Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan lehetne ezt anyósékkal...

Hogyan lehetne ezt anyósékkal kíméletesen közölni?

Figyelt kérdés

Mióta együtt vagyunk a férjemmel, szinte minden szenteste anyóséknál voltunk. Már van két gyerekünk, és szeretném hogy ez az ünnep a családunké legyen. Egyik nap úgyis hozzájuk megyünk, mert midnig ebéd van, a másik napon pedig anyuékhoz.

Ők igényt tartanak ránk, és előre látom meg lesz sértődve. Pedig tudom neki is fárasztó mindig főzőcskézni szentestére is, meg másnapra is. Plusz még sokszor dologzik is mert olyan a munkahelye.

2012. nov. 19. 13:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Mi áthívtuk Őket szentestére. Előre megbeszéltük, hogy 4-re jöjjenek, akkor jön a Jézuska. Erre megérkeztek fél 7-kor. Nekik estem, mert addig az egyik szobában várakoztunk a gyerekekkel, mert az ajándékok a fa alatt voltak már. Én voltam a hülye, hogy megvártam őket.

Azóta eszükbe sem jut a közös szenteste, remélem örökre szégyellik e miatt magukat.

Ja, és anyósom hozott 2 szelet rántott húst a fiának, mert a fia azt szereti. Legszívesebben kivágtam volna az ajtón húsostul mindenestül együtt, de azóta már kis is tettem anyósomat.

Van aki javíthatatlan és így is úgy is sértődés van belőle.:( Én ezen már rég túltettem magam, sokkal többre értékelem az igaz barátságokat, kapcsolatokat, mint azt, hogy látszat jóba legyek anyósommal aki ott szól be nekem ahol csak tud, mert az első perctől utál engem, elvettem tőle a drága fiacskáját.

Én a helyedben simán megmondanám nekik, hogy mostantól másképp lesz és kész.

2012. nov. 19. 14:16
 12/20 anonim ***** válasza:
11%
7. es vagyok. Nálunk a 24. tényleg szent dolog, ha valaki nem tiszteli, ő baja. Kár, hogy ez az oldal csak a pénzéhes karácsonyt is biznisznek tartó egyénekkel van tele. Nálunk még mindig a hagyományt jelenti, és 24. én asztalhoz ülés után nem szokás felkelni az asztaltól, sajnálom, ha ennyire tudatlanok vagytok.
2012. nov. 19. 14:25
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem hogy tudatlanság az, ha más családoknál más a szokás.

Nem tudom mekkora gyerekeid vannak, de az én 2 és 4 évesem az év másik 364 napján sem tud 15 percnél tovább ülni az asztalnál, arról nem beszélve, hogy az alatt 2* leeszik magukat, 2* inni kérnek, tehát kb. 4* felkelek én is csipp-csupp dolgokért. Mellesleg ha csörög a telefon nem kötelező felvenni.

2012. nov. 19. 14:30
 14/20 anonim ***** válasza:
12%

Igen, minden családban más a szokás, de azért gyorsan lepontoztatok a mi szokásainkért...

Felvettem, mert előtte, azon a délelőttön szóltam anyukámnak, hogy aznap ne hívjon, csak ha életveszélyről van szó, másnap 11-re megyünk hozzájuk, majd akkor kívánunk boldog karácsonyt. Erre 5 kor cseng a telefon, a gyomrom összeugrott, hogy direkt szóltam, ne hívjon, mert másnap megyünk, szóval biztos baj van. Erre beköpi, hogy boldog karácsonyt, és semmi más mondanivalója nem volt. Elnézést, hogy én erre felkaptam a vizet. A gyerekek 6 és 5 évesek, de előtte sem szokott gond lenni, valahogy nem azok az asztaltól elmászkálós fajták, év közben sem.

2012. nov. 19. 14:37
 15/20 anonim ***** válasza:
91%
Hogy jutottál el oda, hogy aki nem veszi halálos sértésnek, ha egy ismerőse gondol rá Karácsonykor az pénzéhes? Nem látom az összefüggést.
2012. nov. 19. 14:43
 16/20 anonim ***** válasza:
89%

Kérdd meg a férjed, hogy mondja ő, de az sem tragédia, ha te mondod meg a férjeddel együtt, hogy ne haragudjon,de idén szeretnétek, ha szenteste csak ti lennétek együtt, a következő napokon pedig találkozhattok.

Egy korábbi válaszolónak: a szentestét megtiszteled, de anyukádat, a gyerekeid nagymamáját nem...

2012. nov. 19. 14:53
 17/20 anonim ***** válasza:
87%

Utolsó: valamibe bele kell kötni:)

Akkor én is pénzéhes vagyok, mert felhívom anyukámat szenteste, és boldog karácsonyt kívánok neki, pedig másnap megyünk hozzájuk...

De mivel életem első 25 évében velük töltöttem a szentestét, hiányérzetem lenne, ha nem mondhatnám aznap már neki hogy boldog karácsonyt. Ha ettől pénzéhes vagyok, ám legyen:D

2012. nov. 19. 15:02
 18/20 anonim ***** válasza:
0%

Hát igen, valamibe bele kell kötnötök :)

Szeretem anyukámat, tisztelem is, de mint látszik, ő nem tiszteli a családom... na jó, nem süllyedek, csámcsogjatok tovább egyedül.

-persze tudom, erre is kontráztok majd, legyen az a boldogságotok-

2012. nov. 19. 15:09
 19/20 anonim ***** válasza:
87%
15. vagyok. Belátom tudatlan és pénzéhes vagyok, mert nem sértődöm meg, ha a szüleim felhívnak.
2012. nov. 19. 15:09
 20/20 A kérdező kommentje:

Kérlek ne vitatkozzatok!

Ő is leírta a véleményét, én ezt kértem, ne itt vitassátok meg hogy helyes-e amit tett.

Mindenkinek köszönöm a választ, ezek szerint nem vagyok egyedül a problémával...

Áthívni nem fogom őket, mivel épp ez a lényeg. Had legyen a mi ünnepünk. Négyünké.Ja, és persze ezen a napon van a nagylány szülinapja is. Ezzel is gondok szoktak lenni, mert ők soha nem érnek rá átjönni délben (azt akkor ünnepeljük), mondván majd este azt is. Éppen azért tartjuk délben hogy ne forrjon össze a karácsonnyal, mert gyerekként azért ez még számít szerintem.

Hát lesz ami lesz, megmondjuk hogy ebédre szívesen várunk mindenkit, de nekünk háromtól program van. (ilyenkor el szoktunk menni az istentiszteletre)

2012. nov. 19. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!