Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Lehet valahogy a beszélgetési...

Lehet valahogy a beszélgetési készséget fejleszteni?

Figyelt kérdés

Az a fő problémám, nem tudok beszélgetni. Bármilyen témáról is legyen szó, akár pl a kedvenc sorozatomról vagy érdeklődési körömről max 2 mondat és nem tudok mit mondani. Így viszont unalmasnak tartanak mások és elkerülnek. Ha meg hagyom a másikat beszélni amit mond arra se tudok nagyon mit válaszolni, illetve csak röviden, emiatt gondolom azt gondolják nem érdekel amit mondanak és többet nem beszélgetnek velem. Ezek miatt szociális élete egy nagy nulla, se barátom, se társaság, se barátnő, pedig már 30 vagyok.

Próbálok folyamatosan új kapcsolatokat is kialakítani, de nem tudom hogy egy vadidegennel pl miről tudnék én beszélgetni. Semmi gondom nincs azzal, hogy embereket szólítsak meg, csak nincs mit mondanom... ((((

ma 19:50
 1/6 anonim ***** válasza:
53%
Dettó :(
ma 19:55
 2/6 anonim ***** válasza:
65%
Igen, több beszélgetéssel. Mondanivalód feltételezem lenne, csak elkezdesz szorongani a helyzetben és ez blokkolja, hogy normálisan, lazán ki tudd fejezni magadat, olyan szinten, hogy az agyadban sem fogannak meg a gondolataid. Szerintem ha most megkérnélek, hogy meséld el, miért x sorozat a kedvenced, írásba tudnád foglalni normális mondatokban otthon, a kényelmes, biztonságos lakásból, nem?
ma 19:57
 3/6 A kérdező kommentje:
Tévedsz, épp ez a baj, hogy nincs mondanivaló, illetve gyorsan elfogy. Ha most megkérnél erre nagyjából egy mondatot tudnék kiizzadni magamból válaszként.
ma 20:05
 4/6 anonim ***** válasza:
53%
A beszédkészséget nyilván csak beszélgetéssel lehet fejleszteni.
ma 20:09
 5/6 anonim ***** válasza:
71%
Tarts előadásokat, az sokat segít. Én is ilyen vagyok, de aztán olyan jó lett egy egyetemi vizsgám, hogy felkértek, tartsak órákat. Az sokat segített. Illetve most is a cégnél amikor ezt megtudták, felkértek hogy tartsak előadást. A témát nehezen választottuk, de utána nagy sikere lett.
ma 20:10
 6/6 anonim ***** válasza:
39%
Érettségin szóbelin tudtál beszélni?
ma 20:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!