Hogyan változtatta meg a nikotinfüggés a személyiségedet?

Leszarom attitűdöt adott - na meg azt a vágyat, hogy újra olyan függésmentes akartam lenni, mint azelőtt 40 évig.
Bár néhány hónap gyakorlatozás után sikerült a téma, de megértettem, hogy egy volt drogos soha sem lesz teljesen sóvárgásmentes. Hiába vagyok már egy éve teljesen tiszta, én bizony néha megkívánom a szert, csak szerencsére itt falun nincs az utca végén e-cigis szaküzlet.
A legjobb soha nem kipróbálni!

Eleinte oldott, segitett a szorongások leküzdésében pl társaságban nem mertem megszólalni, de cigivel meg szinte én vittem az egesz társaságot be nem állt a szám, pasikkal is cserfes voltam, valamiféle gátlás szorongásoldó hatása volt.(ez mai napig megvan amugy)
Később már a kínlódós "unalom" ellen is hatott. Pl várod a buszt de mintha örökkévalóság lenne 5 perc is, de a cigivel valahogy már csinálsz vmit valahigy halad az idő vmi "történik", vagy unalmas előadáson vagy vmi kötelező céges sz.rságon, vagy pl vizsgák vagy orvos bármi, amik szintén megint örökkévaloságnak tűnő "szenvedések" es ahogy kijössz "megszabadulsz", szünet van vagy vége, akkor is a cigi az ami vmiféle "kínoldó" vagy "kínlevezető" ilyenkor. Vagy amikor vkit végig KELL hallgatnod, de halálra unod vagy vergődsz, es közben is oldja ezt a feszkót a cigi.
Tehát személyiségben eddig annyit változtatott hogy "felold", nem szorongok nem kinlódok szorongató kínlódós helyzetekben.
De ha pl a hétvégén felkelve elkezdek cigizni, az demotiválo kezd lenni.
Pl felkelek menni akarok vásárolni vagy takaritani tele vagyok energiával élettel, de elkezdem a kávé cigi net kombót, aztán minden ambíciom elszáll, jönnek olyan gondolatok hogy bakker a hétvégém takaritas vásárlás csak, akkor minek születtem én meg..ezért..? Es behálóz a net cigi kávé, nem akarok megmozdulni, felállni, nincs értelme az életemnek, mindenki hagyjon békén- érzések jönnek és nagyfoku energiátlanság fáradtság, és depresszió az értelmetlenségtől kb hogy minek van egyáltalán hétvége? Hogy takaritsak?
Lehet ha nem a cigivel indítanám a napot hanem edzés torna víz levegővel lehet másképp látnám a világot. Csak mert tinin pl mikor még nem cigiztem nem voltam depresszios olyanoktol ha egész hétvégén csak takaritok es egyedül társasozom meg ilyenektol. Sőt festettem is verseket is írtam elkezdtem szerencsejátékozni is aztán a pénzt kellett titkolnom mert honnan vannak százezreim..mit mondanék anyáméknak..?
De szóval cigi nélkül anno még nem voltam depressziós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!