Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Férfi közel 50 évesen miért...

Férfi közel 50 évesen miért nem vesz lakást, ha már megteheti?

Figyelt kérdés

Az a lényeg, hogy ennek a pasinak csak 40 éves korában lett jó fizetése, de akkorra olyan jó fizetése lett, hogy mostanra már egy összegben, hitel nélkül meg tud venni egy lakást, de nem teszi, mert mindig azt mondja, hogy egyik sem ér annyit és hogy őt senki ne nézze hülyének hogy majd "30 milliót fizet egy kutyaólért".

Szerintem 40 éves koráig annyira hozzászokott a spóroláshoz, mert addig semmire nem volt pénze, emlékszem kocsija sem volt, hogy fejben már nem tud átállni hiába keres havi nettó millió felett.

tegnap 23:27
 1/6 anonim ***** válasza:

Autót nem venni mondjuk okos.

De a lakással szerintem azt nem látja, hogy ez nem egy használati cikk (akár mint az autó) hanem ez egy befektetés is. Megőrzi a pénze az értékét, egy bankszámlán meg elveszíti. Meg persze nem megy el pénze bérlésre.

Esetleg ha másba van fektetve a pénze, akkor lehet racionális. Ha pl államkötvényeket vett, vagy tőzsdézik.

tegnap 23:34
 2/6 A kérdező kommentje:

# 1

viccen kívül lehet agyban sem oké már a pasas. Azt is mondta, hogy minek vegyen lakást eleve, hiszen gyereke nincs aki megörökölje, és amúgy egyszer mind meghalunk, szóval még ha saját a lakásunk, akkor is elveszítjük.

tegnap 23:39
 3/6 anonim ***** válasza:
Ezek szerint te nő vagy kérdező 🙂
tegnap 23:40
 4/6 anonim ***** válasza:
Ismerek pont ilyet kettőt is.
tegnap 23:41
 5/6 anonim ***** válasza:

#2 Ez is racionális, amit mond. Van olyan pénzügyi konstrukció, hogy aki idős az fel tudja élni a lakása értékét. És akkor meg végülis mindegy.

Csak az nem mindegy, hogy addig még van 20-30 éve ami nagyon sok idő. És ezalatt a lakás értéke fel menne rengeteget.

tegnap 23:44
 6/6 anonim ***** válasza:

Én is ismerek egy ilyet.

Annyi a különbség, hogy egyrészt az én ismerősöm alapból nem spórol, például szórakozásra, ruhákra szerintem pont, hogy szórja a pénzt, másrészt pedig olyan a munkája, hogy benne van a pakliban egy hosszabb külföldi kiküldtés, áthelyezés...

Ettől függetlenül nekem is furcsa az ilyen, de szerintem a nők és férfiak alapvetően máshogy állnak az ilyesmihez (a nőknek fontosabb a biztonság, fészekrakó-ösztön stb.). 🙂

ma 00:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!