Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ez az általános magyar...

Miért ez az általános magyar megoldás, hogy "el kell onnan menni, ha nem tetszik"?

Figyelt kérdés
Főleg úgy, hogy nár evtizedek óta köztudott, hogy nem működik.
dec. 6. 09:43
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/125 anonim ***** válasza:
44%
#59 Hagyd, el van szállva magától. Egyébként az ilyen válaszoknál csak az a rosszabb, mint például: ügyes vagy, meg fogod oldani, vagy: nem féltelek én téged, megélsz te a jég hátán is. Amikor meghal valakid, akkor meg: te olyan erős vagy! Az emberek menekülnek a sikertelen vagy bajba jutott emberektől, mintha attól félnének, hogy fertőzőek. Legszívesebben meg sem hallgatnák, és ilyen semmitmondó válaszokkal rázzák le őket.
dec. 6. 14:07
 62/125 anonim ***** válasza:
48%
61# Ebben maximálisan igazat tudok adni neked! Ha sikertelen vagy, leperegnek rólad az emberek. Kötelező vidámnak lenni, mosolyogj, ez megy.. De persze, mondj fel, válj el, mintha azzal bármi is megoldódna... Véletlenül sem arról van szó, hogy az önismerete a béka segge alatt van annak, aki belement ész nélkül egy bántalmazó kapcsolatba, vagy kifogott egy mérgező munkahelyet... Mert ugye akkor dolgozni kéne magunkon, magunkba nézni.. És a poharas példám pedig metaforikus volt, igen, szokás az ablakon kidobni munkahelyeket, házasságokat, mindent, mert ma már semminek nincsen értéke. Én pl szeretek egy barátságért is dolgozni, akkor is, ha tudom, hogy nincs sok esélyem az illetőnél, mert ha nem teszem, mindig ott van a mi lett volna, ha...
dec. 6. 14:13
 63/125 anonim ***** válasza:
75%

Én nem vagyok az a típus, aki rögtön feláll és elmegy, tényleg nem. Inkább biztonsági játékos vagyok, nagyon nehezen veszem rá magam, hogy lépjek, mert mi van, ha... DE, örökké nem lehet a szarban ülni, mert belefullad az ember. Ha olyan rossz egy munkahely, és nem tudok ezen változtatni, elkezdek keresgélni. És amint van más, dobbantok. Lehet, hogy nem lesz jobb, de lehet, hogy igen, és akkor már nyertem. Ha nem adsz esélyt soha semminek, nem változik semmi.

Egyébként az se igaz, hogy nem lehet elhelyezkedni. SOHA nem volt protekciós állásom, pedig nem valami olyan területen vagyok, ahol lepkehálóval kell összefogdosni az embereket. Jó vagyok abban, amit csinálok, és ezt meg is tudom mutatni, ennyi. A mostani helyemen több mint 1000 jelentkezőből választottak ki. És amúgy igen, szeretnek, megbecsülnek, elismerik a tudásomat és normálisan fizetnek. Vannak itt is gondok, persze, semmi sem tökéletes, de nem mindegy, milyen gondok és mekkorák, ugye. Itt az alapok rendben vannak, és ettől már jól érzem magam.

Egyébként van egy barátnőm, 3 éve dolgozik a jelenlegi helyén, 3 éve hallgatom, hogy mekkora szar, paraszt a vezetőség, seggfejek a kollégák stb. Tudna váltani, mert az egyik legjobb a szakmájában amúgy. Találjátok ki, hány helyre jelentkezett 3 év alatt. Segítek: NULLA. Egyszer küldtem neki egy nagyon jó lehetőséget a közelben, ott lelkendezett, hogy de szuper, rájött, hogy még ismeri is a leendő főnököt, jóban vannak, jók lennének az esélyei. Később megkérdeztem, jelentkezett-e. Nem. Ő se tudta megmondani, miért. Hát, van, akin nem lehet segíteni.

dec. 6. 14:14
 64/125 anonim ***** válasza:
55%

Ki a felelős a te életedért? Te.

Kinek a felelőssége az, hogy te milyen gondolatokkal veszed magad körbe? A tiéd.

Kinek a felelőssége az, hogy ha valami nem tetszik neked, akkor ott maradsz? A tiéd.

Kinek van csak lehetősége arra, hogy változtasson, ha valami nem tetszik? Neked.

Te vállalsz felelősséget a saját életedért, a döntéseidért? Ha valami nem tetszik, változtatsz rajta, hogy jobb legyen?

Nem én vagyok elszállva magamtól, csupán megtanultam, veletek ellentétben, felnőtt emberhez méltón viselkedni, felelősséget vállalni a saját életemért, döntéseimért, cselekedeteimért és ha valami nem tetszik, akkor változtatok rajta.

dec. 6. 14:15
 65/125 anonim ***** válasza:
100%

"Én pl szeretek egy barátságért is dolgozni, akkor is, ha tudom, hogy nincs sok esélyem az illetőnél, mert ha nem teszem, mindig ott van a mi lett volna, ha..."

Egy barátság és minden kapcsolat két félen múlik. Te hiába akarod megmenti, ha a másik leszarja a fejedet. Egy okos ember átlátja azt, hogy nem futunk olyan szekér után, ami nem vesz fel, tehát belátja azt, hogy kár időt és energiát pazarolni egy olyan kapcsolat megmentésébe, ami eleve halott és csak az egyik fél akarja megmenteni.

Az okos ember pedig tanul a hibájából. Ezt nevezik tanulópénznek, hogy levonja a hibájából a következményeket és következőleg ne kövesse el újból.

dec. 6. 14:21
 66/125 anonim ***** válasza:
65# Ha így állnánk hozzá, akkor tulajdonképpen nem érdemes semmit se csinálni az életben, mert ott van benne a kudarc lehetősége. Ennyi erővel lehetnék szobakaktusz is, aki csak egy helyben vagy, de nem vállal semmi kockázatot. Bocs, de nem..
dec. 6. 14:26
 67/125 anonim ***** válasza:

#64 Igen, az én életem, az én felelősségem, és meg is oldottam/oldok mindent. De kár lenne tagadni, hogy ehhez bizony jó adag szerencse is kellett. Márpedig az nincs mindenkinek. Szóval örülj a szerencsédnek, és ne oktasd itt azokat, akiknek a csillagaikban van a hiba.

#61 voltam

dec. 6. 14:27
 68/125 anonim ***** válasza:

"Egy barátság és minden kapcsolat két félen múlik. Te hiába akarod megmenti, ha a másik leszarja a fejedet. Egy okos ember átlátja azt, hogy nem futunk olyan szekér után, ami nem vesz fel, tehát belátja azt, hogy kár időt és energiát pazarolni egy olyan kapcsolat megmentésébe, ami eleve halott és csak az egyik fél akarja megmenteni."

Milyen hozzáállás ez? Ennyi erővel nincs értelme önéletrajzokat sem elküldeni, mert munkákra se jelentkezni, mert lehet "nem vesz fel a szekér", visszautasítanak. És igen, 100-ból 99 helyről visszautasítanak, de lehet a 100.-nál sikerrel járok. Miféle hozzáállás ez? Hogy lehet így élni?

dec. 6. 14:30
 69/125 anonim ***** válasza:

Nem értetted meg, amit írtam. Akkor fussunk neki még egyszer: próbáld megmenteni a kapcsolatot, fektess bele x időt, egy ideig. De mikor már több hónapon keresztül látod, hogy semmi változás nem történik, a másik fél nem hajlandó a változásra, hogy a kapcsolatotok jobb legyen, akkor mi értelme tovább próbálkozni? Be kell látnod, hogy ő nem akarja megmenteni azt a kapcsolatot, csak te. És mint tudjuk, egy kapcsolathoz legalább 2 ember kell. Nos, te csak egyedül vagy.

Így már érthető?

dec. 6. 14:30
 70/125 anonim ***** válasza:

Ne keverd a szezont a fazonnal. Elég gyenge próbálkozás egy lapra venni egy állásra való jelentkezést egy baráti kapcsolattal.

A munkakapcsolat és a barátikapcsolat két külön téma.

dec. 6. 14:32
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!