Akik együtt laknak a szülőkkel / anyósékkal, azoknál mennyire akarják befolyásolni a gyereknevelési technikákat? Jó / rossz tanácsokat kaptok? Életetek egyéb területén mennyire szólhattok bele a dolgokba?
Én anyóssal élek együtt, és amíg vissza nem szóltam erélyesebben, addíg meg akarta mondani, mikor mit csináljak a babával.
Pl. amikor hazajöttünk a kórházból közölte, hogy 1 hét múlva már át kell aludnia az éjszakát a babának
örök téma, hogy mikor mit adok enni neki, nem értette meg, miért akarom csak szoptatni fél éves koráig, mivel az ő gyerekei, unokái már 3-4 hónapos korukban húst ettek
1 hetes gyerekemnél ordítva rohant be, amikor másfél órával fürdés előtt éhes volt és megetettem, mert akkor hogy fog enni utána???
miért takarom be éjszakára (még télen) a gyereket, nem baj ha jéghideg a keze, neki is mindig olyan (megjegyzem 17 fokig lehűlt a szoba, és nem szabadott éjszaka rárakni a tűzre, persze ezt már nem hagytam, mivel még én is fáztam)
Ez csak néhány példa a gyerekkel kapcsolatban, és akkor a többiről nem is szóltam (legjobbak azok, amikor nem tetszik neki, hogy a saját cuccaimat pl. váza, száraz virágcsokor, díszek, stb odahozom a lakásba, mert már van ott, persze olyan ami az övé és nem szabad elmozdítani őket a helyükről)
Hűű elég rémisztő amiket leírtál.
Én is a párom szüleinél lakunk. De szerencsére nem szólnak bele, jó Apósom néha egy kicsit gyagya mert olyan evidens dolgokat mond, hogy csináljak(pl.padlóburkoló van fent a nappaliban nálunk és mikor jön fel a lépcsön és látja, hogy a 10 hónapos kisfiunk a lépcső korlátjába kapaszkodva araszolgat akkor mondja, hogy adjak rá zoknit, meg ilyenek)
Bár azt, hozzá tenném, hogy elég hamar rájöttek, hogy egy hárpia vagyok ;) :D szóval jobban teszik ha nem szólnak bele a dolgainkba. :)
Amúgy azt az elvet vallom, hogy nekik is megvolt a lehetőségük a gyereknevelésre mikor az ő gyerekeik kicsik voltak, az én gyerekemet ne akarják nevelni.
Épp most jött fel Apósom, hogy vacsiztatom a kisfiúnkat?? 22:00 óra elmúlt és képes ilyen lüke dolgokat kérdezni.
Szóval fárasztóak. :)
Mi egy kétgenerációs házban lakunk együtt anyósékkal. Teljesen külön lakásunk van, ők alúl, mi pedig a felső szinten. Lehet, hogy ezért, de semmibe nem szólnak bele. Ellenben nagyon sokat segítenek, mind anyagi mind más szempontból. Mióta megszületett a kisfiam (9 hónapos), én még nem főztem magunknak, csak a babának. Mindig vigyáznak a gyerkőcre rá ha megkérem őket, és ha nincs itthon a párom, bárhová el is visz minket anyós kocsival.
Nem várnak hálát érte, és még pénzt sem fogadnak el, csak a párom kajajegyét.
Tudom, hogy nagy szerencsém van, és tisztelem és becsülöm is Őket.
Köszönöm a válaszokat
Utolsónak: szerencsés vagy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!