Szerintetek jogosan sértődött meg rám a volt kolléganőm azért, mert otthagytam az előző munkahelyemet?
Nemrégiben összefutottunk volt kolléganőmmel a metrón, és pont szembe találkoztunk, én üdvözöltem, ő meg végignézett és nem szólt semmit. Aztán kérdeztem tőle hogy nem ismersz meg, vagy van valami probléma, de ő csak hallgatott és el is fordult, majd a következő megállónál leszállt. Nem emlékeztem rá hogy bármikor is valamivel megbántottam volna, ő egy másik osztályon volt akkoriban, de sokszor segítettünk egymásnak, ha telefonáltunk. Mindig is jó munkakapcsolatban voltunk, amikor azonban három éve eljöttem előző munkahelyemről, tőle nem tudtam elbúcsúzni mert akkoriban hosszabb ideig betegállományban volt és csak munkakapcsolatban voltam vele, magánéletben nem érintkeztünk. Ez más kollégákkal is így van, kivéve volt osztályomat, akik közül sokakkal tartom a kapcsolatot. De felhívtam egy közös ismerősünket, aki még szintén ott dolgozik, hogy tud-e erről valamit, minthogy ő nem adott lehetőséget a helyzet tisztázására. Ez az ismerős kolléganő elmondta, hogy hát igen, azóta megneheztelt rám, hogy én miért hagytam ott azt a munkahelyet, mikor olyan kiváló közösség volt, és ő ezt cserbenhagyásnak értékelte és a mai napig annak tartja.
Nem tudom ki hogy van vele, de ezek alapján nem tartom jogosnak a felháborodását, sértődését. Azt én döntöm el, hogy akarok-e munkahelyet váltani, és ezt a közvetlen vezetőkön kívül nem kell másokkal megbeszélnem. Kár hogy ezt valaki így fogja fel.

Megtörtént egy spontán találkozás és mindkét fél azt adta ki magából, ami benne van, ezzel saját magát pozicionálva emberi mivoltában.
Az egyik mosolyogva, szemtől szemben üdvözölte a másikat, a másik meg lesütött szemmel elfordult. Szerinted?
Ez egy passzívagresszív érzelmi zsarolás, ráadásul értelmetlen is, mert egy már megtörtént dolgon nem tud senki változtatni. Mondjam azt, hogy a kedves volt kollegina egy suttyó paraszt piňa?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!