Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Milyen jogszabály már ez?

Milyen jogszabály már ez?

Figyelt kérdés

Egy új jogszabály fog érvénybe lépni ha aláírják szerdán.

Ami szerint az óvoda utolsó évében minden gyerek korosztály szerint lesz csoportba rakva,vagyis utolsó évbe új csoportba kerül akár új dadussal más gyerekekkel mert lesz egy külön csoport a 3 éveseknek,elvileg az iskola előkészítéshez.

Csak szerintem rossz ez?

Hisz más csoporttársak más teremben esetleg más dadussal és igazából tök értelmetlenül,mert ezzel nem lesz előrébb a gyerek.

Én mindenesetre aláírtam egy petíciót.

[link]

tegnap 21:49
 1/8 anonim ***** válasza:
31%

Aláírtam.

Mi utolsó évesek vagyunk az oviban (vagyis a lányom, mielőtt bárki beleköt a fogalmazásba), de ha ezt korábban vezették volna be, nagyon negatívan hatott volna, nagyon sok szempontból nem tetszik ez nekem sem.

tegnap 22:11
 2/8 anonim ***** válasza:
64%
Hát ez nagyon kétoldalú. Az óvoda jelenleg egyáltalán nem készít fel az iskolára (régen felkészített). Bár nem is feltétlen ez lenne a célja. DE az iskola meg úgy csinál, mintha a gyerekeket felkészítették volna. Hatalmas az óvoda-iskola közötti szakadék. Tehát egyik szempontból tényleg jó lenne, ha az utolsó évben csupa iskolára készülő gyerek lenne. Másrészt van sok hátránya is. Főként az iskolai követelményeket kellene nagymértékben lecsökkenteni, s akkor nem kéne a gyerekeknek felkészülni az iskolára.
tegnap 22:15
 3/8 anonim ***** válasza:
62%
Ahol én élek, ott a gyerekek 5 éves kortól már az iskolához tartozó oviba járnak, ami játékos iskolai előkészítő, de persze még nem padokban ülnek (egyébként még 1., 2. osztályban sem), sokat játszanak és sok időt töltenek a szabadban. Tehát 5 évesen új intézménybe kerülnek, új gyerekekkel, új tanítóval. Egyébként középiskoláig minden évben új tanítójuk van, mert egy személy egy évfolyamot visz. Nem látom ennek semmi hátrányát, szerintem az oktatás sokkal gyerekbarátabb itt.
tegnap 22:53
 4/8 anonim ***** válasza:
69%
45 év óvodapedagógusi munka után is azt vallja az édesanyám, hogy a vegyes csoport nem megoldás, vezetőként is a korcsoportosat támogatta. Abban is 1 év különbség lehet a gyerekek között, az érettségi szintjük meg még jobban eltérhet. Vegyes csoportokban nem lehet hatékonyan haladni, miközben a korcsoportosban is differenciálni kell. Ez a jogszabály gyakorlatilag nem mond mást, csak a nem hatékony vegyes felszámolását. Ugyanis ahol korcsoport van, nem kell külön szedni a gyerekeket utolsó évre, mert eleve úgy vannak. És még ezután is lehet, hogy az 5-6 évesek fele még marad egy évet EGYÜTT. Ha ezt bevezetik, minden óvoda a korcsoportban fog gondoskodni, mert az előzi meg a hercehurcát. Innen nézve semmi rosszat nem látok benne.
tegnap 22:58
 5/8 anonim ***** válasza:
20%
Az utóbbi pár èvtizedben rendszerszintűen teszik tönkre az oktatást minden szinten. Ez is csak plusz egy lèpés. Borzasztó. Szegèny gyerekek. Ez van, mikor nem a gyeeekek fejlődésrhez , hanem a bürokràciàhoz igazodik minden.
tegnap 23:15
 6/8 anonim ***** válasza:
36%
4-es, az óvodàban nem ,,haladni" kéne, hanem játékon át hagyni kiteljesedni a gyerekeket. A kívülről irányìtott tevèkenysègek leépítik a kreativitàst. A kor szerint szegregàlt csoportok nagyon egèszsègyelenek. Az intézményesített oktatáson kívül máshol nem fordul ilyen elő, nagyon életszerűtlen.
tegnap 23:18
 7/8 anonim ***** válasza:
38%

Az én gyerekem szeptembertől megy iskolába, most vegyes csoportba jár még.

Ideje nagy részét a kiscsoportosok pesztrálásával tölti. Nem sok iskolai előkészítő foglalkozásban van része.

Emlékszem, mi ilyenkor már az óvodában tanultuk, gyakoroltuk a cipőkötést, ismerkedtünk a számokkal, formákkal, az órával, megtanultuk leírni legalább a betűket.

Semmi ilyesmit nem csinálnak. Most már el is hozom haza ebéd után, és inkább csinálom ezeket vele én, meg vonalvezetőzünk, feladatmegoldózunk.

Ezek tekintetében nem vagyok ellene az új szabályozásnak.

tegnap 23:36
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

2-essel értek egyet: az óvoda nem készíti fel az iskolára a gyereket, éles a váltás a két intézmény között. De inkább azt kellene, hogy az első osztály legyen kicsit óvodásabb. Egyik barátom gyereke Hollandiában jár iskolába, meglepődtem, amikor az 5 évesre azt mondta, hogy iskolába jár. De megnyugtatott, hogy olyan, mint egy kicsit iskolásabb óvoda, játékos feladatokkal. Úgyhogy nem tartom lehetetlennek, hogy jó süljön ki ebből, de szerintem sokkal valószínűbb, hogy egy újabb átgondolatlan, mindenkit megszívató döntés.

Régebben volt valami olyasmi sor az elsős bizonyítványban, hogy iskolai előkészítésen részt vett igen/nem. Azt tudom, hogy nálam az igen volt beírva, de nekem nem tűnt fel. Nem lehetett túlságosan megrázó élmény.

tegnap 23:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!