Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha lemond valaki egy programot...

Ha lemond valaki egy programot miért kell kamuzni,kifogàsokat keresni?

Figyelt kérdés
Az őszinteség egyenesebb út.Ha valaki meg kamuzik akkor valószínűleg tudja ő is nagyon jól,hogy nem helyénvaló amit tesz és nem meri megmondani az igazat.Ilyen pl.ha valaki lemondja egyik baràtjával a talàlkozót,hogy egy màsikkal talàlkozzon.
jan. 4. 21:17
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:

"milyen barátság az... " , "szemébe hazudna..." , "otthon is ezt látta" , "össze-vissza hazudnak" "semmiért nem kellett felelősséget vállalni"

"nem is barát" , "szélkakas, érdekember"

Ezek teljesen finomak ugye?

Komolyan mintha minimum egy barát megütéséről lenne szó. :D Komikus.

jan. 4. 23:35
 12/39 anonim ***** válasza:
47%
Én olyankor szoktam ha nagyon másmilyenek vagyunk az illetővel és az igazi indokaim miatt lenézést lecseszést vagy erőszakoskodást kapnék, mert neki elképzelhetetlen az egész. Illetve még olyanokkal akik nagy lábon élnek és kb századszorra se értik hogy nem mindenki engedheti meg magának amiket ő szokott. De nem szoktam mással menni helyette, és legtöbbször kamuzni se szoktam mert tényleg közbejön valami, viszont ha azt ami közbejött nem értené meg vagy kiröhögné, akkor esetleg mondok még mást is ami neki elég indok. Igazat mondani sokkal jobb, és nem is szeretem azokat az embereket akikkel ezt nem lehet mindig megtenni, mert nem értik.
jan. 4. 23:39
 13/39 anonim ***** válasza:
25%
Egyik oldalról valóban az lenne az egyenes dolog, ha őszintén elmondaná az illető, hogy nem tud elmenni, mert nem szeretne valamilyen okból. A másik oldal meg az, hogy (tisztelet a kivételnek) egyre több az olyan ember, aki az ilyent teljesen magára veszi, vagy kikel magából és a másikat kezdi el szidni, vagy hasonlóan hevesen reagál. És egy (kegyes) hazugsággal, füllentéssel szeretné elkerülni ezt a kikelést, jelenetet. Szóval, talán, egyfajta önvédelem.
jan. 4. 23:42
 14/39 anonim ***** válasza:
76%
#11 Bár több embertől idéztél, de számomra például aki hazudik, az nem barát. De cserébe én sem hazudok barátnak. És nem lenne rosszabb az sem, ha megütne. Ez a véleményem, így ez lett a válaszom. A kérdező pedig kérte annak a kifejtését, hogy szerintünk ha valaki kamuzik, akkor miért teszi. Nem egy konkrét emberről írtunk, hanem egy jelenségről és annak lehetséges okairól. (6-os voltam)
jan. 4. 23:48
 15/39 anonim ***** válasza:
75%
Hát nem tudom önvédelem-e az, ha valaki azért hazudik, hogy ne tudják számonkérni, hogy kamuzott. Azért az ilyesmit nagyon könnyű megelőzni. Nem mondok igent a találkozóra, ha nem akarok elmenni.
jan. 4. 23:55
 16/39 anonim ***** válasza:
15 Butáknak tényleg ennyi és nem is lehet nekik megmagyarázni semmit, mert egyszerűek mint a faék. Pl, nem jöhet közbe semmi, és a kierőszakolt oké jellegű "ígéret" pillanatában szerintük megáll az élet, és ennyi. Nekik pl felesleges azt mondani hogy bármi változott vagy közbejött, mert csak idegbetegek lesznek tőle.
jan. 4. 23:58
 17/39 anonim ***** válasza:
16-os De hát a kérdező pont azt vázolta, hogy elmondja az illető, hogy valami változott, hisz nem megy el a találkozóra, egy másikra megy. Csak közben az ok megnevezésénél összevissza kamuzik.
jan. 5. 00:05
 18/39 anonim ***** válasza:
55%
Érdekes, hogy hányan hivatkoznak arra, hogy akinek megígérték a találkozót az ilyen, meg olyan, ezért nyugodtan lehet neki hazudni. Ezt a közvetlen környezetemben is tapasztalom. Az nem merül fel, hogy nem kamuzom be, hogy el akarok menni, meg az sem, hogy kiállok és megmondom, hogy mégsem.
jan. 5. 00:09
 19/39 anonim ***** válasza:
Osztom, hogy ha én hibáztam, vagy én gondoltam meg magam stb, akkor vállalom és elmondom. Úgyis mondok valamit és a másiknak úgyis rosszul fog esni, nincs szükség hazugságra. Illetve amit a kérdező is ír, hogy ha sunyi vagyok és rászervezek mást akkor érzem, hogy ez nem oké, persze, hogy próbálok kamuzni, hisz tudom, hogy nem okés, amit csinálok.
jan. 5. 00:32
 20/39 anonim válasza:
48%
Nem a másik a hibás ha én hitegettem, ő a szenvedő alany. Ha hazudok akkor kényelmesebbé szeretném tenni magam számára a kilépést, pedig senki nem kényszerített hogy beigerjek neki egy közös programot.
jan. 5. 00:54
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!