Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Az óvónők sosem látnak semmi...

Az óvónők sosem látnak semmi incidenst, nem tudnak semmiről, ami a gyerekek között történik. Szerintetek?

Figyelt kérdés
Viszonylag kis csoport, 20 fő alatt van a létszám, általában 3-an, 4-en betegek. 2 óvó néni van velük 8-16 óráig, és 1 pedagógiai asszisztens. Sajnos minden nap történik valami véletlen baleset, amiről később szerzünk tudomást. Vagy esetleg csak félig-meddig az óvó nénik elmondják, aztán otthon másképp mondja a gyerek.
tegnap 19:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
76%
Vagy sokszor nem akarnak látni. Persze van hogy tényleg másik gyerekkel foglalkozik épp 1 percet és megvan a baj.
tegnap 22:01
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk figyelnek, de nekem pl 2 fiam van, ha folyamatosan mellettük vagyok, egész nap, akkor is képesek esni meg beütni magukat. Én simán el tudom képzelni, hogy két gyerek összeverekszik, odalép az egyik óvónő, szétszedi őket, a másik közben inni ad valakinek, aki kért, a harmadik helyen egy gyerek meg megbotlik a mászóka közelében és úgy esik, hogy durván beüti a kezét. És ez simán megvan 10 mp alatt. És akkor a többi 20 gyerekről még nem is beszéltünk. Ha 10 óvónő lenne, akkor is lenne baleset.
tegnap 23:30
 13/18 anonim ***** válasza:
74%

6os, úgy jön oda hogy ha a szülő 1 gyerekre nem tud figyelni mert a pletyi fontosabb, akkor miért várják el az óvónőktől hogy 25 gyerekre maradéktalanul figyeljenek? Olyanokra is akikre a saját anyujuk képtelen?

Kérdező, ugye melletted még sose esett el a gyerek, nem lett foltja, semmi? mert ha igen milyen szülő vagy már hogy nem vagy képes figyelni a gyerekedre....

ma 05:40
 14/18 anonim ***** válasza:
71%

Egyszer 11 év alatt, akkor is láttam mi történik, csak nem voltam elég közel. Olyan sosem történt, hogy ne láttam volna!

Egyébként van egy-egy para mami, de a legtöbb kék-zöld foltot kérdez, horzsolást vagy harapást. Az enyém álla alján volt egyszer egy kisujjkörnyi seb, a gondozót nem akartam terhelni vele, de tudom, hogy felületesen húzta fel a cipzárt, pont odáig ért. Én tudtam, hogy neki pl lelkiismeretfurdalása volt tőle, ilyenkor nem zavar. De mikor a gyerekem fél arca le volt horzsolva, mert “nekiszaladt egy fának”, semmi sem volt, az kimaradt tőle, hogy hulahopp karikában nekihúzta valaki más, akivel együtt szaladtak benne..

Azt is későn vették észre, mikor mások csigákat dobáltak a pocsolyába megfulladni, de azt gyorsan, hogy az enyém kiborult tőle. Hjajj.

Nemtudom, nyilván nehéz nekik, de azèrt ez nagyon fontos.

ma 06:48
 15/18 anonim ***** válasza:
93%

"Vagy esetleg csak félig-meddig az óvó nénik elmondják, aztán otthon másképp mondja a gyerek."

Saját gyerekem által elmondott esetek:

Meztelenül kellett tornázni.

Az óvónő verziója ugyanerről:

Az egyik gyerek torna óra előtt egy szál alsógatyában rohant be a terembe és ott szaladgált egy pár kört.

Valosag: az óvónő verziója.

Másik, eset a gyerekemtől:

Nem kapott ebédet.

Óvónő verzioja: borsofozelek volt, amit a gyerekem utál, így az óvónő nem is szedett neki, helyette csinált neki két szendvicset.

Valósag: az óvónő verziója.

Amúgy 1 személy 1 felé tud figyelni

ma 07:15
 16/18 anonim ***** válasza:
92%

Óvodában dolgozok és mindig pontosan meg tudom mondani a szülőnek, hogy mi történt. Mert odafigyelek. Viszont a baj pillanatok alatt megtörténik és úgy, hogy 10 méterrel odébb vagyok az udvaron. Így ha valaki esik az 50 gyerekből, nem fogom tudni időben elkapni. Rajtam is vannak úgy kék foltok, hogy fingom sincs, honnan szereztem, mert nagyon dolgozok, nagy lendülettel megyek a dolgom után, így bekoccanok egy kilincsbe vagy bútorba.

És igen, tényleg vannak nagyítós anyukák, akik minden apró pöttyért képesek rinyálni reggelente a csoportajtóban, tapasztalatom szerint mindig azok, akik munka nélkül unatkoznak otthon.

ma 07:57
 17/18 anonim ***** válasza:
83%
16os igen..és pont ezeknek az anyukáknak nem jutna eszébe ebéd után hazavinni a gyereket pedig megtehetnék :-D
ma 09:07
 18/18 anonim ***** válasza:
70%

Talán mert ők is emberek, nem őrangyalok? Csak egy tipp. Megsúgom, nekik is 2 szemük van és egy sincs a hátukon. Amikor épp Jucika bibikéjével foglalkozik, lehet, hogy a háta mögött Noelka már megharapta Brendonkát.

De próbáld ki egyszer, hogy 4 ovisra vigyázol 1helyett. Nem 16-ra, csak négyre!

Amúgy írnál egy példát ezekről az életveszélyes sérülésekről, amit nem vettek észre?

ma 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!