Miért él az a sztereotípia az emberek tudatában, hogy aki Ausztriában dolgozik az csak mosogathat?
Vagy takaríthat.
Tény, hogy sokan úgy kezdik, akár egy magyarországi vezetői állást is otthagyva.
Tény, hogy sokan benne is ragadnak.
De a legtöbb magyar mindig többet akar, és sikerül is kitörni. Aztán akkor már tényleg lehet úgy élni, mint egy igazi osztrák.
"Aztán akkor már tényleg lehet úgy élni, mint egy igazi osztrák."
Hát persze!🤣
95% ezt csinálja. Nekem nimcs olyan ismerősöm, aki ne ezt csinálná kint...
Felszolgáló, postás, konyhai kisegítő, kisker dolgozó, pultos, reeengeteg szobalány, szállodai takarító, csicska... nagyon sok valami alja gyárban senyved, bátrabbak elvállalnak könnyebb munkákat is, főleg gipszkartonozás és festés, amire a magyarok berendezkedtek.
Biztos vannak, akik komolyabb szakmákat végeznek, középvezetők, akármik, de elenyésző a számuk a többséghez képest, akik egyszerű, képzettséget nem igénylő munkákat végeznek, helyi szinten éhbérért, igazi büdös-koszos bunkó migráncs módjára. Még a fele sem képes rá, hogy megtanuljon németül... hogyan gondolkodjak róluk?? Szerinted...?
4. ? Miért, hogy él egy osztrák? Nyilván az átlagot kell nézni. Kutyát a kutyával hasonlítani.
Amelyik nem örökölt semmit, és egyforma szaktudással rendelkezik mint egy ott élő magyar. Az vele egyenlő életszínvonalat tud fenntartani. Nem kapnak magasabb fizetést, nem kapnak extra támogatást, ráadásul még többet is költenek, mert nem voltak rászorulva a spórolásra.
7. Én feltételezem a legtöbb ember akiről szó van, az ingázó. Vagy a határ mentén lakik.
Én csak azokról tudok nyilatkozni akik “beljebb” jöttek. Itt azt tapasztalom amit írtam. Keresik a jobbat, ha már nem akad, akkor tanulnak, végeznek valami képzést, tanfolyamot, megpróbálják utána.
Nem is véletlen, mert a bejelentett mellékállás ugye nem igazán kifizetődő.
Senki nem gondolja így. Mindannyian tudjuk, hogy vannak, akik a földeken kapálnak.
Amúgy komolyra fordítva a szót: azért, mert a nagyon nagy többség jellemzően alacsony nívójú fizikai munkát végez: mosogat, takarít, földeken kapál. Azért a jobb helyekre ők sem a "migránsokat" veszik fel, márpedig nekik mi azok vagyunk. Nyilván vannak, akik magas szintre jutnak, de az inkább csak a ritka kivétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!