Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A férjem 3 gyereket szeretne,...

A férjem 3 gyereket szeretne, és így is egyeztünk meg, de én megállnék kettőnél. Hogyan lehet ezt kíméletesen közölni?

Figyelt kérdés
Nem tartom korrektnek, hogy most akarok ezen változtatni, hisz a kezdetektől nagy családban egyeztünk meg. Már nevet is talált a harmadiknak, nagyon lelkes, pedig még csak 1-2 év múlvára tervezzük. Én úgy érzem, kettővel eljutottam az állóképességem maximumára. Amikor aranyosak, akkor én is akarok hármat, de amikor rossz napunk van, akkor úgy érzem, a kettő is túl sok. Nem tudom, bele merek-e vágni a harmadikba. Ráadásul nagyon szeretném már visszakapni a régi életem egy részét, újra rendesen keresni, más emberekkel is találkozni, kicsit magam lenni, és bár gyerekek mellett is teszek ezt-azt, ami a saját hobbim vagy célom felé visz, de ez így nem olyan. Nem tudom, hogyan mondjam el neki, hogy nem akarok többet, mert egyrészt magam sem vagyok biztos benne, másrészt tudom, milyen lelkesen vágyik rá. Mit tennétek a helyemben?
2015. aug. 9. 12:21
 1/10 anonim ***** válasza:

Ez később sem fog változni,úgy érzed?

Egyébként én ha biztos lennék abban, hogy nem kell több,akkor én szólnék minél hamarabb, hogy annyira ne élje bele magát.

Ha beszélsz vele a dologról akkor mindenképpen mondd el,hogy azért nem mered/akarod bevállalni a 3.-at mert... És akkor biztos megfog érteni.

2015. aug. 9. 12:28
 2/10 anonim ***** válasza:
62%

Én a 2. terhesség végén a semmiből belemorogtam a levegőbe már, hogy na ez itt a határom. Kettő elég. Mondta, hogy dehát 3-4, de belátta, hogy akkor megbolondulok, felmértem, kettővel bírok el és így is sokat be kell már segítenie, mert nekem tényleg a kettő kis különbséggel lett az, ahol rezeg a léc, de még egyben tudom tartani.

Nem kell ezt szerintem túlbeszélni, mond egyszer te is bele a levegőbe, hogy itt van a határod és majd mond rá valamit, lehet ő is ezt látja amúgy.

2015. aug. 9. 12:30
 3/10 A kérdező kommentje:
Fogalmam sincs, hogy később mi lesz. Én sem vagyok teljesen biztos abban, hogy nem akarom, de úgy érzem, hogy most nem bírok el több gyerekkel. Félek, ha bevállalom, és nem megy, akkor annak az egész család issza meg a levét. Néha így is érzem már, hogy elegem volt, ki akarok szakadni, csendet akarok és egyedüllétet, saját munkahelyi célokat (nem vagyok egy karrierista alkat, tényleg nem), stb. És ha belegondolok, hogy ez még egy babával évekre tolódik el, úgy érzem, megőrülök. De közben látom, hogy a párom milyen remek apa, iszonyú sokat segít, amikor csak ideje van rá. Ő tényleg olyan apa, amiről minden gyerek csak álmodhat. Én meg...
2015. aug. 9. 12:31
 4/10 anonim ***** válasza:
Később a meglévő gyerekeid már nagyobbak lesznek, tudnak neked segíteni. Hidd el, tapasztalatból mondom, már egy 5-6 éves segítsége is sokat tud jelenteni, ők is sok mindent meg tudnak csinálni önállóan, és jó is, ha minél előbb rászoktatjuk őket, hogy segítsenek otthon. Az meg, hogy hogyan éled az életedet, nem a gyerekeid számától függ, hanem tőled.
2015. aug. 9. 12:41
 5/10 anonim ***** válasza:

Hány éves vagy? Várjál es később meglátod, h vágy e rá vagy sem. A ferjed is nyilvan a csalad boldogságát akarja aminek Te az édesanya, feleség, nő vagy a motorja. Boldog feleseg boldog ferj es gyerekek.

Gyerekek között mennyi a korkülönbség mennyi idősek? Kis korkülönbseg nagyon sok energiat követel, teljesen érthető, hogy úgy érzel ennyi elég. Adj időt magadnak.

2015. aug. 9. 13:16
 6/10 anonim ***** válasza:
várjál vele 3-4-5 évet a 3. gyerekel igy lesz időd dolgozni és a kicsik is nagyobbak lesznek . nekem kis korkülönbségel születek és én sem akartam jó hosszu ideig 3. gyereket 6,5 évig ,ma 3 gyerekem van .
2015. aug. 9. 13:35
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem igazán érte a kérdésedet. Ha jó a kapcsolatotok, akkor nyilván azt szeretné, hogy boldog légy, így elfogadja a véleményedet. Mondd el neki, mit érzel, mit gondolsz, és kész. Nem kell a fondorkodás, taktikázás, „kíméletes” közlés.
2015. aug. 9. 13:39
 8/10 A kérdező kommentje:

Csak nem akarom megbántani őt, nagyon szeretem a párom. Ezért fájna azt mondani neki, hogy nem akarok többet.

A gyerekek most 3 és 1 évesek. Úgy gondoltuk még az elején, hogy simán bírjuk, és akkor "egyben" babázunk, nem megszakítással. De ha most jön még egy baba, ez túl sok lesz, szerintem.

2015. aug. 9. 14:03
 9/10 anonim ***** válasza:
Beszélgessetek róla. Elmondod, hogyan érzel most. Nincs ebben semmi kivetnivaló. De rengeteg megoldás létezik, pl vártok a harmadikkal vagy a harmadikkal egy időre a férjed megy gyedre. Mi is három gyereket szeretnénk, de nekem a kilenc év itthonlét, munkából kiesés sok lenne, ezért a férjem is eljön gyedre. Az első gyerkőcnél pl nyolc hónapos korától ő volt itthon, a következőknél meg meglátjuk. Ha ennyire lelkes, akkor lehet, hogy szívesen vállalná. Az én férjem pl maga találta ezt ki még a gyerek,fogantatása, sőt a házasságkötésünk előtt, nálunk nagyon bevált ez a felállás.
2015. aug. 9. 15:11
 10/10 anonim ***** válasza:
3 és 1 éves gyerekek mellett nem is csodálom,hogy soknak érzed a jelenlegi helyzetet.Mondom ezt úgy,hogy 3 gyereket nevelek. De Elmúlt 3 éves az első,amikor teherbe estem a ketteskével.A 2. után viszont 5 évre vállaltuk be a 3. babát.Kellett annyi idő,hogy fellélegezzünk,kitisztuljon az elmém. :D Utána viszont vágytam nagyon a 3-ra. De jó volt,hogy a többi már tényleg nagyobbacska volt.Sokat jelent.Ilyen kis korkülönbségnél én tuti várnék..ajaj..nem is keveset. Most 5 éves lesz a 3. gyerekünk,kerülget a 4. gondolata... :D Szóval szerintem ne igyál előre a medve bőrére..ne lombozd le a férjed,hisz még magad sem tudod mit akarsz. Beszélgessetek,hogy várjatok még,mert most elég ennyi,kimerülsz és nem bírod,aminek nem lesz jó vége.Sem a gyerekekre sem a házasságotokra nézve.Annyit nem ér a kapkodás. Nyugi... aztán majd kiderül pár év múlva mire döntötök.
2015. aug. 9. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!