Ha lemond valaki egy programot miért kell
kamuzni,kifogàsokat keresni?
Lehet, hogy a neveltetése során is ezt tapasztalta, így nincs/nem volt nekijó minta, akitől megtanulta volna a helyes egyenességet.
De az is lehet, hogy túlságosan erőszakosan bántak vele kiskorában, amikor vétett valamit, így inkább "megtanult" csöndben maradni a keményebb retorzió elkerülése végett.
tegnapelőtt 22:09
2/39 A kérdező kommentje:
Milyen jól irod a neveltetesebol kifolyolag is van aki nem tanulja meg az egyenesdéget és viszi tovàbb a rossz mintat.
Én olyankor szoktam félig kamuzni, amikor tudom, hogy képtelen a másik megérteni az indokom. Pl.: Tudom, hogy rég találkoztunk, de nekem több kedvem van egy fárasztó hét után egy átlustálkodott szombathoz, mint hogy veled találkozzam. Ezt én mondjuk nehezen mondanám meg egy elvileg barátnak.
tegnapelőtt 22:30
Az milyen barátság, ahol annyit sem tud őszintén elmondani a másiknak, hogy fáradt és inkább tegyék át a találkozót? Arról már nem is beszélve, hogy közben elmegy mással. Ha nem az igazat mondja, akkor egyszerűen nem tiszteli a másikat. Úgy gondolja, hogy joga van bármikor bárkin átgázolni, átverni. Szerintem olyan ember, aki képtelen felelősséget vállalni bármiért, amit mondott, vagy tett. És mindig a saját pillanatnyi érdekeit nézi.
tegnapelőtt 22:41
Jó neked, ha te még nem találkoztál olyannal, aki ezt nem érti.
Egyébként én ilyenkor meg pihenek és senki mással nem találkozom.
tegnapelőtt 22:46
Az embernek jó esetben az egy belső igénye, hogy az igazat mondja. Egy barátnak pláne. Mert nem tudna tükörbe nézni, ha a szemébe hazudna. Semmi jelentősége annak, hogy szerintem megérti-e, hogy fáradt vagyok. Az igazat mondom, mert nekem ez fontos és mert én is ezt várnám el tőle.
Aki nem ilyen, az lehet, hogy otthon is azt látta, hogy össze-vissza hazudnak egymásnak, vagy egy elkényeztetett ember, akinek tényleg soha semmiért nem kellett felelősséget vállalnia.
Ha hazudik és közben mással meg elmegy, az meg nem is barát, hanem szélkakas, érdekember.
tegnapelőtt 23:10
Látom nagyon belelovaltad magad így estére. Igyál inkább egy pohár vizet.
tegnapelőtt 23:13
3, 5, 7 te magaddal társalogsz?
tegnapelőtt 23:19
Pont, hogy a kérdező és a többi válaszadó. Hasonlóan indokolatlanul agresszív és szélsőséges stílusban egy teljesen bagatell dolgon felhúzva magát/magukat.
tegnapelőtt 23:23
Én nem látok sem szélsőséges, sem agresszív stílust. Mindenki a saját véleményét, álláspontját írhatja itt le, nem kell, hogy veled egyet értsenek. Az egyetlen személyeskedés a 7#-es válaszod.
tegnapelőtt 23:29
További kérdések: