Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ez az általános magyar...

Miért ez az általános magyar megoldás, hogy "el kell onnan menni, ha nem tetszik"?

Figyelt kérdés
Főleg úgy, hogy nár evtizedek óta köztudott, hogy nem működik.
dec. 6. 09:43
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/125 anonim ***** válasza:
65%

"Mellesleg elég otromba dolog le kifogásozni más tapasztalatait."

Mellesleg eléggé otromba dolog saját tapasztalatod alapján általánosítani.

Illetve akkor az én tapasztalatom kuka? Vagy nem igaz, hogy minden munkahelyemet protekció nélkül szereztem?

Vagy hogy szinte minden kollégám úgy megy el, hogy már megvan az új helye, hogy amikor felmondok, az első kérdés, hogy "hová..."?

dec. 6. 11:31
 32/125 anonim ***** válasza:

#27 Tyű van ott grammar penalty szindróma rendesen.

"Mennyire vagy boldog a jelenlegi életedben? Szereted a munkád?" Ez meg hogy jön ide?

dec. 6. 11:32
 33/125 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, rossz a munkahelyed, rossz a kapcsolatod, ez tény. Mi erre a megoldás? Az, hogy még évekig benne maradsz? Mit remélsz ilyenkor? Azt, hogy minden karikacsapásra jobbra fordul? És ha nem? Akkor éveket vesztegettél el a semmire.

De azt csinálsz, amit akarsz. A te életed, a te felelősséget. Bizonygathatod itt magadnak, hogy neked van igazad, hogy mi, akik azt írjuk, hogy csak a kifogásokat keresed "otromba dolog". Nem azt kifogásoljuk, hogy szar a helyzeted. Hanem azt, hogy nem teszel érte semmit, hogy jobb legyen és csak keresed a kifogásokat, hogy hogyan ne kelljen a rossz dolgon változtatnod jobbra.

Nincs munkalehetőség? De van, csak utazni kéne érte, azt meg gondolom nem akarsz. Csak remélem azzal is tisztában vagy, hogy ha sokáig maradsz egy munkahelyen, amit utálsz, csesztetnek téged, ez előbb vagy utóbb, de ki fogja kezdeni az egészségi állapotodat. Aztán meg azért fogsz sírni, mert orvoshoz kell járnod, mert ilyen-olyan egészségkárosító hatásaid lettek a stresszes, rossz munkahelyed miatt, ahelyett, hogy időben váltottál volna.

Ez is egy megoldás. Gondolom ezt akarod.

dec. 6. 11:32
 34/125 anonim ***** válasza:
64%

Én tisztelem az anyanyelvemet annyira, hogy megtanultam a helyesen és értelmesen fogalmazni és írni, veled ellentétben, ezek szerint.

Úgy jött ide, hogy a kommentedből sütött a rosszindulat. Azt feltételezd, hogy mi rosszat írtunk és te vagy a Jani. Pedig szerintem igencsak rossz és boldogtalan életed lehet.

dec. 6. 11:36
 35/125 A kérdező kommentje:

Nincsenek ilyen tapasztalataid, önigazolásként írod, hogy tudj vitatkozni, ez téged hiteltelenné tesz.

A magyar helyzetről nem Magyarországról okoskodsz, hanem Romániából, ez is hiteltelenné tesz téged.

Az meg hogy sokan többszöri leírásra sem értették meg, hogy ez a kérdés arról szól, hogy miért ez az általánis magyar megoldás, és nem arról, hogy miért nincs másnak jó munkahelye, és ezutóbbiról vitatkozik itt, ez hiteltelenné teszi őket. Ezért is hülyeség itt sok hozzászólás. Pl. az 5-ös.

dec. 6. 11:41
 36/125 anonim ***** válasza:
Ha eltört a pohár, akkor azt nem kidobni kell, hanem megjavítani... Vagy eleve nem kellett volna törékeny poharat venni.. Ezt értsétek képletesen.
dec. 6. 11:41
 37/125 anonim ***** válasza:
48%
36# Mondok egy példát. Párkapcsolatban pl, nem szabad eleve egy halott lóra felülni, olyannal összekötni az életed, aki rossz ember. Ha meg igen, akkor csak magadat okolhatod, vagy próbálhatod megjavítani. Ezért ugornak bele sokan agyatlanul házasságba, pedig szerintem legalább kell 10 év, mire kiismered a másikat, utána jöhet a jeggyűrű.
dec. 6. 11:45
 38/125 anonim ***** válasza:
45%

Szóval akkor te megragasztod az eltört üvegpoharat? Ennyire tróger és szegény vagy? Ennyire nincs pénzed egy újabb poharat megvenni? Ez már tényleg a legalja szint, bocsi. De, ha neked ez kell, ámen.

Van, amit nem lehet megjavítani, remélem ezt is tudod.

Kérdező, miért írod azt, hogy Romániából ír az a válaszoló? Csak azért, mert neked igencsak szűk a látóköröd, ne gondold azt, hogy mindenki olyan, mint te.

Én már leírtam, hogy miért ez az általános megoldás. Mert, ha te szereted és tiszteled magad, akkor nem fogod magad rákényszeríteni és belekényszeríteni magad olyan életbe, ami előbb vagy utóbb, de meg fog betegíteni, mind fizikálisan, mind mentálisan. Ha valami nekem nem tetszik, akkor nem vagyok köteles tovább azt végezni. Ha nem tetszik egy társaság, vagy egy munka, akkor otthagyom. Ilyen egyszerű. Nem vagyok saját magam ellensége.

(Magyarországon élek, itt is diplomáztam és az álommunkahelyem előtt én is belecsöppentem egy rossz munkába, amit 2 hónap után otthagytam. Rá 3 hónapra lett is új állásom. Azóta, abban dolgozom.)

dec. 6. 11:48
 39/125 anonim ***** válasza:
38# Írtam, hogy képletesen írtam, nem szó szerint kell venni.
dec. 6. 11:51
 40/125 anonim ***** válasza:
92%
El lehet menni mindenhonnan, de egy idő után nem lesz már hova menjél. Ha te mint ember nem változol semmit, a környezeted meg nem fog hozzád alkalmazkodni. Mindenhol ki fog bukni a dolog egy idő után.
dec. 6. 11:51
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!