Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Az óvónők sosem látnak semmi...

Az óvónők sosem látnak semmi incidenst, nem tudnak semmiről, ami a gyerekek között történik. Szerintetek?

Figyelt kérdés
Viszonylag kis csoport, 20 fő alatt van a létszám, általában 3-an, 4-en betegek. 2 óvó néni van velük 8-16 óráig, és 1 pedagógiai asszisztens. Sajnos minden nap történik valami véletlen baleset, amiről később szerzünk tudomást. Vagy esetleg csak félig-meddig az óvó nénik elmondják, aztán otthon másképp mondja a gyerek.
tegnap 19:20
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
34%

Teljesen jól látja a kérdező, és bölcsiben és tanároknál is van ilyen, ők nem láttak semmit, nem tudnak semmiről.. általában azért, mert beszélgetnek a padon, tanárok meg csak nem akarnak tudomást venni a konfliktusokról.

Nem tudom ígérni, hogy máshol máshogy van, két bölcsit és két ovit fogyasztottunk el és pár sulit és mindenhol ez volt. Az egyik bölcsiben volt egy normális gondozónő, ő figyelt csak egyedül, de ő sem mindig. Hozzá kell szokni, nekem is nagyon-nagyon nehéz volt, hogy a gyerekem nem tudja megvédeni magát és nem tudom, mi történik vele, igazságosak-e, segítik-e.. általában nem volt jellemző a segítés, ezért is váltottunk gyakran.

tegnap 19:28
 2/18 anonim ***** válasza:
61%
Nálunk meg pár napja egy kisfiú fejét csapta szét a hinta, anyuka nem látott semmit, beszélgetett, kb mire feltűnt neki a dolog már hívták mások a mentőt meg próbáltuk ellátni a gyereket.
tegnap 19:34
 3/18 anonim ***** válasza:
3%
Minden munkavállaló olyan szinten végzi a munkáját, amilyen szinten megfizetik. Az állami óvodákban dolgozó óvónők fizetése már évtizedek óta közröhej tárgya, ennek megfelelő munkát lehet elvárni tőlük. Azt tudják garantálni, hogy délután ugyanannyi gyereket engednek haza, mint amennyit reggel átvettek megőrzésre, de azért a pénzért, amit kapnak, nem lehet többet elvárni tőlük. Akinek jobb színvonal kell, az lesz szíves magánóvodát keresni, ahol elvárhatja a megfelelő színvonalat, ha már egyszer elég sokat fizet.
tegnap 20:28
 4/18 anonim ***** válasza:
80%
3, ez azért nem így működik! Akkor ne menjen ovónőnek. Gyerekekről van szó!
tegnap 20:44
 5/18 anonim ***** válasza:
36%
Nem rajtuk kell bosszút állni
tegnap 20:44
 6/18 anonim ***** válasza:
68%

2-es, Anyuka hogy jön egy óvónős kérdéshez? Én nem értem csak?

3as Akkor keressen másik munkakört. Vagy az eüs is nyugodtan megölhet mindenkit, mert nincs megfizetve?

Kérdező, gyakori jelenség ez. Utána amikor tényleg súlyos dolog történik, próbálják mosni a kezeiket, de ugye akkor már nem lehet. Én ilyenekről hallok inkább, hogy beverte a fejét, hányt is, de nem szóltak a szülőnek. Munka után derült ki, hogy agyrázkódása van. Ilyenről többet is hallottam/láttam. Nálunk 1x játszhatják ezt el, többet nem dolgozik ott az óvónő, se pedig másik helyen, de még a csapból is az ő neve fog ömleni a médiából utána, az 100%.

tegnap 20:57
 7/18 anonim ***** válasza:
95%

Kisgyermek nevelő vagyok, és figyelünk, de kb pont akkor van minden ha elfordulok egy másik gyerekhez, vagy kiviszem tisztázni. Van olyan gyerek aki figyeli hogy nézem e és ha egy pillanatra nem akkor már támadja a társát, na ő j{n velem, ha olyan a helyzet.

Viszont van olyan szülő aki nagyítóval nézi a gyereket, és nem vicc naponta képes megkérdezni mi ez a pötty a gyereken, vagy pl a gyerek elaludta az arcát, ez nem az, ez harapás és én nem figyeltem, senki a közelébe nem volt, másnap semmi nem volt ott, ha harapás lenne az bekékül másnapra.

22 éve vagyok gnő soha nem volt nagy baleset, esések, viták igen, van gyerekem aki ovis, hát én tudom 1 vagy 2 ember nem állhat mind a 20 gyerek mellett.

Esnek, kelnek ilyenek a gyerekek, sokszor még ők sem tudják mi az a folt, mikor karcolta meg stb.

tegnap 20:59
 8/18 anonim ***** válasza:
71%

3-as, azért most már elég jól megnyomták a fizetésüket. Értem én, hogy állítják, hogy diplomás emberek, mennyit tanultak stb. stb. de Budapesten kívül azért az a fizetés, amit kapnak már nem számít rossznak.

Hogy a kérdésre is feleljek, elég sok a gyerek, és tényleg nincsenek ott mindenhol.

Attól függetlenül, ha a gyereknek baja lesz, nem mennék el szó nélkül mellette.

Amikor a lányomat beszoktattam, mi így jártunk:

A lányom felmászott a mászókára: I am the king of the castle.

Felmászott egy kislány mellé, a lányom közölte:

-Ez az enyém!

És lelökte a gyereket.

Konkrétan ott álltam mellette, mire észbe kaptam megtörtént. Ott akkor azon gondolkodtam, hogy ki az a mar.ha, aki elmegy óvónőnek, ez mekkora felelősség! Ezeket nem tudod megakadályozni. Nem ilyennek neveltem a gyereket, én is ledöbbentem rajta. Szerencsére gumiszőnyeg volt alatta, így a kislánynak nem lett semmi baja. De most gondolj bele, ha 30 gyerekre figyel, akkor simán vannak ilyenek.

Amúgy pont ovis koromban én is leestem a mászókáról, és eltört a gerincem.

tegnap 21:05
 9/18 anonim ***** válasza:
64%
A 2 úgy jön ide, hogy a szülő az 1 gyerekét nem figyeli de a pedagógus mind a 20 mellett álljon.
tegnap 21:13
 10/18 anonim ***** válasza:
73%
Én saját magamból indulok ki. Egész nap figyelek a 3 gyerekre. Semmi gond. Aztán van egy fél perc és megvan a baj. 😂
tegnap 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!