Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Mi a baj velem? Legyen szó,...

Mi a baj velem? Legyen szó, akár munkatársakról, iskolatársakról, rokonokról, egy internetes fandom tagjairól, a környezetemben lévő emberek 99%-át vagy nem érdeklem, vagy túl sok vagyok számukra. Hogyan tudnék így lelki társra/barátra szert tenni?

Figyelt kérdés

Amióta az eszemet tudom, az emberek mindig is kinéztek maguk közül és ez az évek előrehaladtával mind-mind csak rosszabb lett.

Talán még az óvoda meg az általános iskola alsó tagozat oké volt, ám onnantól kezdve folyamatosan úgy érzem magam az emberek között, akár egy marslakó, akinek semmi keresnivalója ezen a bolygón. Felsőben még akadt 1-2 barátnőm, bár őket is gyakran sikerült kiidegelnem, a középiskola meg egyenesen katasztrófa volt.

Mindig is szokatlan érdeklődési köreim voltak, amelyekre meglehetősen rá tudtam kattanni, legyen szó filmekről, rajzfilmekről, rajzfilmszereplőkről, random tudományos témákról, stb. Ezekről bármikor órák hosszat tudnék beszélgetni, eszmecseréket folytatni, már ha lenne kivel.

Az emberek vagy eleve meg sem hallgatnak, vagy rövid időn belül témát váltanak.

Viszonylag rendszeresen szoktam rajzokat is megosztani, de 10 esetből 8-szor a kutyát nem érdekli.

Mindenhol csak a sekélyes, üres beszélgetések, érdekkapcsolatok, sehol egy őszinte emberi kapcsolat. Szeretném, ha szeretnének, őszintén érdeklődnének irántam, ám rendre olyan személyeknek tárulkozok ki és szavazok bizalmat, akik nem érdemlik meg, a pofáraesés után meg egy ideig végtelenül gyanakvóvá válok, sosem tudom eldönteni, hogy az illető őszinte érdeklődést tanúsít irántam, vagy csak udvariasságból/szánalomból/érdekből próbál velem kedves lenni.

Felnőttként borzasztó nehéz barátkozni, pedig nagyon magányos vagyok. Szeretnék közös programokon részt venni, társasjátékozni, kirándulni, hosszas eszmecseréket folytatni, szeretnék (őszintén) érdeklődő, hallgató fülekre lelni. De nem megy. Sem élőben, sem itt gyakorin, sem érdeklődési körömmel egybevágó (Discord) csoportokban. Sehol.

Bármit is mondjak, posztoljak, rajzoljak, vagy írjak, az olyan, mintha légüres térbe kiáltanám és elveszne a mindenség végtelen óceánjában.

Itt gyakorin is rendre 1-2 levél után ghostingolnak az emberek.

Ennyire unalmas lennék, hogy senki nem szeretne barátkozni, vagy legalább beszélgetni velem? :( Vagy az lehet a baj, hogy túl sokat írok? Persze, velem ellentétben nekik már alighanem megvan a maguk kis élete, barátai, s nincs helyük számomra.

Mi a baj velem? Mit tegyek, hogy ez változzon? Hová forduljak? Mert lassan de biztosan kezdek ettől a soha véget nem érő magánytól becsavarodni. Mentálhigiénés szakembert kerestem már, de csak nyár végére tudott időpontot adni, addig meg attól tartok, hogy megbuggyanok. Félreértés ne essék, nem vágyom népszerűségre, csak arra, hogy legalább egyetlen embernek fontos és értékes legyek. A fél karomat odaadnám, ha csak egy valaki lenne ezen a világon, aki őszintén és feltétel nélkül szeret, akit se nem untatok, se nem vagyok számára túl sok, meg úgy egyáltalán, érdekelné, hogy mi van velem.

És az illető nem egy kisállat, hanem emberi lény. Vajon akad ezen a bolygón olyasvalaki, akit a lelki társamnak mondhatok és ha igen, hogy találhatnám meg?

júl. 5. 01:01
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
júl. 6. 23:46
 42/44 anonim ***** válasza:
0%
gyere fárassz engem is kicsit :)
júl. 6. 23:47
 43/44 anonim ***** válasza:
86%

Vannak emberek,akik nagyon kilógnak a sorból. Ezzel nem nagyon tudsz mit csinálni sajnos. Probalkozhatsz megvaltozni,de akkor meg onmagadat veszited el. Én többé kevésbé megértem a helyzeted és szívesen beszélgetek veled akár itt akár máshol is. Ráérek eléggé, kifejezhetjük jobban is a témát

29/n

júl. 7. 09:58
 44/44 hgwell ***** válasza:
0%
A legkönnyebb barátkozás mindig a benábakkal barátkozás azután nagyon megszereted őket és lehet ok is téged. Onnan gyorsabban ki tudsz tekinteni 1 kisebb nagyobb nem eltévedt komolyabb személyek felé is ahol kis idővel észre veszed mi a különbség és a közös az emberek között. A párkapcsolat hagyjuk mert nem a szextől lesz komoly tapasztalatod és morális öntartásod. Egy félősebb személy sokkal ragaszkodobb de van hogy naívabb ezeket az értékeket pozitívan is lehet csiszolni hogy ne naiv legyen de maradhat kicsit félős így később nem fog rettegni ami nagyon rossz mert belesodor a kíméletlen helyzetekbe és a retteges csak a háborúban erősít meg a csatatéren máshol nem...hidd el ezt nekem. A retteges azoknál az embereknél fordul elő ahol pengeelen táncolnak a körülmények és nem biztos hogy bárkire számíthat pedig értékekben lehet sokkal többet ér csak nincs kéz aki kiemeli és aki kiemeli az a személy is erzi hogy súlya van neki nagyon ezért oda vezetőknek tapasztaltabbaknak kell odabujni és összegezni társaságban ami nem minden esetben fordul jóra de celratoro lehet. A rettegest nem lehet könnyem elmulasztani, abból ki kell szakadni....amikor lehetséges ha van rá mód, sok embernek kell sokat tűrnie.... ha szocializalodsz nem mindegy milyen helyzetben teszed hiszen becsalhat negativat vagy pozitívat is a karmádba. Mérlegelés komolyságra utal de a morális önbecsülés mind a béna mind az immorális társaságokat kizökkentheti a stabilitásukból amelyben helyet foglaltak tehát magadban kell helyt tenni és észrevenni a lehetőségeket, az amerikai fajta ezt elkerüli, a német fajta azonnal reakcióképességet követel, míg más bogarait csak a sötétben látod még ahoz viszont mind a kettő társaságra szükség van. Ha magasan jársz és egyedül vagy önszántadból vagy anélkül eltévedt lehetsz ilyenkor melyik társaság a jobb azt nehéz eldönteni, ilyenkor kezdesz vágyakozni és elhatarolodni ezért bevonzod majd az odafigyelest de ha túl sokan figyelnek oda rád nem biztos a javadra fog szolgálni erre a céltorekvesre hozta a "Nagy Szellem" a Bibliát, a társaságot és felölelést az iránytűt te helyezed ki.
júl. 10. 19:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!