteljesen teszik ezt) folyton telefonál; az egyikük egész nap, ez a munkája. Ha nem telefonálnak, beszélgetnek, és még ha munkával kapcsolatos is, a férfiak erős hangja óhatatlanul kizökkent, a nő parttalan és oda nem illő magánéleti fecsegése pedig idegesít akkor is, ha nem nekem szól.
Nálunk megengedett a zenehallgatás és a telefonon filmnézés, stb., így másik adminisztrátor kollégám és én is állandóan fülhallgatóval dolgozunk, a zaj kiszűrése és egyéni kényelmünk végett. Sem ő, sem én nem szeretjük a felesleges fecsegést az irodavezető asszonnyal, csak azzal és annyit beszélünk, amennyit a munkával kapcsolatban muszáj.
És hogy még kevésbé legyek szimpatikus: akkor is zenét hallgatok, ha csend van és egyedül ülök az irodában, mert megnyugtat és segít koncentrálni a munkámra. Dolgozni vagyok az irodában, semmi másért, az okokat mások többször is leírták előttem.
#22: "az illető azért dolgozik fejhallgatóval, mert nem bír téged hallgatni."
Nyilván azért. Te már csak tudod. Te vagy itt és nem én. Te jól meg tudod ítélni a dolgot. Ismersz engem is, a kollégát is, a helyzetet is.
Alaposan átgondoltad a kommentedet, mielőtt leírtad.
Véleményedet a tapasztalataidra alapoztad, és előítéletmentesen, pusztán a valóságból vett tényekre építve alkottál képet a szituációról.
Köszönöm, hogy tanítasz engem!
Remélem, meg tudok majd változni és felnőni ahhoz a szinthez, amire most rávilágítottál!:)
#24 Nyilván a leírt szituáció indokolhatja a külső zaj kizárását.
Az egyedül, csendben ülve zenét hallgatástól még senki sem lett kevésbé szimpatikus (legalábbis számomra).
Érdekes kérdező, hogy 20 ember ugyanazon a véleményen van, te pedig még mindig a saját igazad tartod az egyetlennek.
Biztosan másokkal van a gond?
#28 Ez az ostobaság tipikus érve: ha sokan szólnak valami mellett, akkor az biztosan jó.
Láttunk már sok példát a világtörténelemben arra, hogy a véleménytöbbség és az igazság köszönőviszonyban sincs egymással.
Mikor mondtam, hogy az én igazam az egyetlen?
Ahol én eddig dolgoztam, ott az ilyen zombi emberek voltak kisebbségben, nagyjából 1-5 %. A többi ember egészséges volt.
Az, hogy a komment-mezőkön esetleg többségben van egy vélemény, az nem jelenti azt, hogy valóságot tükrözi.
Egyébként szerinted, nekem azért kellene megváltoztatnom a véleményemet, mert 20 ember ugyanazon a véleményen van?
Te aszerint választod meg a véleményedet, hogy melyik véleményt tartják igaznak a legtöbben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!