Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A szegények miért nem dolgozna...

A szegények miért nem dolgoznak többet ha kevés nekik a fizetésük?

Figyelt kérdés

okt. 30. 06:23
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/72 anonim ***** válasza:
64%

39

Nagyjából ez a helyzet nálunk, habár a párom nem a kétszeresét keresi, "csak" 900-at. Plusz nekem ez csak az alapbérem, túlórákkal együtt már egész szép, viszont gyerek mellett ugye szó sem lehet róla, hogy estig dolgozom.

Ebben a felállásban gondolom azt, hogy belefér majd egy gyerek.

Aki 300 ezrekre szaporodik, az mégis mit vár? Mit gondol? Nekem nyilván oké, vállaljon gyereket, de utána ne csodálkozzon, hogy nyomorog.

okt. 30. 12:28
 42/72 anonim ***** válasza:
48%
41-es, én csak a gyerekeket sajnálom, akiknek ilyen nélkülözésben kell felnőni. Felelőtlenség netovábbja.
okt. 30. 12:32
 43/72 anonim ***** válasza:
65%
Talán mert éhen halnának, nem beszélve a havi kiadásokról? Hiddel sokkal gazdagabb vagyok nálad kérdező, de pont a szegényeket tisztelem, egy szegény hamarabb segít másokon. Én speciel pár embert alkalmazok, mezőgazdaság terén, jelenleg 4500ft-os óra bérért.
okt. 30. 12:41
 44/72 anonim ***** válasza:
47%

Komolyan, mik ezek az elrugaszkodott számok egyeseknél, hogy hülye az, aki nettó 300 ezerre gyereket vállal, mert minimum fél millió kell hozzá? A ti igényeitek vannak az egekben. Na, erről is írtam a 10. válaszomban, hogy a legtöbb magyar embernek az igényei oltári magasan vannak.

Akinek van saját hitelmentes lakása és mondjuk mind a ketten nettó 300 ezret keresnek, nehogymár ne vállaljanak be egy gyereket. Kik vagytok ti egyáltalán, hogy ezt így ki meritek jelenteni?

Egyébként pedig dolgozni kell napi szinten a kapcsolatért, azért, hogy működjön, hogy ne válás legyen a vége, de a legtöbben erre is lusták, aztán csodálkoznak, hogy elválnak.

Volt szomszédomék albérletesek. Van 3 gyerek. Nem házasodtak össze, hanem évek óta együtt élnek. Köszönik szépen, nagyon jól elvannak és boldogok és nem hiszem, hogy több százezret keresnek és nem csokosak.

A magyar emberek többsége NEM tudatos vásárló és az igényei iszonyat magasak.

És mi van, ha albérletre vállalnak gyereket? Nem kell az 5-10 éves gyereknek Iphone-t venni netelőfizetéssel, meg mindenből a legtrendibbet megvenni. Akkor sem fogják kigúnyolni, hacsak 40 ezres telója van annak a 10 évesnek. Egyébként meg minek is telefon egy 10 évesnek? Ha baj van a szülő felhívja az iskolát, vagy az iskola értesíti a szülőt. De tudom, ez már kőkorszaki megoldás.

okt. 30. 12:52
 45/72 anonim ***** válasza:
42%

44

Mondom, vállaljon gyereket, csak utána ne tátsa a száját, hogy nyomorog. :D

És akkor se tátsa a száját, ha válás után nehezen boldogul.

Nem kötelező szaporodni, ha nincs mire.

okt. 30. 12:59
 46/72 anonim ***** válasza:
48%

Képes vagy azt megérteni, hogy a magyar lakosság nagyrésze nem keres nettó 400 ezer forintot se fejenként? Akkor a lakosság háromnegyede szerinted ne vállaljon gyereket, mert te, nem tudom ki is vagy te, azt mondta?

Te mennyire vagy tudatos vásárló?

okt. 30. 13:03
 47/72 anonim ***** válasza:
42%

46

De mondom, hogy vállaljon... :D Nem tudsz talán olvasni? Szaporodjon a semmire, hajrá! Kell az ember az összeszerelő üzembe. De én nem vagyok hajlandó sajnálni azt, aki egy úgy vállal gyereket, hogy a legalapvetőbb költségvetést sem végzi el.

Az meg hogy én mennyire vagyok tudatos vásárló, nem éppen releváns. Van annyi tartalékom, hogy ha minden jövedelmemet elvágják egyik pillanatról a másikra, akkor 5 hónapig meg tudok élni kényelmesen (nyilván kicsit alacsonyabb színvonalon,

mint most). A fizetésemnek egy bizonyos hányadát pedig valóban a kedvteléseimre költöm. Pontosan mit szeretnél ezzel igazolni / cáfolni?

okt. 30. 13:07
 48/72 anonim ***** válasza:
66%

Vigyázz, hogy az oltári nagy egód miatt nehogy leess a képzeletbeli lovadról.

Gazdagon is lehet pazarló az ember, hogy alig marad valamilye, meg nettó 400 ezres fizetés alatt is lehet valaki tudatos, hogy nem szórja el mindenre a pénzét és köszöni szépen jól van.

Semmi empátia nincs benned, csak hajtod a magadét, hogy ő akkor tuti, hogy csak nyomorogna. Ebből is látszik, hogy magadból indulsz ki, mert te ennyiből csak nyomorognál, mert hatalmasak az igényeid.

Lenéző vagy, hogy neked a nettó 400 ezer alatti fizetés az semmi. Anyádék is ilyenek, mint te? Onnan tanultad el ezt a fajta lenézős viselkedést? Vagy éppenséggel gyerekkorodban nyomorogtál, és most mivel nem, ezért is vagy ilyen lekezelő és fellengzős..

Nagyon tájékozatlan és ostoba is vagy, mert azt hiszed, hogy aki ennyit keres, az tuti csak gyárban összeszerelő munkát végez.

okt. 30. 13:15
 49/72 anonim ***** válasza:
34%

48

Látod, kettőnk között nagy különbség, hogy én személyeskedés nélkül érvelek, te meg valahogy nagyon szeretnéd ezt egy sárdobálós veszekedésbe átvinni.

Javaslom, gondold át, hogy szeretnél-e egy értelmes diskurzust folytatni a témáról, vagy hisztizni akarsz én engem mocskolni. Mert az utóbbi esetben köszi, de nincs igényem rá.

Külön vicces, hogy nem reagálsz arra, amit leírok, hanem megfejted, hogy pazarló életet folytatok, holott leírtam, hogy mennyi megtakarításom van. Gondolom az nem úgy gyűlt össze, hogy minden hónapban a seggére vertem a pénznek. :D

Mindenesetre felhívnám rá a figyelmed, hogy NAGYON NEM MINDEGY, hogy valaki 300 ezerből él, vagy ennyire vállal gyereket. Tudod, a gyerek az plusz egy ember, és plusz rengeteg kiadás. :D Mi most erről beszéltünk.

Ami meg az igényeket illeti, nos igen, én nem akarom azt mondani a gyerekemnek, hogy bocs, nincs pénz a fogszabályzódra, bocs nincs pénz külön órára, ha gyengébb egy tárgyból, bocs de nem megyünk kirándulni, bocs de nem sportolhatsz stb. Ha valaki vegetálni akar, csak tessék, de utána ne jártassa a száját.

okt. 30. 13:25
 50/72 anonim ***** válasza:
61%

Én ne személyeskedjek, de te szívbaj nélkül sértegetheted a többieket, idézem: "Szaporodjon a semmire, hajrá!" Ez milyenfajta megnyilvánulás, ha nem lealacsonyító és lekezelő?

Látom, csak neked van megengedve az, hogy ilyen stílusban írj, a másiknak már nem, mert azonnal jössz, hogy "Látod, kettőnk között nagy különbség, hogy én személyeskedés nélkül érvelek, te meg valahogy nagyon szeretnéd ezt egy sárdobálós veszekedésbe átvinni."

Nem tetszik, ha a saját stílusodat veled is használják? Akkor ne írj lekezelő és lealacsonyító stílusban. Ilyen egyszerű.

A pazarlós dolgot pedig általánosságban írtam. Egyébként lehet, hogy van megtakarításod, de ettől függetlenül költheted olyan dolgokra a pénzed, ami egyébként teljesen felesleges.

"Tudod, a gyerek az plusz egy ember, és plusz rengeteg kiadás. :D "

Igen, persze, de ha a szülőnek nincsenek hatalmas igényei, akkor lehet azt a pénzt a gyerekre fordítani. A saját igényeidből visszább vennél a gyereked érdekében?

okt. 30. 13:42
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!