Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik együtt laknak a szülőkkel...

Akik együtt laknak a szülőkkel / anyósékkal, azoknál mennyire akarják befolyásolni a gyereknevelési technikákat? Jó / rossz tanácsokat kaptok? Életetek egyéb területén mennyire szólhattok bele a dolgokba?

Figyelt kérdés
Úgy értem ezt a kérdést, hogy hálát várnak, ill. irányítási lehetőséget azért, mert megengedték hogy ott lakjatok?
2009. jún. 23. 18:01
 1/6 anonim ***** válasza:
szia!szerintem a kismamáknak mindig hallgatniuk kell a már tapasztalt vagy tapasztalatlan kívülállók "tanácsait"főleg a rokonokét:(de ha már bevállaltad a babát akkor csak az ösztöneidre hallgass különben beleörülsz az ellentétes véleményektől.a nagyik különben is más világban nevelték gyerekeiket.(azért tudnak jó tanáccsal szolgálni de a baba a tied meg a párodé)
2009. jún. 23. 18:10
 2/6 A kérdező kommentje:

Én anyóssal élek együtt, és amíg vissza nem szóltam erélyesebben, addíg meg akarta mondani, mikor mit csináljak a babával.

Pl. amikor hazajöttünk a kórházból közölte, hogy 1 hét múlva már át kell aludnia az éjszakát a babának

örök téma, hogy mikor mit adok enni neki, nem értette meg, miért akarom csak szoptatni fél éves koráig, mivel az ő gyerekei, unokái már 3-4 hónapos korukban húst ettek

1 hetes gyerekemnél ordítva rohant be, amikor másfél órával fürdés előtt éhes volt és megetettem, mert akkor hogy fog enni utána???

miért takarom be éjszakára (még télen) a gyereket, nem baj ha jéghideg a keze, neki is mindig olyan (megjegyzem 17 fokig lehűlt a szoba, és nem szabadott éjszaka rárakni a tűzre, persze ezt már nem hagytam, mivel még én is fáztam)

Ez csak néhány példa a gyerekkel kapcsolatban, és akkor a többiről nem is szóltam (legjobbak azok, amikor nem tetszik neki, hogy a saját cuccaimat pl. váza, száraz virágcsokor, díszek, stb odahozom a lakásba, mert már van ott, persze olyan ami az övé és nem szabad elmozdítani őket a helyükről)

2009. jún. 23. 19:32
 3/6 anonim ***** válasza:

Hűű elég rémisztő amiket leírtál.

Én is a párom szüleinél lakunk. De szerencsére nem szólnak bele, jó Apósom néha egy kicsit gyagya mert olyan evidens dolgokat mond, hogy csináljak(pl.padlóburkoló van fent a nappaliban nálunk és mikor jön fel a lépcsön és látja, hogy a 10 hónapos kisfiunk a lépcső korlátjába kapaszkodva araszolgat akkor mondja, hogy adjak rá zoknit, meg ilyenek)

Bár azt, hozzá tenném, hogy elég hamar rájöttek, hogy egy hárpia vagyok ;) :D szóval jobban teszik ha nem szólnak bele a dolgainkba. :)

Amúgy azt az elvet vallom, hogy nekik is megvolt a lehetőségük a gyereknevelésre mikor az ő gyerekeik kicsik voltak, az én gyerekemet ne akarják nevelni.

Épp most jött fel Apósom, hogy vacsiztatom a kisfiúnkat?? 22:00 óra elmúlt és képes ilyen lüke dolgokat kérdezni.

Szóval fárasztóak. :)

2009. jún. 23. 22:10
 4/6 anonim ***** válasza:

Mi egy kétgenerációs házban lakunk együtt anyósékkal. Teljesen külön lakásunk van, ők alúl, mi pedig a felső szinten. Lehet, hogy ezért, de semmibe nem szólnak bele. Ellenben nagyon sokat segítenek, mind anyagi mind más szempontból. Mióta megszületett a kisfiam (9 hónapos), én még nem főztem magunknak, csak a babának. Mindig vigyáznak a gyerkőcre rá ha megkérem őket, és ha nincs itthon a párom, bárhová el is visz minket anyós kocsival.

Nem várnak hálát érte, és még pénzt sem fogadnak el, csak a párom kajajegyét.

Tudom, hogy nagy szerencsém van, és tisztelem és becsülöm is Őket.

2009. jún. 24. 10:56
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat

Utolsónak: szerencsés vagy

2009. jún. 24. 20:01
 6/6 anonim ***** válasza:
Mi az én szüleimnél lakunk,de MINDENBE belebeszélnek.Nem egy eszeveszett vitám volt emiatt apámmal.Beleszólt ugyan ugy nekem is,hogy hányszor szoptatom meg eleinte(fél évig csak szopott),most hogy eszik mást is,mindig nézi,hogy mit adok neki,és belebeszél.Meg hogy mit adok rá.Ez vékony,ebbe fázni fog,ez vastag,megfog sülni.Ha valamit nem engedek meg,biztos az ellenkezöjét mondja neki,meg biztatja,hogy csinálja.Meg ha tudom,hogy nem fázik,és nem öltöztetem jobban fel,elkezd jajjgatni,hogy jajj arany kislányom,látod milyen anyád van,azt akarja,hogy megbetegedj.Ezen totál kakadok,hogy lehet egy felnött embernek ennyi esze,hogy ilyent mond.Meg még sorolhatnám sajnos.Anyám szerencsére nem ilyen
2009. jún. 25. 06:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!