Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan lehetne kíméletesen...

Hogyan lehetne kíméletesen közölni, hogy büdösek?

Figyelt kérdés

Hosszú, köszönöm ha elolvasod.

A szüleim 50-60 közötti jómódú ápolt, tiszta emberek. Kb 4 éve egy hirtelen ötlettől vezérelve eladták az új építésű házukat és vettek egy ezer éves teljesen felújítandó kúriát amit az utolsó porszemig felújítottak teljesen modernre, viszont itt ismét jött egy kattanás és minden jó holmijuktól megszabadulva televásárolták borzalmasan régi antik holmikkal (székek, asztalok, festmények, szekrények stb még a szép evőeszközöket is csúnya régire cserélték). Belépve olyan mint egy kastély és egy múzeum ötvözete… na de a probléma; náluk tartózkodás közben valahogy nem érezni, de ahogy kilépünk az ajtón mindenünk iszonyat büdös. Penész/doh szagú. A ruháink, a cuccaink, a hajunk. Ők is mindig büdösek bárhova megyünk, vagy ha jönnek hozzánk. Más is érzi, már utána kérdeztem.

Azt, hogy a háztól vagy a bútoroktól azt passzolom, de a probléma nyilvánvaló.

Ők viszont ebből semmit nem érzékelnek és fogalmam sincs hogyan lehetne kíméletesen közölni. Anno anyukám mindig mondta, hogy ő soha nem akar majd ilyen meg olyan lenni, szóljak neki mindenért. Aztán bármikor előjött valami ami miatt szóltam, legyintett, hogy neki így jó stb. Tartok tőle, hogy ez is csak egy legyintés lenne, hogy ők nem érzik, jó ez így, mondjuk ha nem, akkor sem hiszem hogy ugranának eladni a házat meg a bútorokat.

Nekem viszont ez nagyon kellemetlen. A látogatásokat mindig hajmosós napra tesszük. Ahogy hazaérünk mindenünket dobjuk a tűzre… na jó nem, de azonnal mosás minden a télikabátokat, sapkákat és táskákat is beleértve. Nem szeretek már menni velük sehová mert tudom, hogy büdös vagyok, ha tőlük indulunk és áthívni sem szeretek senkit hiába ők mondják mindig.

Most még egye a fene ellavírozgatok ebben így vasárnaponként, de egy (kis)városban lakunk, a fiam most még kicsi, de nagyon tartok tőle, hogy mi lesz ha nagyobb lesz és majd náluk akar aludni, onnan iskolába menni. Nem szeretném, hogy ezzel a szaggal menjen iskolába vagy bárhova mert nagyon erősen érezni illetve az is jó lenne, ha ők sem ezzel a szaggal jelennének majd meg esetleges óvodai/iskolai eseményeken.

Persze a probléma összetettebb és írhatnék még 30db A4-es oldalt, hogy ez miért is rossz mindenkinek, de saját részről nekem ez a fontos.

HELP!

tegnap 23:35
 1/4 tejjelkifili ***** válasza:
100%

Nekem ez nem tűnik vész témának. És muszáj szólnotok, mert ilyen szintű penész egészségre is káros.

Szerintem simán ezt mond neki amit leírtál, hogy mit éreztek a ruháitokban és lehet ők nem érzik, mert mindig ebben vannak, de valamit csinálni kell, mert egészségre káros lehet.

tegnap 23:41
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Valami nyilván büdös...

Ha ennyire rossz, akkor nem mentek, vagy csak ritkábban. De mosni akkor is kell majd.

Egyébként lehet hogy penész, azt meg meg lehet elvileg oldani ózonos fertőtlenítéssel. Ha ennyire tisztaságmániások, akkor talán ők is akarják majd. Remélhetőleg bejön..

tegnap 23:42
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Vegyetek, vagy béreljetek egy nagyobb teljesítményű ozongenerátort, az teljesen megszüntet minden szagot.

Arra vigyázni kell, hogy minden élőlényt, növényt el kell távolítani, az éppen kezelt helységből, mert megöli őket az ózon.

Bútorok sem lesznek ódon szagúak, szekrényeket is érdemes kinyitni.

ma 00:02
 4/4 anonim ***** válasza:

A háztól van.

Rossz (vagy nincs) vízszigetelés a falakban, ezért vizesednek a falak, ettől állandó dohszag van a lakásban, amit csak az nem érez, aki ott él.

Azért ekkora problémát nem kell belőle csinálni, mert ha utána kiszellőztetik a kabátot, akkor nem kell kimosni.

Én elmondanám nekik ezt egyszerű szavakkal, tárgyilagosan. CSak nem sértődnek meg. De ha igen, a tény attól is tény.

ma 00:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!