Miért nincs az embereknek önkritikájuk?
Mióta nyár van rosszul vagyok a városban az emberektől. Elhiszem hogy meleg van, nekem is melegem van, de amilyen testalkathoz amilyen ruhákat vesznek fel...
Nagyon sok dagadt nő hófehér átlátszó felsőben van.
Én sem vagyok vékony, sőt... de tudom hogy a fehér szarul állna, főleg ha átlátszik. Én még egy térdig érő nadrágban meg egy sima pólóban is rosszul érzem magam, aki meg 3x akkora mint én majdnem bikiniben jár. Még itthon sem vennék fel hasonló ruhát, nem még a város közepén, aztán rám néznek furán mert nem ilyesmibe járok... Szerintem undorító.
Meg amikor a 40 kilós csaj felveszi a hónaljáig felérő p*csanacit és semmi segge nincs...(Bár ha lenne és úgy lenne ki, az sem lenne sokkal jobb.) borzasztó szerintem. Velem van a baj hogy ezeket nem tartom normális dolognak?
Tükörbe nézni luxus elindulás előtt? Azért a városban láthat több száz ember is, ennyire nem érdekli őket hogy hogy néznek ki?
# 4-es vagyok. Kérdező, én is voltam már kövér, és engem borzasztóan zavart, ezért tettem ellene. De az öltözködésem is mindig a jó ízlés határain belül maradt, bármilyen volt éppen az alkatom. Pl. sem 85 kilósan, sem 60 kilósan nem vagyok hajlandó felvenni sem cicanacit, sem átlátszó ruhákat. De nem azért, mert az érdekel másnak hogy tetszene, hanem mert nem érezném magam jól benne. Ha más ezeket felveszi, engem nem zavar.
A ruhatáram 90%-a fekete. Mert ilyen a stílusom, és ez tetszik. A legtöbb ember azt is elítéli, ha valaki mindig sötét ruhát hord. Na de ki nem szarja le? Nem kell egymással ilyen mértékben foglalkozni. Érdekes a mai társadalom. Azt a többség észreveszi, kibeszéli, kineveti ha valakinek van feleslege, lapos a segge, vagy kicsi a melle, míg simán elsétálnak egy olyan ember mellett, aki pl. rosszul lesz az utcán, és segítségre lenne szüksége. Nincs ez így jól.
És ki vagy te, hogy megszabd, ki hogyan öltözzön?
Ki vagy te, hogy megmondd, mi áll jól és rosszul?
Én is azt javaslom, hogy kevesebbet foglalkozz mások külsejével, mert igen, veled van a baj, hogy ilyeneken fennakadsz.
Fennakadok mivel ezt látom és nem csak 1 embert, hanem a város nagy része ilyen.
Én is csak úgy veszek fel cicanadrágot, hogy hosszú felsővel/ruhával vagy szoknyával.
Hogy jön ide hogy elmegyünk valaki mellett ha rosszul lesz? Én pont nem ilyen vagyok, mivel figyelem az embereket észreveszem ha valaki rosszul van és a segítségére sietek, nem tudom mi köze ennek a témához. Nem tudnék elmenni egy ilyen ember mellett.
Szerintem mindenki látja hogy kinek mi áll jól és rosszul, ne mondja már senki hogy egy narancsbőrös vastag combon jól áll a p*csanaci...
Kérdező, pedig nincs igazad.
Azért, mert nyáron feketében jársz, attól még csak egy feketében járó kövér vagy, akiről lerí, hogy azért jár feketében, mert azt képzeli, hogy attól nem pont ugyanakkorának látszik,mint amekkora, holott dehogynem.
Így amint meglát téged valaki, aki pont olyan bután gondolkodik, mint te, azt fogja gondolni, hogy milyen ciki, ez a kövér azt hiszi, nem látszik kövérnek a fekete ruhája miatt, itt izzad benne, és semmi értelme.
Mások öltözködése miatt vagy a fekete ruháid miatt nyáron nem fogsz sem jobbnak, sem soványabban tűnni. Max. meleged lesz, a hozzád hasonlóan hülyék ugyanúgy savazni fognak, mint te a többi embert, az emberke nagyobb százalékát pedig sem a te fekete gönceid, sem mások göncei nem érdeklik.
Most feltehetném én is - hozzád hasonlóan gyűlölködő stílusban - a kérdést, hogy "az emberek miért ennyire igénytelenek"? Hogy ha valaki kövér, akkor miért nem tesz ellene, és mi jogon kritizál még ő másokat? Néztél te már tükörbe, aranyom? Nem szégyelled el magad a külsőd miatt, mielőtt az utcára mész?
---
Nem, nem osztom ezt a véleményt, csak tudod... ne ítélj, hogy ne ítéltess. Gondolkodj el, hogy azok alapján, ahogy te becsmérelsz másokat, pusztán azért, mert neked nem tetszik az öltözködésük, hasonló kritikát te magad is bőven kaphatnál.
Szóval szerintem szállj le a magas paciról, és ne képzeld magad többnek, mint ami vagy. Tudod: az ember nem csak pár darab ruhából áll. ;)
Inkább dolgozz azon, hogy a komplexusaidat és félelmeidet legyőzd, mert van belőlük bőségesen.
#14-es vagyok: szóval, alapvetően az a baj, hogy nem szereted az elhízott testedet, és ezért vagy azzal elfoglalva, hogy ha nem fogytál le nyárra, akkor legalább takargasd feketével és arról beszélj, hogy ok, hogy kövér vagy, de legalább eltakarod, mert bezzeg mások fujj fujj ...
Elég kontraproduktív dolog.
Persze, mert mindenki azt gondolja, hogy a kövérséged miatt jársz feketében.
És te sem mondod meg az embereknek az utcán a véleményed, hanem itt beszéled ki őket a gyakorin.
Akinek van szeme, az látja a te és mindneki kiterjedését is.
És se kövér nem vagyok, se nem foglalkozok mással többet,mint magammal, de egyes embereknek olyan szintű ízlés ficama van,hogy szörnyű. Ha valakinek tetszik,hogy egy zsíros hátba bevág egy melltartó vagy úgy néz ki,mint egy kötözött sonka, szandál zokniról nem is beszélve,akkor nézegesse 😁
Egyszerűen zavar,hogy egyes emberek az igénytelenség határán táncolnak,nagyon sokat elárul róluk. Ha én meg tudom tenni,hogy normálisan öltözködök, akkor más is meg tudná,de könnyebb hanyagnak lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!