Hogyan lehetne ezt anyósékkal kíméletesen közölni?
Mióta együtt vagyunk a férjemmel, szinte minden szenteste anyóséknál voltunk. Már van két gyerekünk, és szeretném hogy ez az ünnep a családunké legyen. Egyik nap úgyis hozzájuk megyünk, mert midnig ebéd van, a másik napon pedig anyuékhoz.
Ők igényt tartanak ránk, és előre látom meg lesz sértődve. Pedig tudom neki is fárasztó mindig főzőcskézni szentestére is, meg másnapra is. Plusz még sokszor dologzik is mert olyan a munkahelye.
Mi is így voltunk, amíg meg nem született a fiam. Akkor megmondtuk, hogy szenteste itthon vagyunk, mindenki csak utána.
Volt egy kis sértődés, de a férjem jól kezelte, azt mondta, hogy nem akar vándorcigánykodni, hogy egyik évben ide jövünk másikban meg én anyámékhoz, mert akkor már így lenne igazságos, hanem már mindenkinek van saját szűk családja, a szélesebb családi kört majd első és második nap látogatjuk.
Kénytelenek voltak elfogadni.
Csak előre szólj, mondjuk még a héten, hogy legyen ideje felkészülni, mert nagyobb a sértődés, ha már mindent beleng a karácsonyi hangulat!
Kedves mama, papa!
Idén csak 26-án számítsatok ránk a karácsonyi ünnepség miatt, mert úgy döntöttünk Pistikével (férj), hogy a szentestét 4-ben, a gyerekekkel együtt töltjük.
Természetesen a szokásos karácsonyi sütit szívesen megsütöm 26-ra és kora reggel már jövünk hozzátok, hogy segítsek neked kedves anyuka az ebéd készítésében!
Ma 14.04, irigylem a problémáidat...
Bár nekem is ez lenne a legnagyobb bajom, hogy valami dög karácsonykor Boldog Karácsonyt kíván... Atyaég..
7-es válaszoló:
Ezt a nagy problémát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!