Miért nincs az embereknek önkritikájuk?
Mióta nyár van rosszul vagyok a városban az emberektől. Elhiszem hogy meleg van, nekem is melegem van, de amilyen testalkathoz amilyen ruhákat vesznek fel...
Nagyon sok dagadt nő hófehér átlátszó felsőben van.
Én sem vagyok vékony, sőt... de tudom hogy a fehér szarul állna, főleg ha átlátszik. Én még egy térdig érő nadrágban meg egy sima pólóban is rosszul érzem magam, aki meg 3x akkora mint én majdnem bikiniben jár. Még itthon sem vennék fel hasonló ruhát, nem még a város közepén, aztán rám néznek furán mert nem ilyesmibe járok... Szerintem undorító.
Meg amikor a 40 kilós csaj felveszi a hónaljáig felérő p*csanacit és semmi segge nincs...(Bár ha lenne és úgy lenne ki, az sem lenne sokkal jobb.) borzasztó szerintem. Velem van a baj hogy ezeket nem tartom normális dolognak?
Tükörbe nézni luxus elindulás előtt? Azért a városban láthat több száz ember is, ennyire nem érdekli őket hogy hogy néznek ki?
Miért van az, ha a gyk-n megjelenik egy kövéreket becsmérlő kérdés, egyből ez vezeti a napi kommenthalmazt?
Ha én 120 kiló lennék, valószínű minden követ megmozgatnék már csak ezért is, hogy ne így nézzek ki.
De ezek a "nagyságos" emberek annyira elégedettek még így is önmagukkal, hogy inkább utálnak mindenkit, csak a napi sütiadag meglegyen...
Nem csodálom, hogy Orbán bevezette a csipsz-adót, tényleg mindenki jobban járna, még a gyk is.
A legnagyobb gond nem a külsőddel van, hanem a gondolkodásmódoddal. Teljesen elment negatív irányba, hiszen most is csak kifogásokat keresel, lehetőségeket, megoldásokat nem.
Engem is sokat bántottak a külsőm miatt, most is van, aki megteszi és én elég érzékeny vagyok erre. Sőt, az én középsulis osztályom sem volt egy nagyon jó közösség, de kit érdekel? Nem tartom velük a kapcsolatot és kész. Kerestem más barátokat. Ha rossz környékre sikerült költöznöm, kerestem a lehetőséget, hogy elmehessek onnan. A legtöbbünknek a legtöbb dolog nem megy azonnal, türelem és kitartás szükséges, de semmi sem tart örökké. Nem szabad belesüppedni a mocsárba.
Én azért egyetértek a kérdezővel, mondom ezt kövér nőként. Van, ami már vizuális környezetszennyezés kategória, nem szép, nem előnyös. Más kérdés, hogy áttetsző fehér felső sztem senkinek sem ízléses... de ami már nálam tényleg kivágja a biztosítékot, az pl. a csípőnaci vagy 3 számmal kisebb naci, amibe belepréseli magát, és kilóg 20 hájhurka meg pocakhoz haspóló.
Amúgy meg azért van, mert:
- van, aki nem törődik azzal, más mit gondol róluk (lehet, ők csinálják jól, nem én, aki 1 órát áll a tükör előtt, hogy elég ízléses-e a szerelés)
- szemellenző nélkül követik a divatot
- nincsenek tisztában a saját testképükkel (volt ilyen ismerősöm, aki nem épp modellalkattal azt hitte, ő a helyi J.Lo)
Nem azzal van a bajom, hogyha normális ízléses nyári ruhát hord valaki aki dagadt, hanem olyat, ami még egy normál testalkatúnak sem állna túl jól, vagy túlzás lenne. Nekem is van egy ismerősöm, akin van elég sok felesleg, és színes, neonszínű ruhákban jár, de neki jól áll, mert ízléses, nem pedig átlátszó, fehér, szűk felső, alatta meg egy nadrág ami bevág...
Én nem érezném jól magamat semmilyen színes ruhában sem, de amikor vékonyabb voltam akkor sem hordtam színeset.
"A stílusom ilyen, ha vékony lennék is feketében járnék..."
De ha így van, akkor meg nem azért van, mert milyen éretten beláttad, hogy kövér vagy. Akkor csak szimplán egy rocker vagy vagy ilyesmi, ami se oda se ide nem plusz pont.
Ez inkább ilyen 2 az 1ben.
Ha vékony lennék más stílusú ruhákat hordanék, amik ugyan feketék lennének.
Amúgy a 2. voltam, és én azt gondolom, hogy a z igazság mindkét oldalé: az ember nem feltétlen azért öltözködik, hogy tetsszen másoknak. Pontosabban igen, de nem a vadidegenek, hanem a helyes munkatársnak, a kedves eladónak a boltban, a srácnak, akivel randira megyek, de nem random Beácskának a villamoson. Ilyen értelemben teljesen érthető, hogy a kövérek sem akarnak megsülni, izzadni, hőgutát kapni. Viszont az is igaz, hogy attól nem lesz hűvösebb, hogy 3 centivel rövidebb a hason a top, vagy hogy nem lóg rá semmi a cicanadrágra, nem lesz hűvösebb attól sem, ha párducmintát veszel fel. Nekem legalábbis az nem tetszik. És igen, akinek teljesen lapos a feneke, nem jó, ha tapadós nadrágot hord, de nem azért mert én elítélem, hanem mert az ő érdeke, de ha meg ő mégis szeretne, akkor meg engem nem zavar annyira, hogy kérdést írjak ki róla. Ugyanúgy, akinek kicsi a melle, annak előnytelen az a fölső, ami mellrészen fodros, vagy zsabós cucc lóg elől, hiába divatos most a fodor. A kérdező említette a nyári ruhákat: ezzel egyetértek. Én nem vagyok vékony, de nem vagyok szabályosan kövér se, és én se hordok olyan. lenge felsővel és szoknyával ugyanaz a hatás, de abból kidomborodik a has, legalábbis annál, aki hasra hízik.
Szóval összefoglalva: mindkét oldalnak megvan az igaza, és szerintem akik itt védik magukat, azért ők is szeretik, ha előnyösen néznek ki, előnyösen kinézni az embernek a saját érdeke, ugyanakkor mindenkinek joga van nem megsülni.
Ez olyasmi, ami tényleg gáz:
Ez viszont szerintem csinos, arra utal, hogy ad magára a nő:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!