Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A szegények miért nem dolgozna...

A szegények miért nem dolgoznak többet ha kevés nekik a fizetésük?

Figyelt kérdés

okt. 30. 06:23
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/72 anonim ***** válasza:
89%

30

Amúgy ezt tényleg érdemes lenne szétszálazni...

Sokan kerülnek nehéz anyagi helyzetbe önhibájukon kívül. Elég egy baleset, halál, betegség, egy sérült gyerek, és a család egyik keresője akár végleg kiesik a munkából. Az ilyen helyzeben élő embereket a lehető legjobb, leghatékonyabb módon kell támogatni, mert abszolút van esély rá, hogy visszazökkenjenek a normális kerékvágásba, vagy legalább a második generációnak esélye legyen rá.

Akik viszont számolatlanul szarják ki magukból a gyerekeket, egyszerűen nem érdemesek a sajnálatra. A saját döntéseik eredményeként tartanak ott, ahol.

okt. 30. 09:59
 32/72 anonim ***** válasza:
0%

Ezt amúgy én se értem. Most vonatkoztassunk el azoktól, akik pl. valamilyen baleset vagy fogyatékosság kapcsán nem tudnak dolgozni. Én mindig tettem azért, hogy elérjem azt, amit akartam. Diplomáztam, mellette dolgoztam, most is két állásom van, annak ellenére, hogy eggyel is jól keresek, akárhogy is, de ha nekem kell valami, arra megkeresem a pénzt és kész. Sose tudnék beletörődni abba, hogy átlag alatti színvonalon éljek, előbb kötném fel magam. Nem tudom, másoknak ez hogy megy. Tényleg nem.

Lehet itt annak van nagy szerepe, hogy ki hogy nő fel. Aki szegény családban, annak talán az válik a normává és nem is hiszi el, hogy többet is tartogathat neki ennél az élet. Beletörődik vagy nem tudom. Én gazdag családban nőttem fel, tudom, milyen évente 2x nyaralni, síelni, jó ruhákban járni, szép házban lakni, jókat enni, így én akkor is megdolgozok ezért a színvonalért, ha beledöglök, mert lejjebb adni nem vagyok hajlandó.

okt. 30. 10:27
 33/72 anonim ***** válasza:
68%

Azzal sincs egyébként baj, ha valaki nem akar extra erőfeszítést beletenni a munkába. Teljesen rendben van, ha átlagos vagy akár átlag alatti életszínvonallal megelégszik egy ember.

Csak ne kezdjen utána azokra köpködni, akik megdolgoztak a jólétért.

okt. 30. 10:31
 34/72 anonim ***** válasza:
60%
Nem az a baj, ha köpköd. Az a baj, ha szül 2-3 gyereket a semmire, majd facebook csoportokban kezd el koldulni a gyerekei fényképével, hogy nincsen pénzük albérletre. És hány ilyet láttam, hogy segítsük meg "szegény" édesanyát. Aki egy buta ösztönlény, és ártatlan gyerekeket tesz ki a szenvedésnek.
okt. 30. 10:39
 35/72 anonim ***** válasza:
100%

"Most vonatkoztassunk el azoktól, akik pl. valamilyen baleset vagy fogyatékosság kapcsán nem tudnak dolgozni."

Nem kell elmenni egy ilyen extrém irányba. Vegyünk egy mindennapos példát:

Anya-apa-2 gyerek.

Legyen belőle egy válás. Anya a jelenleg átlagos mediánkereset alatt kap, mondjuk 300 ezret+2x16 ezer csp+kapjon 50 ezer tartásdíjat, azaz összes bevétele 3(!!!) személyre: 382 ezer havonta. Fizessen belőle albérletet (Budapesten kb. 200 ezer), rezsit (50 ezer) és a vége az, hogy havi 130 ezer marad három embernek ennivalóra, ruházkodásra, "ingyenes oktatásra", tömegközlekedésre, tisztító és tisztálkodási szerekre, gyógyszerre, és ezek csak az alapvető szükségletek. És sok nő még ezt a fent feltételezett havi fizetést sem kapja meg. A 2 gyerek mellett (a gyerekek életkorától függően) még azt sem teheti meg a legtöbb esetben, hogy másodállást vállal, hiszen az állandó gyerekfelügyelet is pénzbe kerül és sok esetben még a nagyszülők is aktív korúak, tehát valószínűleg ők is csak alkalomszerűen tudnak besegíteni.

Ez egy életszerű példa, mindennapos történet és az én fogalmaim szerint ez már a relatív szegénység határa, mert nem fér bele a gyereknek különóra, hobbi, nyaralás vagy akár csak egy hétvégi mozi. Ez csak létfenntartás.

okt. 30. 11:23
 36/72 anonim ***** válasza:
26%

35

Bocs, de itt egy felelőtlen nő esetét írtad le. Hogy vállal valaki gyereket 300 ezres fizetésre? Ráadásul mindjárt kettőt?

Én értem, hogy senki sem úgy házasodik, hogy ebből válás lesz, no de tudjuk, hogy a házasságot több, mint fele válással ér véget. Ami engem illet, nem nagyon tudom sajnálni ezeket az embereket. A gyerekeiket annál inkább.

okt. 30. 11:27
 37/72 anonim ***** válasza:
73%
#36 Szerintem te nem a mai magyar valóságban élsz. Az emberek többsége, különösen a nők nem keresnek ennél sokkal többet. A medián fizetés Magyarországon nettó 360 ezer forint, azaz a dolgozó emberek fele ennél kevesebbet keres. Ha mindenki a válási statisztikák fényében vállalna gyereket, akkor az ország fele gyerek nélkül élné le az életét.
okt. 30. 11:45
 38/72 anonim ***** válasza:
23%

37

Én a magyar valóságban keresek 550 nettót, és ezzel a keresettel érzem úgy, hogy egy (azaz 1) gyereket be mernék vállalni, mert ennyit akár egyedül is el tudnék tartani becsülettel. Nem luxusban, de becsülettel.

Aki nem hajlandó számolni az 50 SZÁZALÉKOS válási statisztikával, az vagy fogyatékos vagy felelőtlen, de ezerrel.

okt. 30. 11:58
 39/72 anonim ***** válasza:
23%

Én is pont ennyit keresek, de én erre csak úgy vállalnék be gyereket, hogy a párom minimum a kétszeresét megkeresi és bejelentetten, tehát ha el is válunk, kap a gyerek annyi gyerektartást, hogy ne nekem kelljen 0-24-ben dolgozni.

300 ezer forintra biztos, hogy nem vállalnék gyereket, ennyiből még magamat se tudnám eltartani. Sőt én az 550 ezremet is meg szoktam dobni 150-200 ezerrel mellékállásból, ennél kevesebb pénzből nem lehet jó életszínvonalon élni, főleg nem gyerekkel. Pedig itt gyakorin is szoktak sírni 300 nettót kereső férfiak, hogy miért nem szülnek nekik a nők. Teljesen eszetlenek…

okt. 30. 12:08
 40/72 anonim ***** válasza:
100%

31! Pontosan így van. Nagyon jól le írtad. Hozhat idő közben az élet bármit és minden meg változhat jóból a rossz irányba.

De egyébként meg ilyen árak mellett tényleg nagyon nehéz. És erről megint kik tehetnek? Fent a nagy fejesek akik luxus hajózni és éjszakázni járnak különbnél különb csoda nőkkel. Tiszta vicc az egész. Mások meg dögöljenek éhen, de mi akkoris kaviárt eszünk minden este címszó.

okt. 30. 12:23
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!