Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan lehetne ezt anyósékkal...

Hogyan lehetne ezt anyósékkal kíméletesen közölni?

Figyelt kérdés

Mióta együtt vagyunk a férjemmel, szinte minden szenteste anyóséknál voltunk. Már van két gyerekünk, és szeretném hogy ez az ünnep a családunké legyen. Egyik nap úgyis hozzájuk megyünk, mert midnig ebéd van, a másik napon pedig anyuékhoz.

Ők igényt tartanak ránk, és előre látom meg lesz sértődve. Pedig tudom neki is fárasztó mindig főzőcskézni szentestére is, meg másnapra is. Plusz még sokszor dologzik is mert olyan a munkahelye.

2012. nov. 19. 13:52
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
ezzel mi is így vagyunk, ezért előre közöltük velük(mindkét nagyszülőkkel), hogy karácsony melyik napján tudunk menni hozzájuk. Így megelőztük őket, tudatva velük, hogy nem szenteste! Nem lett belőle sértődés, mert nem ők mondták meg, hogy mikorra várnak. Ti is család vagytok, a szenteste a tiétek, másnap mentek, így nincs belőle vita:-)
2012. nov. 19. 13:56
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Először a férjeddel beszéld meg, hogy azonos véleményen legyetek mindketten. Aztán meg lehet győzni anyósodat. Mond el neki, amit leírtál, hogy 4 fős,családi szentestét szeretnétek, egy napot úgyis náluk fogtok tölteni, meg hát az sem mellékes, hogy tisztában vagy azzal, neki mennyi fáradtság, ha kétszer is mentek. Közöld, hogy nem akarod megsérteni, szerettek ott lenni, de nektek is kell a saját szenteste.
 3/20 anonim ***** válasza:
83%
Kicsit késő mar ahhoz, hogy harag nelkul megoldható legyen. Akkor kellett volna, amikor az elso gyerek született. Mindenképpen a parodnak kell közölnie velük.
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Mi is így voltunk, amíg meg nem született a fiam. Akkor megmondtuk, hogy szenteste itthon vagyunk, mindenki csak utána.

Volt egy kis sértődés, de a férjem jól kezelte, azt mondta, hogy nem akar vándorcigánykodni, hogy egyik évben ide jövünk másikban meg én anyámékhoz, mert akkor már így lenne igazságos, hanem már mindenkinek van saját szűk családja, a szélesebb családi kört majd első és második nap látogatjuk.

Kénytelenek voltak elfogadni.

Csak előre szólj, mondjuk még a héten, hogy legyen ideje felkészülni, mert nagyobb a sértődés, ha már mindent beleng a karácsonyi hangulat!

2012. nov. 19. 13:58
 5/20 anonim ***** válasza:
89%

Kedves mama, papa!

Idén csak 26-án számítsatok ránk a karácsonyi ünnepség miatt, mert úgy döntöttünk Pistikével (férj), hogy a szentestét 4-ben, a gyerekekkel együtt töltjük.

Természetesen a szokásos karácsonyi sütit szívesen megsütöm 26-ra és kora reggel már jövünk hozzátok, hogy segítsek neked kedves anyuka az ebéd készítésében!

2012. nov. 19. 13:59
 6/20 anonim ***** válasza:
46%
És ha áthívnátok és te főznél? :)
2012. nov. 19. 14:01
 7/20 anonim ***** válasza:
9%
Mi rögtön kikötöttük, hogy ha egymáshoz tartozunk, akkor a 24. a miénk, csak! Jegyesek lettünk, és beváltottuk. Utána már nem kérdeztek, beosztottuk a rokonokat, egyik felére 25, másik felére 26. án kerül sor, 24. én a telefont sem vesszük fel. Ja, jöhettek azzal, hogy mi van, ha fontos, egyszer felvettük, erre a röhögés a telefonba, hogy -boldog karácsonyt- én meg mondtam, hogy a tiéd legyen boldogabb, ha már nekem így elszúrtad, miattad kellett felkelnem a családi vacsorától, ami nálunk nem szép dolog...
2012. nov. 19. 14:04
 8/20 anonim ***** válasza:
85%
Valaki boldog karácsonyt kívánt Neked és ezzel elszúrta az ünnepedet? Ne haragudj, de elég furcsa vagy.
2012. nov. 19. 14:08
 9/20 anonim ***** válasza:
80%

Ma 14.04, irigylem a problémáidat...

Bár nekem is ez lenne a legnagyobb bajom, hogy valami dög karácsonykor Boldog Karácsonyt kíván... Atyaég..

2012. nov. 19. 14:10
 10/20 anonim ***** válasza:
34%

7-es válaszoló:

Ezt a nagy problémát...

2012. nov. 19. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!