Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Az óvónők mindenhol zavarosak...

Az óvónők mindenhol zavarosak (a személységükre értem) ? A gyerekeken próbálnak uralkodni, katonáskodnak, úgy viselkednek mint vmi főnökók, hogy lehetne jelezni nekik szépen hogy fogják vissza magukat, ne a gyerekeken éljék ki a fusztrációjukat?

Figyelt kérdés

jan. 20. 16:30
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Három gyerekem van, már mind kijárta az ovit. Megismertem jópár óvonőt, fiatalt, időset, gyakorlaton lévőt... Jöttek mentek a 3x3 év alatt (volt aki szülni ment, más nyugdíjaba és jött helyettük más stb). Igazából "problémám" egyel volt, de vele is inkább annyi, hogy nem volt szimpatikus, szerintem én se neki, ha nem a gyerekem óvonője valószínűleg sose állok vele szóba (de a gyerekkel normális volt, szavam nem lehet erre). Voltak kisebb félreétések, vélemény különbségek az évek alatt egy-egy óvonővel (nyilván), de mindig tudtuk normálisan megtudtuk oldani és megbeszélni.

Az ovis csoportban meg az óvonő a "főnök" 🤷🏼‍♀️. Neki kell rendezni, kordában tartani, tanítani, nevelni, irányítani sokszor 20+ gyereket, amit kellő fegyelem nélkül nem lehet. Kellenek szabályok, határok, amiket a gyereknek bekell tartania, ez a közösségi élet velejárója, hogy alkalmazkodni kell és betartani szabályokat. Iskolában majd méginkább.

jan. 20. 18:48
 12/22 anonim ***** válasza:
92%

A gyereked próbálják nevelni ha otthon nem megy...

Mégis mi a konkrét problémád? Az hogy be kell tartani a szabályokat?

jan. 20. 19:43
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk szuper óvónénik voltak, és a másik csoportba is. Fiatalok és idősek is. Pedig a lányom ADHD-s, de nagyon jól tudták kezelni. Nagyon nagy a felelősségük, tehát muszáj határozottnak és következetesnek lenniük. Ráadául a szülők felől is hatalmas nyomás van rajtuk, nálunk voltak nagyon nehéz eset anyukák.
jan. 20. 19:44
 14/22 anonim ***** válasza:
8%
7 éve adtam oviba az első gyerekemet, azóta túl vagyunk már vagy 20 pedagóguson velük, mindig mindegyik a gyereken vezette le a feszkót és mérgezően kommunikált. Gusztustalan,hogy van képük még fizetésemelésért hisztizni, mikor számtalan gyerek életét megkeserítik.
jan. 20. 22:26
 15/22 anonim ***** válasza:
70%

Amikor a mini csoportos, beszokós gyerekemet megütötte, mert ő még nem akart az udvarról bemenni azt nem nevezném nevelésnek. Nem az első esete volt, az a nő elmebeteg.

Szerencsére nem ez az átlag,az új oviban csak jó ovónénik vannak, minden csoportban.

jan. 20. 22:30
 16/22 anonim ***** válasza:
17%

Amikor a Nívó díjas óvónő úgy üvölt a 3 éves síró beszokó gyerekre, hogy zeng tőle az óvoda, akkor érzed igazán,hogy milyen nagy a baj. És ezt mindenki más is hallja, a többi gyerek is, aki reagálni fog rá,mind. És a többi kolléga is, akik közül egyben sem volt annyi gerinc, hogy szóljon neki.

Tanáruk ugyanez.

Utazó gyógypedagógus vagyok, horror könyvet írhatnék a magyar oktatási rendszerről. És ez nem Orbán, vagy a kormány, vagy, hogy nincs pénz, ezek az emberek, akik legalja módon viselkednek a gyerekekkel,ha nem látják őket.

jan. 20. 22:45
 17/22 anonim ***** válasza:
88%

“ És ez nem Orbán, vagy a kormány, vagy, hogy nincs pénz”

Dehogyis nem, ugyanis ha lenne presztízse az óvónői munkának, ha meg lenne fizetve, akkor lenne verseny, és a söpredéket gond nélkül ki lehetne rúgni, mert 50 másik jobb jelentkező lenne a helyére.

Ezen kívül a túlterheltség, a továbbképzés hiánya illetve hogy nincs kötelező terápia az óvónőknek. Hisz rohadtul el van felejtve, hogy azok a gyerekek is lettek óvónők, akikkel üvöltöttek és verték őket otthon anno, gyerekként. És egy darabig tud tudatos lenni. De amint nő a stressz szint (mert lejjebb megy a motiváció, belekerül a kiégésbe (mert rossz a rendszer, nincs váltótárs stb)) az otthoni minták jönnek elő. Ezt nem ellenőrzi senki. Gyerekvédelem - ilyen téren is - nulla… és de ezek mind az aktuális kormány hibája, aki nem tesz semmit. És itt már nagyon régóta senki nem tett semmit. Se Orbán (neki lett volna a legtöbb ideje Btw és eszköze), se senki más…

jan. 20. 23:18
 18/22 anonim ***** válasza:
79%

"...úgy viselkednek mint vmi főnökók..."

Mert azok. Sajnálom, de az óvodában nem demokrácia van. Így aztán kell egy vezető, ún. főnök. Értem én, hogy neked jobban esne, ha a Prüntyőkéd lenne az, de nincs, és nem is lesz így. Főnökösködjön otthon, ha neked az így jó 🤷🏼‍♀️

jan. 21. 00:52
 19/22 anonim ***** válasza:
16%
A legtöbben sajnos azért mennek óvónőnek, mert nem volt eszük máshoz, de diplomásak akarnak lenni.
jan. 21. 03:42
 20/22 anonim ***** válasza:
16%

17ed, nem, az emberség nem pénz kérdése, és itt szakmailag kiválónak minősített díjazott szakemberekről van szó. Őt akkor sem rúgnák ki,ha sorokban állnának a jelentkezők. Továbbképzés hiánya? Rengeteg továbbképzés van,de arról hagy ne kelljen már, hogy nem üvöltünk. Túlterhelt? 7-13,ig dolgozik, nincs egésznapozás, a legtöbb helyen alvás után csak dajka van már, ez a törvényi minimum.

Én miért nem üvöltök a gyerekkel? Nem a továbbképzés miatt.

jan. 21. 10:14
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!