Normalis,hogy ilyen dolgokat hagynak a gyerekeknek?
Az egyik óvónő mondta az óvodánkban, hogy a gyerekek a macskapisis leveleken és homokozóban fetrengenek.
Terhesen ez elrettentett,mert nem szeretnék toxoplazmózist, másrészt ilyenkor a hidegben már nem kéne fetrengeniük a földön.
Vagy ez csak szerintem nem oké?
A másik óvodában ahova jártunk úgy odafigyeltek rájuk és a ruháikra is...nem kellett rettegnem,hogy felfázik.
Az én gyerekeim is fetrengenek a homokozóba. És?
Macskapisis falevél? Kétlem... De jó buli a levelekben mászni.
Olyan ruhát adok rájuk, amit nem sajnálok és ennyi.
Felfáznak? Sosincs túk hideg... Csak kevés öltözet
Tartsd a gyereked vitrinben. Ne is vidd levegőre!
Aztán legyél meglepődve, hogy háromszáz féle autoimmun betegsége lesz felnőttkorára.
Honnan tudod, hogy macskapisis? Bevizsgáltattad? Vagy egész nap szemmel tartottad a faleveleket?
A kinti macska nem levelekre pisil, az eltemeti azt is, ahogy az ürüléket. A jelölgető kanmacska meg nem leveleket szokott lepisilni.
A 20 hónaposomat is hagyom lehullott levelekkel játszani, én tanítottam meg rá, imádja. De láttam már egy görcsös anyucit, akinek a kislánya annyira akart csatlakozni hozzánk, vigyorogva jött, anyuka meg rögtön felkapta, elhúzta onnan. Gondolom, ő is baciktól rettegett. 😄
Manapság a pszichológusok azt hozták divatba, hogy a gyerek szent, és meg van neki minden engedve.
Lényegében a gyerek uralkodik a szülőn. Nekünk még elmondták érthetően, hogy "a hülyék górják magukra a homokokat, ezért ne csináld". Ezeknél meg már a hangosabb beszéd is tabu.
Most éppen van "szerencsém" látni, hogy hová vezet ez a nevelés. Azt a tiszteletlenséget, engedetetlenséget amit a húgom óvodáskorú gyereke megenged, sem ő, sem én nem engedtük meg anyánkkal szemben.
A Z generációt már elcseszték, most az alfa generációt még jobban tönkreteszik.
Neked is elmentek otthonról, látom.
Szerintem ez egy ilyen költői túlzás volt, arra utalt hogy például nem kell szép márkás ruha, vagy nem kell félteni a ruhát, vagy hogy mért kell kintre más gatya vagy ilyesmi, nem tudom, mi volt az eredeti kommunikációs helyzet.
Ettől függetlenül a homokozó optimális lenne használat után letakarni, főleg ha olyan a környék, de nyilván ez nem biztos, hogy lehet.
Hidegben szerintem se fetrengjenek a homokozóban, meg úgy alapból már egy ilyen nagy gyerek szerintem csak az ágyban és a tornaóran feküdjön, én is szoktam szólni érte, főleg a lányom már viselkedjen szépen. A homokozónak lehet hogy van padja vagy tudnak guggolni, térdelni is. Télen már úgysem fognak benne játszani mert kellemetlen érzés, de itt nálunk pl közel 20 fok és napsütés volt egész héten, tehát felfazas nem valószínű ha elég vastag és vízhatlan a nadrágja.
Toxoplazma fertőzést előbb kapsz a mosatlan gyümölcstől (hacsak nem fogdosod, meg nyalogatod a faleveleket nem lesz semmi, akkor sem ha toxoplazmás macska rápisilt (de nem szokott, a macska elkaparja)). Egy baromi egyszerűen kivédhető betegség: kezet kell mosni az alom takarítás után (ahol van macska), meg alapból is evés előtt, hazaérve stb.
A hideg földön fekvés már más, de ha felvannak rendesen öltöztetve és nem órákig fekszenek kint akkor az sem akkora dolog. Télen is fognak ha lesz akár csak 2cm hó, bizony mennek hóangyalkát csinálni 🤷🏼♀️.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!