Miért ez az általános magyar megoldás, hogy "el kell onnan menni, ha nem tetszik"?
Pl. ha dolgozol valahol, ahol kutyába se vesznek, rossz minden (munkakörnyezet, kollégák, fizetés..stb.) akkor miért akarnál egy ilyen helyen több évtizedig még dolgozni? Van más munkahely is, ahol megbecsülnek és szeretnek. Tehát el lehet menni onnan, ahol emberszámba se vesznek és lehet oda menni, váltani, ahol minden jobb.
De a döntés mindig a te kezedben van.
Ez egy lehetséges megoldás.
Persze dolgozni kell vele, ez elhiszem, hogy nem tetszik neked.
EZ van.
Vagy lehet szenvedni. Ha már a megoldás (tenni érte valamit) fel se merül benned).
"Van más munkahely is, ahol megbecsülnek és szeretnek."
Ezt te sem gondoltad komolyan. Ha van is kétszázból két ilyen munkahely, nincs ráírva melyik az.
Megomdom miért nem működik:
Az ember nem azért nem vált, mert megszokta vagy mazo, hanem mert vagy nincs más, vagy mindenütt ugyanez van. És ez nem csak a munkahelyekre érvényes.
#3-4 (kérdező)
Olyan nincs, hogy nincs más munka. Mindig van munka, csak tenni kéne azért, hogy jobb legyen. Ajánlom, egyszer legalább próbáljátok ki.
Kérdező, honnan tudod ilyen nagy mellénnyel, hogy "mindenütt ugyanez van"? Szerintem te még nem próbáltad az összes létező munkahelyet, úgyhogy nem állíthatod ezt, amit állítottál.
A saját életetekért ti vagytok a felelősek. Olyan lesz az életetek, amilyenné teszitek, saját döntéseitek sorozata határozza meg azt. Nem a kifogásokat kell keresni, hanem a megoldásokat.
2 éve költöztem el Magyarországról (mert nem tetszett) és életem legjobb döntése van.
"Ha nem tetszik az ország, akkor el lehet menni." Ez teljesen jogos.
#7 Azt tudtad, hogy nem mindenkinek van rá lehetősége? Tehát nem jogos. Neked szerencséd volt, ennyi. Az #5 is te vagy? A #3 nem én vagyok, de igaza van
#2 Ha tesz ellene akkir jön a büntetés, mert a bomlasztónak előkerülnek a törvényes jogai.
Senki sem mondta, hogy könnyű.
De amúgy előtte meg kell próbálni ott helyben rendbe rakni a dolgokat.
Az sem könnyű, tudom. De ha meg se próbálod?
Panaszkodni itt - na, AZ könnyű! Csak nem oldja meg a problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!