Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Az emberek miért tartáják...

Az emberek miért tartáják úgymond, rossz, fandomnak az ARMY-kat?

Figyelt kérdés
Én mikor először a BTS Bring the soul, mozi filmen találkoztam nagyon sok Army-val egyhelyen és nagyon jófejek és közvetlenek voltak! És nem értem, miért mondogatja az mindenki, hogy az Army-k CSAK elvetemült egésznap fangörcsölő, kislányokból állnak, de ezzel nem tudok egyet érteni, mert, volt szerncsém már kultúrált, felnőtt, rajongókhoz is. És ismerek pár fanboy-t is:). De egyébként is milenne ha tényleg csak a 10-15 éves korosztány hallgatná a BTS-t? Megsúgom, semmi! Miért kell elítélni valakit azért mert, rajong és szereti ezeket a fiukat, és ezt mutatja is a világ felé! Én is csak tisztelni tudom, a Bangtan-t, mert ők letettek valamit a képzeletbeli asztalra, és megszenvedtek a sikerért! És ebben sok ember egyet ért velem, (szeríntem). És most nem az ilyen divat rajongókról beszélek, akik csak a kinézetre mennek, és a zene nem is érdekli öket. De könyörgöm, a ha valaki nyilvánosan fangörcsöl, vagy mondjuk az Oppája a háttere, ne nézzük már hülyének, és ne szoljunk már be neki! És most kíméljetek meg a sablon válaszoktól, mert tudom, van pár “fan” aki túl messzire ment, de ilyenek mindenhol vannak. A többség az csak egy ártatlan tinédzser, aki szereti a koreai poppot és a személyeket akik előadják. És ne feldkezzünk meg az idősebb rajongókról sem.

2020. szept. 25. 11:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%
Mindenkinek joga van a véleményéhez és mindenkinek joga van hülyének nézni valakit, ha szerinte hülyén viselkedik. Be kéne már fejezni ezt a fene nagy túlérzékenységet, semmi bajod nem lesz attól, ha valaki emiatt lenéz, nem változik tőle az életminőséged, nincs hatással az életedre, a zenekar életére meg pláne nincs. Nyilvánvalóan a legtöbb ember számára a nyilvános fangörcsölés nevetséges, de mindenkinek megvannak a hülyeségei, ami másoknak lesz ilyen hatással. Hallgasd amit akarsz, vedd körbe magad hozzád hasonló emberekkel, a beszólogatókkal meg nem kell foglalkoznod és kész.
2020. szept. 25. 12:08
 2/12 anonim ***** válasza:
67%
Felét sem értem annak, amit írsz. Helyesírás, tagolás meg kb. nulla.
2020. szept. 25. 12:09
 3/12 anonim ***** válasza:
80%
A kpop kultúrához hozzátartozik ez a már idegbeteges túlérzékenység is, ami árad belőled?
2020. szept. 25. 12:42
 4/12 A kérdező kommentje:
Kedves első! Köszönöm a válaszod, igaz semmien szempontból sem pozitív, de ezt kultúráltan felyezted ki, ami eléggé ritka manpság. #2-nek, Pedig, ha már vetted a fáradságot, hogy válaszolj, akkor kérlek a témában tedd, és ne a helyesírásmmal foglalkozz, mert arra nem kell emlékeztetni, hogy nem a legjobb. De viszont az erős túlzás, hogy nem lehet megérteni. És, hogy mindenkinek írjak egy szép hosszú választ, kedves 3. Válaszoló! Nem, nyugodj meg nem tartozik hozzá szubkultúrához, a stílus ahogy megírtam ezt a kérdés, én ilyen vagyok, ha nem tetszik nem kell olvasni, eleve azt nem érzem ha már, elolvastad az “idegbeteges túlérzékenységet” árasztó kérdésemet, akkor miért nem válaszolsz nekem értelmesen, és nem csak fikázódsz.
2020. szept. 25. 13:41
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kicsit olyan ez mint anno az emosok, meg nem tudom mi volt, de volt valami együttes amiért minden második lány akkor odavolt. Na ez is olyasmi, csak épp most nem német hanem koreai.
2020. szept. 26. 00:51
 6/12 A kérdező kommentje:
Tokio hotelre gondolsz?😊
2020. szept. 26. 14:57
 7/12 anonim ***** válasza:
92%
Első vagyok, egyébként az égvilágon semmi bajom a kpoppal, nem az én stílusom, de az amerikai mainstram popnál és a rádióban játszott szaroknál még mindig jobb. Viszont nem ez a lényeg, hanem az, hogy nem kell elmenni a mindent magadra vevős, minden kritikán vérig sértődös hópehely vonal irányába, tanuld meg kezelni azt, hogy mindig lesznek, akiknek nem fog tetszeni amit szeretsz és ahogy élsz, de ezt nem kötelező magadra venned. Dönthetsz úgy is, hogy nem akarsz megfelelni mindenféle jöttmentnek és egyszerűen teszel magasról azokra, akik ilyesmi miatt beszólnak és vígan élheted tovább az életed. A túlérzékenység nem egy jó tulajdonság és nem jó irány, az élethez ennél jóval vastagabb bőrre lesz szükséged.
2020. szept. 26. 15:21
 8/12 anonim ***** válasza:
Igen, arra, így már beugrott.
2020. szept. 26. 21:32
 9/12 anonim ***** válasza:
84%
Mai napig elcsodálkozom rajta, hogy egyesek számára a kedvenc bandáik & hozzátartozó fandom mennyire élet-halál kérdésnek számít. Még amikor én is hallgattam kpopot százmillió évvel ezelőtt is eléggé visszataszítónak tartottam az egész twitter stan kultúrát, a habzó szájú rajongókat akik minden egyes normálisan megfogalmazott kritikától bevadultak és a kedvenc oppáikat védték. Ez is az egyik oka annak, hogy kiábrándultam az összes létező fandomból, legyen szó kpopról vagy más mainstream műfajról. Elég érdekes, hogy a normális, józan rajongók általában a legcsendesebbek is, akik nem háborognak minden egyes - szerintük sértő - véleményen. Általában azért hüledeznek a BTS-en/más kpop csapaton/kpopon in general a hozzá nem értő emberek, mert ezt látják, hogy egy csapat hangoskodó tini megsértődik mindenen és a kedvenc oppáik miatt tűzbe mennének, és kész lázadást szítanak tévéműsorok, újságírók, etc. ellen, akik kritikát fogalmaztak meg. Nem mindenki ismeri az ázsiai kultúrát, de a fandomok viselkedése láttán szerintem sokan nem is akarnak jobban belemerülni. Mert azért vannak a kpopon belül (is) igazi gyöngyszemek, amik feledésbe merülnek a túláradó mainstream miatt. Nincs bajom a BTS-el, régen kedveltem is őket, de a zenéjük már jó pár éve nem az én stílusom. Persze, megküzdöttek a sikerért, de ne higgyük már azt, hogy nincsenek felkészülve a kritikára, hogy mindenáron meg kell őket védeni mindenféle random ember negatív megítélése miatt. Ők nem szembesülnek Matyi meg a Juli néni károgásával, el vannak foglalva a karrierjükkel. Ahogy neked is jogod van szeretni a BTS-t, másnak is joga van idegenkednie tőle. Nem kell ezek miatt állandóan harcba menni, idegeskedni, görcsölni. Mire fel? Jó esetben a zenére kéne fókuszálni, és max. kedvelni a tagokat a tehetségük, külvilág felé mutatott imidzsük miatt, de személyesen úgysem fogod őket soha ismerni, és ők is csak azt tudják megköszönni, hogy a rajongók a pénzükkel (meg a szeretetükkel blablabla) támogatják a karrierjüket. Épp ezért megsértődni mindenféle rájuk irányuló kritikán is teljesen felesleges, mert jó esetben ők sem törődnek ezekkel, van épp elég pénzük/hírnevük/rajongójuk, hogy másra koncentrálhassanak.
2020. szept. 27. 11:45
 10/12 A kérdező kommentje:
9-es,koszonom szepen a valaszodat. Ilyen igadt es, kulturalt valaszokkal szerintem, sokkal tobbet el lehet erni mint, hogy csak oda kopni valamit, aminek koze nincs a temahoz. Ui: Angol az asztai billentyuzetem, ezert sajnos nem tudok ekezetet hasznalni.
2020. szept. 27. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!