Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A télfanatikus, hideget imádó...

A télfanatikus, hideget imádó emberek miért fűtik a házukat otthon? A szobában nem imádják a hideget? Létezik olyan, aki télen fűtetlen házban él végig mert neki az a jó?

Figyelt kérdés

Ma reggel elég csípős idő volt, nálam -5 fokot mértem, de volt ahol -10 fokot is mértek.

Speciel én a meleget szeretem, így télen és nyáron is a forróságban szeretek lenni, bár forróságot csak kályhával tudok csinálni, mert a gáz sokba kerülne, így ma bedurrantok a kályhába délután.

Nyáron se vágyok hűvösre vagy hidegre, akkor is 30 fok körüli szobában vagyok, így rám az nem igaz, hogy légkondival örülnék a meleg időjárásnak.

Létezik olyan ember aki annyira szereti a hideget, hogy egész télen fűtetlen lakásban él?

febr. 4. 09:31
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
74%
Nem unod ezeket a kérdéseket még? Te most gyakorlatilag egy terminátort keresel, akire nem vonatkoznak a fizika törvényei? Amit magadról írsz, az is nyilvánvaló hogy erős túlzás.
febr. 4. 12:29
 22/55 anonim ***** válasza:
48%
Akkor gondolom te nyáron is fűtesz, igaz? Mert úgy lennél egálban egy olyan emberrel, aki abszolút nem fűt télen.
febr. 4. 12:31
 23/55 anonim ***** válasza:
69%

14~

A vízzel kicsit butaságot mondasz. Mert ha valaki nem szereti vagy konkrétan nem bírja a hőséget, akkor nem fog strandra járni. Van ilyen barátom. De hőguta nélkül valóban szinte csak ott lehet bármit csinálni és egy szórakozási forma. Nem gondolom, hogy erre be kéne szólni! Én szeretem és el is viselem. Egyedül annyit írok jóvá, hogy a tavalyi időjárás már valóban túltolta magát.

Egyébként én pont olyan vagyok, hogy szinte Vasemberként nagy a tűrőképességem és széles a skálám. Mínusz 5-től 36-ig nem hat rám az időjárás, de ez nálam v.sz.l. ismeretlen betegségből ered. A hőséget 4 napig tudom elviselni anélkül, hogy bántana. Mindezt úgy, hogy télen például lengébben öltözök az átlagnál és csak 2 évenként vagyok beteg 3 napra. 4 foktól árnyékos 32 fokig túrázok, 30-32 között már talán egybekötöm délutáni strandolással. Mindehhez hozzátartozik, hogy a lakásom legjobb módon 24-26 fok között tartja a hőmérsékletet egész évben bukós kinyitással is. Télen elég az átfutó cső és nem fűtök külön, nyáron elég a toronyventi. (Különben utálom a légkondit.)

Úgyhogy a kérdező engem keres. :D :D

febr. 4. 12:45
 24/55 anonim ***** válasza:
74%

23+

Nekem valójában Magyarországon ilyen enyhe téllel minden jó, én nem nyafogtam a januárért sem, nem is vágyok külföldre, egy ország klímája sem tetszene így nekem.

febr. 4. 12:48
 25/55 anonim ***** válasza:
100%

#23 nem téged keres, hiszen te fűtesz, hűtesz. Ez nem szélsőséges, tök átlagos dolgokat írtál le.

Sőt, elárulom, hogy az ember életvitelétől is függ ez az egész hideg-meleg imádat (most itt nem a fanatizmus). Például aki -5 fokban bepattan az előre befűtött kocsiba, be a fűtött munkahelyre, majd haza ugyan így, az könnyen mondja, hogy nincs olyan hideg. Ellenben mondjuk én, aki nemhogy buszozik, de direkt 3 megállóval korábban száll le télen is, hogy sétálhasson (hideg mértékétől függetlenül), az egy kicsit jobban érzi az időjárást. De ugyan ez nyáron, akkor is leszállok sétálni.

febr. 4. 12:55
 26/55 anonim ***** válasza:

Van egy barátom, egy huszonéves srác, ő nem télimádó, nem fanatikus télkedvelő, egyszerűen csak jobban érzi magát fűtetlen szobában, mint a melegben. Tanyán él a családjával, a szüleivel és a testvérével. A ház többi része ugyan fűtött a családtagok miatt, de a saját szobájából kivitette a kályhát és fűtetlen szobában alszik. Ja, és félmeztelenül, csak egy szál boxeralsóban. Nagyon vékony (és magas) a srác, vaságyastól 47-48 kiló. Általában 15 C fok szokott lenni a szobájában fűtés nélkül télen, de a napokban mondta, hogy 9 C fok volt éjjel és nagyon élvezte. De mondom, egyébként nem télfanatikus, meg nem télrajongó, csak így szeret aludni meg napközben lenni. De a nyarat is nagyon bírja, 40 fokban sincs semmi baja.

A #15-ös hozzászólásra reagálva:

"Erre vagyok kíváncsi, hogy valaki tud-e ilyen maximumokat kihozni a hidegimádatából és fűtetlen házban lakni, eltölteni időt kint a jeges időben mondjuk kevés ruhában, feszegeti-e a határait vagy csak mondja és közben ott melegszik a 25 fokos szobában."

Igaz, nem konkrét személyes példa, de van a TV-ben a Discovery csatornán egy műsor, Csupasz túlélők a címe. (Naked and Afraid). Annak van egy téli változata is "Naked and Afraid XL: Frozen" és "Frozen and Afraid" címmel, amikor mínusz 10-15 C fokban kell kibírniuk a túlélőknek 2 hétig a természetben majdnem teljesen csupaszon, ruha nélkül, kaja nélkül, fűtés meg minden nélkül. Keress rá, hátha valahol fent van magyarul is.

https://www.youtube.com/watch?v=nMNpqV7iDnQ

https://www.youtube.com/watch?v=CIECJlq-TjA

febr. 4. 13:35
 27/55 anonim ***** válasza:
50%
Nincs igazi hideg.Ezerszer jobb lenne,mint sárban tapicskolni.Nyáron nyitva van az ablak 40 fokbsn is,nincs légkondi.24 fok van bent,de csak jó nyílászáró kell.És nem fűtünk világba.Neked ez a mániád,hogy ki mennyire fűti fel a lakását?Ha jól megrakom a tüzet,akkor én is levetkőző.Éjszaka meg nem rakok a tűzre.
febr. 4. 15:45
 28/55 anonim ***** válasza:
53%
Ezek a kérdések max. arra jók, hogy kicsit feltornázzák az itteni forgalmat, meg, hogy egymásnak ugorjanak páran.
febr. 4. 16:17
 29/55 anonim ***** válasza:
80%
Ebben az országban már az időjárást sem szerethetem anélkül, hogy valami veszett proletár meg ne szóljon érte? :)
febr. 4. 16:27
 30/55 A kérdező kommentje:

Született egy-két hasznos és értelmes válasz, amit köszönök. A hisztizők és támadó embereket pedig ahogy érdemlik le is pontoztam, mert vagy nem értik a kérdést vagy engem állítanak be bajkeverőnek mert mertem kérdezni. Elárulom, 15 éve egy ilyen kérdés nem vérengzést váltott ki, hanem beszélgetést. Az a baj itt Magyarországon átformálódott a társadalom. Egyébként igen, én nem szeretem a hideget, nem mondom, hogy nem hasznos a mezőgazdaságban például, de az ember hőgutát sokkal nehezebben kap, mint kihűlést. Kihűlni pár óra alatt kitud valaki fagyos helyen, hőgutát maximum a tűző napon, de árnyékban kizárt még 45 fokban is. Voltam déli országokban, ahol a mi kis 40 fokunknál 4-5 fokkal még melegebb volt, napokig 44-45 fokok. Este 11-kor 35-36. Ott volt légkondi a szobákban, de nem kapcsoltam be. Mivel nem volt párás a levegő, így nem is tűnt annyira extrémnek. Néha itthon a 38 fok szauna, ha van egy zivatar.

Aki linkelt nekem, annak külön köszönöm, hogy értette is a kérdést és tudott rá válaszolni érdemben.

febr. 4. 16:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!