A szegények miért nem dolgoznak többet ha kevés nekik a fizetésük?
59
Én általánosságban beszéltem, személyeskedni te kezdtél. Lehet ám az érvekre is reflektálni.
Nyilván ha jól esik puffogni meg mocskolódni, akkor csináljad. Engem nem zavar, neked meg gondolom jó érzés, hogy levezeted a feszkót. Win-win.
Ha csak a szaporodás szó zavar, ajánlom figyelmedbe, hogy bizony az ember is szaporodik - egy általános iskolás biológia tankönyv is elmondja ezt neked.
Az is nyilván elképzelhető, hogy valaki 300-ból sem nyomorgásnak éli meg a helyzetét, de elég egy váratlan betegség, hogy ez megforduljon. Ezek az emberek egyik hónapról a másikra élnek, és amint egy vis maior kiadás képbe kerül, megindulnak lefele a lejtőn.
Nem egy ilyet látok. Engedtessék meg nekem, hogy ne ilyen felelőtlenül álljak hozzá az életemhez.
60
Itt már attól hasra kell esni, ha egy szülő ételt és lakhatást biztosít a gyerekének.
60
És mi számít jó létnek?
Érdekes 50 éve nem vertek ennek ekkora ügyet. A gyereknek kuss volt.
Lehet, hogy te anyagiakban akarod megoldani a gyereknevelést, de egy természetben együtt töltött idő sokkal értékesebb, mint hogy anyagiakban odaadsz a gyerekednek valamit, hogy az lefoglalja magát. Ahogy neveled a gyereked, az ő érdeklődési köre is afelé fog változni.
Ha nagyon megengedsz neki anyagiakban mindent, tudod, határi a csillagos ég, akkor majd a gyereked bankautomatának fog nézni téged egy idő után, mert nem szabsz neki határt. Aztán majd kihisztizi, hogy jaj, még ezt is, meg azt is..stb..
Gyerekvállalás előtt inkább olvass a témában szakirodalmat.
Ez a baj, hogy nem érzed, hogy mi a különbség a "szaporodás" és a "gyerekvállalás" kifejezések között.
"Ha csak a szaporodás szó zavar, ajánlom figyelmedbe, hogy bizony az ember is szaporodik - egy általános iskolás biológia tankönyv is elmondja ezt neked."
De nem így fejezi ki magát, hogy "szaporodik" hanem finomabb kifejezést használ.
Finomérzékről akkor nem hallottál még, nem baj, remélem most már igen.
A kérdésemre mivel azóta se válaszoltál ("A saját igényeidből visszább vennél a gyereked érdekében?"), ebből arra következtetek, hogy te semmiről se mondanál le a gyereked érdekében, ha arról lenne szó.
Az pedig nem felelőtlenség, hogy ha van egy pár, akik fejenként nettó 300 ezret keresnek, és akkor vállalnak gyereket. Úgy pedig nem lehet leélni egy életet, hogy azon morfondírozok, hogy jaj, vajon 10 múlva is együtt leszünk-e, mert ha nem, akkor az én egyedüli keresetem elég lesz-e majd a gyerekemnek és nekem? Ez eléggé beteg gondolkodás. Te gondolkodhatsz így, de egy normális ember nem így kezdi a kapcsolatát és nem így éli az életét. Sőt, a jobbak, minden nap tesznek azért, hogy a kapcsolatuk harmonikusan működjön.
65
Figyi, totál nem érdekel, hogy nem tetszik a szaporodás szó. A felelőtlenül gyereket válalló emberekre továbbra is ezt fogom alkalmazni.
A kérdésre válaszolva, természetesen a gyerekvállalás lemondásokkal jár. Hogy jön ez ide? Pont azzal érveltem, hogy a gyereket nem akarom megkárosítani azzal, hogy felelőtlenül kiszarom magamból, úgy hogy át sem gondolom a lehetőségeimet. Pont hogy törődöm azzal, hogy mi lesz a leendő gyerekem sorsa.
A normális ember pedig igenis számol az 50%-os válási statisztikával. Aki nem, az meg vessen magára, ha egyedül marad és nem tudja eltartani a gyerekét. 50 kicseszett százalék... Ha valaki ezt nem tudja felfogni az fogyatékos.
Holnap lehet meghalsz, de lehet, hogy nem. Erre is felkészültél már most? 50-50% az esélye mind a kettőnek.
Na, kb. ennyi értelme van a te logikádnak is.
Az, hogy te kit tartasz felelőtlennek az egyéni dolgod, viszont nem feltétlenül van is igazad.
"felelőtlenül kiszarom magamból"
Gratulálok ismét anyukádnak és apukádnak, hogy ilyen beszédre tanítottak téged. Remélem a tiédet nem ilyen nyelvhasználatra fogod majd nevelni.
Egyenes választ továbbra se adtál, hogy TE, A SAJÁT IGÉNYEIDBŐL, amit most pl. gyerek nélkül megengedsz magadnak, azt akkor egy adott helyzetben lemondanál-e róla a gyereked érdekében. Ez nem válasz a kérdésemre, hogy " természetesen a gyerekvállalás lemondásokkal jár" De, ha neked ez a válaszod, ám legyen. Te nem tudsz konkrétan, határozottan és egyértelműen fogalmazni, csak általánosságban, csakhogy én nem általánosságban kérdéseztem.
És ez a követendő példa? XD Sajnálom a gyereked, ha van.
67
Ha szerinted 50%-os valószínűséggel hal meg holnap egy egészséges 20-on éves, akkor vészesen nem érted a valószínűség szó jelentését...
A gyerekemet pedig racionalitásra fogom tanítani, ahogy részint engem is erre neveltek. Akárhányszor szóba hozhatod még a szüleimet amúgy - tök fölöslegesen túráztatod magad, mert nem hat meg.
A gyerekemért pedig hajlandó lennék anyagi, fizikai (ez ugye elkerülhetetlen) és érzelmi áldozatot vállalni. Ugyanakkor valahogy te sem válaszolsz arra, hogy ez mégis hogy jön ide?
Igen, hajlandó lennék áldozatra. Van olyan rokonom, akit eddig 1 millióval támogadtam, mert beteg, és szüksége volt rá. Nem azért írom le, hogy szarkasztikus megjegyzésekkel bombázz utána (persze akár meg is teheted, mert gondolom kellemes érzést kelt benned), de bizonyos mértékű lemondással járt, hogy ezt a pénzt nem magamra fordítottam - egyik alkalommal konkrétan egy nyaralást mondtam le. A gyerekemért többre is hajlandó vagyok, de olyan körülmények közé akarom (és fogom) vállalni, amiket én megfelelőnek tartok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!