Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerintetek praktikus lenne...

Szerintetek praktikus lenne bevezetni olyan törvényt, hogy ha az embert próbaidő alatt küldik el, akkor is meg kelljen indokolni az elbocsátást?

Figyelt kérdés

Az megmaradna, hogy ezen periódus alatt egyik napról a másikra elküldhető.

De viszont meg kellene indokolni, hogy miért küldik el. És amennyiben valótlannak bizonyul az indok, ugyanúgy támadható lenne, mintha túl a próbaidőn küldenék el. És a munkáltató ebben az esetben is kártérítésre lenne kötelezhető.

Mert úgy pár napja is olvastam itt olyan esetet, hogy valakit a főnöke kerekperec azért rúgott ki a próbaidő végén, mert hogy nem haverkodik a kollégákkal.

Meg ott vannak ugye a munkáltatók, akik bizonyos postokon tudatosan cserélgetik havonta vagy kéthavonta (a lényeg, hogy pont a próbaidő lejárta előtt) a dolgozókat.

Ha bevezetnének egy ilyen törvényt, akkor csak csökkenne az ilyen notóriusan csaló és visszaélő munkáltatók száma, nem?

2022. szept. 9. 07:08
 41/91 A kérdező kommentje:

40:

Nem állítom. De azt tudom, hogy az indokok zöme teljesen valótlan volt.

És már megint ott vagyunk, hogy szerinted nincs ilyen, mert te még sosem láttad vagy tapasztaltad.

2022. szept. 14. 10:32
 42/91 anonim ***** válasza:
48%
EGy fél szóval sem állítottam, hogy nem létezhet. Azt tagadom, hogy ez általános lenne...
2022. szept. 14. 10:34
 43/91 A kérdező kommentje:
42: Mit értünk általános alatt? Mert például az sajnos elég gyakori, hogy egy hely elküldözgeti a dolgozókat a próbaidő végén, mert hogy a próbaidős dolgozókra támogatás jár.
2022. szept. 14. 10:37
 44/91 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem felesleges. Ha nagyon meg akarnak válni valakitől úgyis elküldik akàr próbaidő után is. Indokot mindig lehet kreálni pl.olyan feladatokkal, amiket lehetetlen elvégezni.
2022. szept. 14. 10:51
 45/91 anonim ***** válasza:

43: lehet, hogy a vendéglátásban (segéderők esetén) ez gyakori, de ez nem általános...

NEm tudom, milyen támogatásról beszélsz, kéne vmi konkrétum.

LEgfeljebb olyan lehet (de nem biztos), hogy ha x ideje munkanélkülit vesznek fel, akkor a járulékára adnak vmi pici támogatást.

2022. szept. 14. 10:58
 46/91 anonim ***** válasza:
77%
Még mindig ezen vergődsz, közben kiderült, hogy a hierarchia legalján dolgozol, ráadásul rosszul. Arra azonban továbbra sem tudsz választ adni, hogy, ha bevezetnénk egy ilyen rendszert (ami nonszensz, leírtuk miért), akkor hogyan tennéd igazságossá.
2022. szept. 14. 11:58
 47/91 anonim ***** válasza:
52%
46: nem is tudna erre válaszolni... Mert csak nyígás volt eddig... Megoldási javaslat egy fél sem...
2022. szept. 14. 12:07
 48/91 A kérdező kommentje:

46: És az mi a f*szt számít, hogy hol dolgozom? A normális, fair bánásmód minden munkakörben megillet mindenkit.

És miből gondolod, hogy rosszul dolgoztam? Ott voltál? Már megint egy önjelölt telepata.

2022. szept. 14. 12:14
 49/91 anonim ***** válasza:
52%
48: ugyanannyi hitelessége van, mint a te önfényezésednek.
2022. szept. 14. 12:16
 50/91 A kérdező kommentje:
49: Hol fényeztem magamat?
2022. szept. 14. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!