Aki megtehette, miért adta be később a gyereket oviba, kb. 4 évesen?
Azt tudod, hogy most már ezt nem lehet megtenni? Az oktatási hivataltól kell igényelni jó előre és komoly indokkal.
Egyébként mi azért kértünk felmentést, mert abszolút éretlen volt, neuropszichológus szerint 1 éves lemaradásban volt akkor, de ez meglátszott abban is, hogy nem lett szobatiszta kereken 3-ra (és utána 2 nappal kellett volna kezdenie, mert augusztus legvégi).
2. Válaszoló, de lehetséges.
Pl kisfiam majdnem 4 évesen válik óvodakötelessé, ugyanis novemberi. Azon tanév szeptemberétől óvodaköteles, mikor már betöltötte a 3 évet. Mivel novemberben tölti a 3 évet, következő szeptembertől lesz óvodaköteles. Tehát majdnem 4 évesen.
Vannak fejlesztésre szoruló dolgok amik miatt úgy döntöttünk akkor kerül óvodába mikor oviköteles lesz. Ez egy hónappal a 4. Szülinapja előtt lesz esedékes.
Közben született tesó meg jött ez a csodás helyzet, szóval kicsit sem bántam meg. Nem veszített semmit.
3-as, külön kiemelte a kérdező, hogy NEM ARRA GONDOLT, amikor évvesztesség miatt kezd valaki majdnem 4 évesen...
Ha pedig nem évvesztes, akkor csak kérvényezéssel maradhat 4 éves koráig.
En 4,5 eves korig itthon szerettem volna tartani annyira mindenhonnan azt olvastam, hogy az anya mellett jo a gyereknek minel tovabb, es mivel otthonrol dolgoztam mar akkor is, meg tudtam volna oldani (kulfoldon elunk, csak 5 eves kortol kotelezo az ovi).
Ami miatt vegul 2 eves kora elott bolcsis lett, az a szemelyisege, egydzeruen ezt igenyelte. Delutan 2-ig volt bent, es oviba is akkorra megyek erte. Imadta, es az ovit is annyira szereti, hogy reggel hatra sem nez, ugy szalad be.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!