Az óvónők mindenhol zavarosak (a személységükre értem) ? A gyerekeken próbálnak uralkodni, katonáskodnak, úgy viselkednek mint vmi főnökók, hogy lehetne jelezni nekik szépen hogy fogják vissza magukat, ne a gyerekeken éljék ki a fusztrációjukat?
Valamennyire muszáj nekik, hiszen rendet és biztonságos környezetet kell fenntartaniuk a csoportban. Úgy viselkednek, mint valami főnökök, hiszen irányítaniuk kell a gyerekeket, sőt, a szülőket is.
Biztos van, aki ezt túlzásba viszi, de én nem láttam úgy sosem, hogy ez általános lenne.
Egész pontosan mire gondolsz?
Én azt láttam az óvodában, hogy vannak korlátok, szabályok. Van egy napirend, minden napra van valami feladat. Természetesen volt szabad játék is. Nekem ez így teljesen szimpatikus volt. Igen, akkor is le kellett ülni rajzolni, fel kellett öltözni, stb.ha a gyereknek épp nem volt kedve hozzá. De huszonvalahány gyerek testi épségét, fejlődését úgy lehet garantálni, ha nagyjából egyben van a csapat.
3# köszönöm szépen!
Tudtam hogy fognak jönni negatív válaszok is, hát hogyne, ez tény hogy sok a fusztrált óvónő, keresni kell a normálisat mint tűt a bozótban. Főleg az idősebb óvónők a "bajosabbak,Nagyon kommunista stílusban viselkednek , ki vannak égve
Fogalmam sincs, hogy mire gondolsz. Két gyerekkel 5 óvónőt "fogyasztottunk", egyikkel se volt semmi problémánk.
Én annó utáltam oviba járni, erre számítottam a gyerekeknél is, erre mindkettő szeret(ett) járni.
Volt ilyen óvónőnk(pedig nagyon dicsérték).
A csoport botrány volt. A párja egy friss diplomás pin@ volt, aki szerinten még gyereket se látott azelőtt élőben. A csoport 3/4-e pelusos, sok még evőeszközt se tudott használni. A szülők nagyrésze bezzegmami, akinek minden reggel volt valami kínja, vagy instrukciókja pl hogy kivel játszhat és kivel nem a gyereke,panaszt tett minden homokozós afférra.
Januárban minden délután azt gondoltam, na ma fog felmondani.l, idegroncs volt. Végül áprilisban mi tettük meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!