Székelyek, vajdaságiak, felvidékiek: manapság ér titeket bármilyen attrocitás ha magyarul beszéltek?
Nem értem. Miért reméled?
Azért írtam ki a kérdést, mert tudom, hogy régebben voltak olyan települések, ahol beszólogattak nekik, verekedések törtek ki, kiközösítették őket, és kíváncsi volt, hogy mik a tapasztalatok manapság? Javult-e a helyzet?

Soha nem volt gondom Szekelyfoldon kb nincs hogy. Erdely egyeb reszein ahol a magyarsag joval kevesebb, ott elofordul.
Az elsovel ne foglalkozz.

Attól függ, hol próbálod meg. Mondjuk egy AUR-os naggyűlésen nem annyira tanácsos...
Hargita, Kovászna, Maros, Szatmár, Bihar megye egyes részein viszont az a furcsa, ha nem magyarul szólalsz meg! :))))
Még kb. 2005-ben igen, a Tátrában egy tüdőszanatóriumban.
Hatalmas ellenség lehettem akkor 13 évesen az intézmény dolgozóinak, hogy orvos, nővér, ápoló, asszisztens létükre b@szogattak amiatt, hogy felvidéki vagyok.
Azóta nem történt velem ilyen, meg már el is költöztem Magyarországra 10 éve.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!