Kibírnád fizikailag/ mentálisan a telet egy fűtetlen lakásban?
Hát kibírnám, mert túléli az ember a dolgot, ha amúgy más módszerrel fel tud készülni rá, de nem örülnék neki és sokat panaszkodnék. Valószínűleg vennék egy elektromos takarót.
Igazából most is egy olyan helyen élek, ahol a folyosón nincs fűtés csak a szobákban, illetve elromlott az egyik fürdőszobában a radiátor, ahol ráadásul nyitva van résnyire az ablak 24/7-ben. Nem ideális, de annyira nem is vészes. A konyhában és a másik fürdőszobában (ahol a tusoló is van) mindig meleg van, míg a hálószobámban határeset, de az elektromos lábmelegítővel elvagyok már.
26/F
Őszintén? Szerintem nem. Amikor este -10 fok van kint, egy fűtetlen lakásban is ennyi van. Valószínűleg egyszerűen megfagynék reggelre.
Enyhébb telet, vagy ha legalább 5-10 fokig fel lehet fűteni bármivel, akkor lehet. Rengeteg takaróval, hőszigetelő réteggel, forróvizes palackokkal az ágyban. De elképzelhető, hogy hosszú távon így is végezne velem a kihűlés.
Nem tudom a választ, mert soha még a közelében sem voltam télen a fűtetlen lakásnak.
De úgy gondolom, hogyha 5 réteg ruhát magamra vennék és dzsekit, vagy sínadrágot, akkor kibírnám, ha ki kellene bírni.
Elvégre -10-20 fokban is kell menni az utcára, mégsem halunk bele.
"Amikor este -10 fok van kint, egy fűtetlen lakásban is ennyi van."
Ez nem igaz, tanultam épületfizikát, a födém és a nyílászárók minimum 5-8 fokot megfognak a föld melegéből még fűtés nélkül is.
-10 foknál hidegebbnek kell lennie kint ahhoz, hogy bent a házban fűtés nélkül talajmenti fagy alakuljon ki.
Ez nem sokban térne el attol, ahogy most télen éltem (valamiért a fűtéstől mindig megfájdul a torkom, és hetekig köhögök, ezért szinte sosem kapcsolom be).
Ez alapján szerintem igen, kibírnék egy hasonlóan enyhe telet.
#8: Passzolok. Szerintem 1-2 fokos hidegben is ki tud hűlni valaki.
Az is kérdés, hogy van-e más mód felmelegedni. Van-e bármilyen más hőforrás. Hősugárzó? Tűzhely?
Falun laktak a szüleim. Este megpakolták a kazánt, de reggel, mire felkeltünk, már nagyon hideg volt. Takaró alatt öltöztem fel, hogy ne rázzon a hideg.
El se tudom képzelni, hogy egy teljesen fűtetlen ház milyen hideg.
Nem is akarom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!