Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mit javasoltok ez esetben? Me...

Mit javasoltok ez esetben? Megállás nélkül sír ha oviba kell menni,nem szereti. Mondja hogy nem játszanak vele,leginkább nagyobb gyerekek vannak akikről panaszkodik hogy bántják őt,es az ovónéninek ha szól akkor az a baj hogy árulkodik Mit tennétek?

Figyelt kérdés

tegnapelőtt 08:58
 1/9 anonim ***** válasza:
41%
1, Áttenném másik oviba 2, a bántalmazókat elkapnám megrángatnám aztán megnyugodnának ha nem pofán rúgnám .
tegnapelőtt 09:20
 2/9 anonim ***** válasza:
96%
Mekkora gyerek? Most kezdte az ovit? Ha nem. Mindig így volt? Óvónő mit mond?
tegnapelőtt 09:20
 3/9 anonim ***** válasza:
96%
Sürgősen elvinném másik oviba.
tegnapelőtt 09:31
 4/9 anonim ***** válasza:
80%
Nem vagyok az ilyesminek híve, de itt tényleg át kell vinni másik oviba.
tegnapelőtt 11:05
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen !

Szeptemberben kezdtük, ö a legkisebbek között van.

Amikor ott hagyom akkor is látom mindig hogy egyedül van, a többiek "klikkesednek" .

Nálatok hogy van ez? Ott is klikkesedés van, vagy csak a mi csoportunk ilyen, nem tudom.

Az a baj hogy szokta mondani is hogy fél a gyerekektől.

Van amikor túloz kicsit, de úgy gondolom így próbálja védeni magát.

tegnapelőtt 11:38
 6/9 A kérdező kommentje:

3# már jeleztem az óvodák vezetőjének es kérelmeztem az áthelyezést.

Sajnos azt mondta hogy egyelőre erre nincs lehetőség mert tele vannak.

Lehet úgy gondolta hogy hátha megszokja a jelenlegi csoportba, én is sokáig ebben reménykedtem.

De mar 4 hónap eltelt és nagyon nehéz így..

tegnapelőtt 11:44
 7/9 anonim ***** válasza:
94%

Ha nem tudod elvinni akkor az óvónőkkel beszélj, óvodavezető os legyen jelen.

Ez pokol lehet minden nap,hogy egyedül van és bántják is.

tegnapelőtt 11:59
 8/9 anonim ***** válasza:
32%
A 3 évesek nem szoktak problemazni egymás között. Lányom se játszott fél évig senkivel, de ez nem volt baj, őt sem érdekelte. Talán a nagyobb gyerekek okoznak gondot, nálunk kiscsoportban azt se tudták mi az, hogy "arulkodni", teljesen más bolcsis szinten voltak.
tegnapelőtt 14:15
 9/9 anonim válasza:
85%

A kiscsoportosok nem mindig igénylik még a társakat, sokszor csak egymás mellett játszanak és nem egymással, vagy csak szemlélődnek, a főtevékenységük pedig még a gyakorlójáték. De persze ez is gyerekenként változó lehet, főleg akik bölcsiből jönnek esetleg együtt kerülnek be a csoportba volt bölcsis társsal, náluk hamarabb alakulhatnak baráti kapcsolatok. A nagycsoportosokra már jellemző a “klikkesedés”, nekik már kölcsönös stabil baráti kapcsolataik vannak, általában mindig ugyanazokkal játszanak és nem is szokták keresni a kisebbek társaságát.

Az olyan kicsik akik zárkózottabbak, félénkebbek több figyelmet igényelnek az óvodapedagógustól,( persze az összes beszoktatós kiscsoportos sok figyelmet és törődést igényel) kell nekik a bátorítás, sokszor még inkább a felnőtt az akinek a társaságát jobban igénylik és még nem a társakét. Volt olyan kicsink aki szinte egész délelőtt az ölemben ült, így tudott megnyugodni, aztán később ő igényelte hogy valamit tevékenykedjen, vagy ilyenkor próbálunk segíteni is abban, hogy mi az ami érdekelné több mindent felkínálunk nekik, ez általában segít.

A csoportban vannak azért kortársak is? Van olyan kisgyerek akit mond, hogy szívesen játszana vele?

Én az óvónőktől biztosan kérnék azért fogadóórát leülni megbeszélni, hogy ők hogyan látják a helyzetet és mit tesznek azért, hogy megkönnyítsék a kisgyerek beszokását a csoportba.

tegnapelőtt 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!