A szegények miért nem dolgoznak többet ha kevés nekik a fizetésük?
Magántanárhoz járatni a gyereket luxus. Oltári magas igény az, hogy ha valaki cigizik, alkoholt fogyaszt, nagyon drága okostelefonja van netelőfizetéssel, esetleg autója van, miközben gyalog és tömegközlekedve el tudna jutni bárhova.
Nyaralás: attól függ, hogy hova, mennyi időre, milyen ellátásban, milyen szállásban.
Hobbinak miért kell, hogy sok pénzbe kerüljön? Vagy akár, miért is kéne, hogy egy hobbi pénzbe kerüljön?
NEKED ezek lehet magas igények, nekem full alap. Mi az, hogy a gyerekemet nem tudom beíratni magánórára, ha kell neki? Ezzel elvenném az esélyét arra, hogy pl. jó egyetemre kerüljön be. Elég gáz, ha nem látod, mi ezzel a probléma. Jó példa arra, hogy felelőtleneknek miért nem kéne gyerek..😅
“Hobbinak miért kell, hogy sok pénzbe kerüljön?” Mert ha szeretne mondjuk síelni vagy kondizni vagy úszni járni vagy gamelni vagy akármit, azokhoz a felszerelések, bérletek stb pénzbe kerülnek és én nem fogom a gyerekem képébe vágni, hogy “nem, nincs rá pénz”. Ha gyereket vállaltam, akkor legyen is rá pénzem. Pont. Ez nem vita tárgya.
Te nem vagy olyan szinten, hogy pl. az általános iskolás gyerekednek tudj segíteni? Ez gáz. Az, hogy középiskolás anyag már neked nehezebben menne, oké, akkor irasd be különórára, ha szükséges neki, mert az már magasabb szint.
Oké, ha te egy anyagias gyereket akarsz, ám legyen. Te neveled olyanná, mert te engedsz meg neki mindent. Te vagy a szülő, a gyeplő a te kezedben van. A gyereknek meg nem kell mindent megengedni. Remélem ezt is tudod.
39
Amúgy! Ha ennyi lóvéd van, miért nem vállalsz gyereket? 😊
Akkor majd lehetne menőznie a suliba a vagány cuccaival meg le néznie a többit, hogy nekik esetleg nem jut a legújabb IPhonera 👌
Bár ha jobban bele gondolok, jobb is, ha nem lesz. Ilyen emberekre, ilyen generációra nincs szükség.
Sokkal fontosabb, hogy mi van a szívedben. Lehet, hogy valaki szegény, de ember tud maradni! Tudod a pénz nagyon el tudja vinni az embert. Kérdem én, te szoktál adakozni vagy segíteni másokon? Vagy úgy mész el egy hajléktalan mellett, hogy dögöljön meg?! A leírásod alapján én ezt tudom feltételezni rólad neharagudj.
Egyébként meg, ahhoz, hogy sikeres légy az életben, nem feltétlenül számít hogy hány diplomád van. Láttunk már a Mekiben dolgozni diplomás embereket is ugye.
Ráadásul minden nem megy egyszerre. Mert vagy a gyerekkel vagy, vagy szét dolgozod az agyad, a gyereked meg fel neveli a bébi szitter.
50
Nem rémlik, hogy veled személyeskedtem volna, de felőlem nyomssad nyugodtan a hisztit tovább, nem fogok kealacsonyodni erre a szintre. Tőlem nem fogsz mocskolódó megjegyzést olvasni rád nézve.
Az hogy mire költöm a pénzem csak és kizárólag az én dolgom, voltaképpen így is többet osztottam meg veled, mint amennyit kellett volna. De ja, azt valóban elmondhatom, hogy többre vágyok (és többet is értem el), mint a napi betevő.
Ha valaki beéri annyival, hogy enni tud adni a gyerekének meg épp van hol lakni, OKÉ... OKÉ. Én azokról beszélek, akik nettó 300ra szaporodnak, és aztán csodálkoznak. Ne csoldálkozzanak. Egyszerű összeadásokat és szorzásokat kellett volna elvégezni, mielőtt felelősséget vállaltak egy másik személyért.
"Én azokról beszélek, akik nettó 300ra szaporodnak,"
Még mindig nem tanultad meg, hogy ne a magaslóról beszélj ilyen lealacsonyító stílusban!
Nem tanították meg neked a szépbeszédet?
A mondatod szépen átfogalmazva, így hangzik, csak hogy ma is tanulj valamit:
"Én azokról beszélek, akik nettó 300ra gyereket vállalnak"
Másképpen hangzik, viszont az értelme ugyanaz, csak nagyon nem mindegy, hogy hogyan fejezed ki magad. Na, látod, ez a különbség köztünk. Téged a pénz elvakított és azt hiszed, hogy ez felhatalmaz téged, hogy lealacsonyítóan, lekezelően beszélj, annak ellenére, hogy felhívtam rá többször is a figyelmedet, de te levegőnek nézted ezt.
Én meg levegőnek nézem azt, hogy állításod szerint én meg személyeskedtem. De az alpári lekezelő stílust te kezdted.
Lehet, hogy te szaporodni fogsz, más, értelmes ember gyereket vállal.
Szaporodni az állatok szoktak. De miért ezt a szót használod? Ezt verték otthon beléd?
És sajnos, még mindig képtelen vagy elfogadni, hogy attól, hogy valaki nettó 300-ra vállal gyereket, nem biztos, hogy nyomorogni fog, ahogy te azt a nagyságos fejedben elképzeled.
Jó életet teremteni a gyerekednek nem elkényeztetés, hanem kutya kötelesség egy szülőnek :) Csak a többség agyi kapacitása nem terjed odáig, hogy ezt felfogja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!